reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam się i ja:-) juz po kawce ale chyba walnę jeszcze jedną:baffled:;-)
Carioca super wieści ze Stasiem:tak: co do lipomalu to ja tak samo jak Justyna uważam go za lajcikowy lek:sorry: też bym dała coś na ibufenie + witaminkę C i wapno:tak:
Monia jesli chodzi o szkołę to ja na twoim miejscu też bym zostawiła Olę jeszcze w przedszkolu:sorry: wiem, że później może być trudniej z dostaniem się do szkoły itp itd, ale zwyczajnie jestem za tym żeby dziecku nie skracać dzieciństwa i gdybym mogła to też bym Tuśki nie posyłała w wieku 6 lat:no: ale my już nie będziemy mieć wyboru:baffled: decyzja oczywiście należy do Was, a to tylko moje zdanie;-)

Ostatnia edycja:
reklama
witam!!

my drugi dzien an przymusowych feriach. mroz za duzy na moj samochod;-)
dzis to przewidzialam i nawet sie nie zrywalam z ranca. w dodatku niunka w nocy sie czesto budzila, az wyladowala u mnie w lozku i pospalysmy do 8.30:szok:

czekam an listonosza, bo musze dostarczyc do wydzialu komuniakcji poprawne dokumenty do naczepy.
okolo poludnia wiec planuej ejchac do miasta, zalatwic, co mam w planie i jeszcze do kolezanki na ploteczki skoczyc:tak:

P sie rozkatarzyl. jak byl w domu, to przez kilka dni roboty na tym zimnie zmarzl, ale dopieor zaczelo do rozkladac, jak pojechal w trase. po prostu brakuje mu cieplych herbatek zonki, obiadkow i czulosci....;-)

Agulka 450 zł to bardzo dużo ja tyle płacę w niepublicznym i wszystkie dodatkowe zajęcia mam już w tej cenie nie ma też żadnych komitetow itp

no wlasnie, jak za publiczne przedszkole to ogromnie duzo!

Zuzka dzisiaj powiedziala mi co ona i jej siostra będą robić w przyszłości : Mamusiu wiesz Helenka będzie kosmonautą a ja będę gwiazdą ;)))

gwiazda na niebie, pasujaca do kosmonauty, czy taka na estradzie?;-)
Julitka tez lubi tematy kosmiczne

u nas od 1 marca są zapisy do przedszkola i mam zamiar zapisac Mateusza bo tak jak Nuśka pisała Mati jeszcze nie chodzi:no:a 2 marca mamy w przedszkolu spotkanie rodziców rocznika 2005 czyli Oli dotyczącej czy posłac dziecko do szkoły czy jeszcze nie.....

ja to sie gubie. czyli jak to jest? w jednej klasie beda szesciolatki i siedmiolatki?

ja chyba wybrałabym się chyba do poradni psychologiczno-pedagogicznej żeby zbadali gotowość dziecka do nauki w szkole i jeżeli opinia będzie pozytywna to bym poslała wcześniej

ja uwazam, ze to jest podstawa. wiem, ze wczesniej, gdy rodzic chcial poslac o rok wczesniej dziecko do szkoly, to to bylo wymagane

jeszcze mi się przypomniało ze minusem może być to że Ola w wieku siedmiu lat będzie realizować program dla sześciolatków i najnormalniej może się nudzić moje ciocia która ma teraz pierwszą klasę powiedziała mi że np jedną literę poznaja przez tydzień dodawanie i odejmowanie w obrębie dziesięciu przez pierwsze pół roku trochę mnie to przeraża bo np Zuzka zna już wszystkie litery także :sz, rz ,ch itp i zaczyna czytać i nie wiem co ona będzie robila w tej szkole ...
w przedszkolu mają dość rozbudowany program i teraz np jadą do planetarium i żeby się przygotować uczą się o kosmosie Zuzka zna planety wie ile która ma księżycow itd innymi słowy obawiam się że w szkole przynajmniej na początku będzie się nudzić a wiadomo jak dziecko znudzone to i niegrzeczne ...

tak, tylko ze takie zdolne dziecko jak Zuzia trafia sie ejdno na 100

Bo my w koncu wylądopwalismy na zajęciach behawioralnych w poradni psychologicznej, przynoszą genialne efekty. Stas sie bardzo rozgadal, zaczynamy panowac nad jego zachowaniem a on nad swoim. Psycholog pracuje nad niepokojącymi zachowaniami, które można by wyciągnąc ze spectrum objawów autyzmu i ADHD, ale pod nic w pełni się nie kwalifikuje, bo tych objawów jest za mało i zgłosilismy sie na tyle wczesnie, a Stas swietnie reaguje na zajecia, że nie powinny się rozwinąć :) I to jest moja dobra wiadomosc na dzisiaj.

SUUUUPER!!!!!!! GRATULUJE I ZYCZE KOLEJNYCH POSTEPOW!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ja w przypadku podziebienia dawlam niunce wit.C, wapno i jak bylo potrzeba, to nurofen

Ciagle pada nananana...nanana
Carioca u mnie zawsze sprawdza sie sanosvit calcium plus syrop z cebuli.A jesli dochodzi goraczka powyzej 38c to podaje cos na paracetamolu dla dzieci.A ze Stanislawem super wiesci!!!
Monia ja bym poslala wczesniej jakbym miala taka mozliwosc.balabym sie pozniejszych trudnosci z dostaniem sie do liceum no i tego ze moje dziecko chodzilo by do klasy z mlodszymi dziecmi.
Luandzia jestem pod wrazeniem.Zuzia jest niesamowita,napewno duzo w zyciu osiagnie.Zdrowka dla dziewczynek zycze.

reklama
Zaraz biore sie za obiad.Dzisiaj oszukane chilli con carne bo zamiast wolowiny beda pieczarki.A po obiedzie musze sie przejsc do kosciola porozmawiac z ksiedzem.

Do góry