reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Monia, Donkat, właśnie czytam listopadową Super Linię i tam piszą o odchudzających właściwościach wapnia, najlepiej z produktów mlecznych. W jakimś eksperymencie ludzie tracili po 11 kg, jedząc nawet 1 kg tłustego jogurtu dziennie. Plus czytałam też, że białko wspomaga odchudzanie, bo syci lepiej niż węglowodany.

EDIT: Donkat, ja nie jestem w temacie: jaki samochód kupiliście i w jakim celu?

reklama
Monia, Donkat, właśnie czytam listopadową Super Linię i tam piszą o odchudzających właściwościach wapnia, najlepiej z produktów mlecznych. W jakimś eksperymencie ludzie tracili po 11 kg, jedząc nawet 1 kg tłustego jogurtu dziennie. Plus czytałam też, że białko wspomaga odchudzanie, bo syci lepiej niż węglowodany.
ja ogladalam program o odchudzaniu i taam robili eksperymenty:
- to nieprawda,ze duzo pijac mozna oszukac glod, woda na chwilke tylko wypelnia zoladek,a i tak jestesmy glodni, dora jest tylko do przeplukiwania organizmu
- lepiej jesc geste zupy, dluzej trzymaja, 1 grupa zjadla ziemniaki+mieso+surowka+kompot, a 2 to wszystko zmiksowane, 2 o wiele pozniej poczula glod
- bialko nie pozwala tluszczowi na gromadzenie sie w organizmie (oczywiscie0% wskazany), 1 tydzien gosciu jadl duzo nabialu, a 2 malo, pozniej zbadano jego kupy pod wzgledem zawartosci tluszczu
-kupcie sobie niebieskie talerze, odbieraja opetyt

Doczytałam właśnie też, że niedobór wapnia - krótko mówiąc - prowadzi do ciągłego głodu i podjadania i - tak jak Justyna przed chwilą napisała o nabiale - wapń również pozwala pozbyć się tłuszczu z kałem . Zalecana dawka wapnia to 1000-1500 mg dziennie. Warto też przy tym brać witaminę D, gdyż jest odpowiedzialna za wchłanianie wapnia.

EDIT: A teraz czytam o śnie: trzeba się wysypiać, inaczej się nie schudnie.

EDIT: Prócz tego zjadać 1-2 łyżeczki miodu przed snem. Przyspiesza spalanie tłuszczu podczas snu.

Ostatnia edycja:
więc od jutra zaczyna spożywac produkty bogate w wapń i białko :tak:wogóle to dziś wieczorem obrzarłam sięsałatką z tuńczyka ale.............nie dałam ani deka majonezu sam tuńczyk plus świerze warzywka i jajko:tak:pije dużo zielonej herbaty no i zamierzam cwiczyc:tak:

Kurna mowilam,ze tira opije, nawet kupilam sobie 2 pifa i chipsy,a S zameldowal,ze przyjedzie "dupe mi potruc":wściekła/y:

oj, niech truje, jak wypijesz, to nie ebdziesz go slyszec:-D:-D:-D:-D

EDIT: Donkat, ja nie jestem w temacie: jaki samochód kupiliście i w jakim celu?

o mater, troche za duzo tego jogurtu jak dla mnie, ale moge tez jesc tlusty ser zolty:sorry:

kupilismy ciagnik siodlowy, zeby na nas zarabial;-)

-kupcie sobie niebieskie talerze, odbieraja opetyt

eee, na mnie nie dziala kolor, a poza tym slodycze czy kanapki jem bez talerza:cool2::-D:-D:-D

Doczytałam właśnie też, że niedobór wapnia - krótko mówiąc - prowadzi do ciągłego głodu i podjadania i - tak jak Justyna przed chwilą napisała o nabiale - wapń również pozwala pozbyć się tłuszczu z kałem . Zalecana dawka wapnia to 1000-1500 mg dziennie. Warto też przy tym brać witaminę D, gdyż jest odpowiedzialna za wchłanianie wapnia.

EDIT: A teraz czytam o śnie: trzeba się wysypiać, inaczej się nie schudnie.

EDIT: Prócz tego zjadać 1-2 łyżeczki miodu przed snem. Przyspiesza spalanie tłuszczu podczas snu.

:szok::szok::szok::szok:nie podejrzewalabym
dzis jzu po ptokach, bo wlasnie umylam zeby:sorry:

ja juz wykapana i pachnaca:-)
niunka jeszcze bryka, ale niedlugo pwoinna pasc:tak:

PIJEMY???????????????????

reklama
Do góry