reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Monia, Donkat, właśnie czytam listopadową Super Linię i tam piszą o odchudzających właściwościach wapnia, najlepiej z produktów mlecznych. W jakimś eksperymencie ludzie tracili po 11 kg, jedząc nawet 1 kg tłustego jogurtu dziennie. Plus czytałam też, że białko wspomaga odchudzanie, bo syci lepiej niż węglowodany.

EDIT: Donkat, ja nie jestem w temacie: jaki samochód kupiliście i w jakim celu?

reklama
Monia, Donkat, właśnie czytam listopadową Super Linię i tam piszą o odchudzających właściwościach wapnia, najlepiej z produktów mlecznych. W jakimś eksperymencie ludzie tracili po 11 kg, jedząc nawet 1 kg tłustego jogurtu dziennie. Plus czytałam też, że białko wspomaga odchudzanie, bo syci lepiej niż węglowodany.
ja ogladalam program o odchudzaniu i taam robili eksperymenty:
- to nieprawda,ze duzo pijac mozna oszukac glod, woda na chwilke tylko wypelnia zoladek,a i tak jestesmy glodni, dora jest tylko do przeplukiwania organizmu
- lepiej jesc geste zupy, dluzej trzymaja, 1 grupa zjadla ziemniaki+mieso+surowka+kompot, a 2 to wszystko zmiksowane, 2 o wiele pozniej poczula glod
- bialko nie pozwala tluszczowi na gromadzenie sie w organizmie (oczywiscie0% wskazany), 1 tydzien gosciu jadl duzo nabialu, a 2 malo, pozniej zbadano jego kupy pod wzgledem zawartosci tluszczu
-kupcie sobie niebieskie talerze, odbieraja opetyt

Doczytałam właśnie też, że niedobór wapnia - krótko mówiąc - prowadzi do ciągłego głodu i podjadania i - tak jak Justyna przed chwilą napisała o nabiale - wapń również pozwala pozbyć się tłuszczu z kałem . Zalecana dawka wapnia to 1000-1500 mg dziennie. Warto też przy tym brać witaminę D, gdyż jest odpowiedzialna za wchłanianie wapnia.

EDIT: A teraz czytam o śnie: trzeba się wysypiać, inaczej się nie schudnie.

EDIT: Prócz tego zjadać 1-2 łyżeczki miodu przed snem. Przyspiesza spalanie tłuszczu podczas snu.

Ostatnia edycja:
więc od jutra zaczyna spożywac produkty bogate w wapń i białko :tak:wogóle to dziś wieczorem obrzarłam sięsałatką z tuńczyka ale.............nie dałam ani deka majonezu sam tuńczyk plus świerze warzywka i jajko:tak:pije dużo zielonej herbaty no i zamierzam cwiczyc:tak:

Kurna mowilam,ze tira opije, nawet kupilam sobie 2 pifa i chipsy,a S zameldowal,ze przyjedzie "dupe mi potruc":wściekła/y:

oj, niech truje, jak wypijesz, to nie ebdziesz go slyszec:-D:-D:-D:-D

EDIT: Donkat, ja nie jestem w temacie: jaki samochód kupiliście i w jakim celu?

o mater, troche za duzo tego jogurtu jak dla mnie, ale moge tez jesc tlusty ser zolty:sorry:

kupilismy ciagnik siodlowy, zeby na nas zarabial;-)

-kupcie sobie niebieskie talerze, odbieraja opetyt

eee, na mnie nie dziala kolor, a poza tym slodycze czy kanapki jem bez talerza:cool2::-D:-D:-D

Doczytałam właśnie też, że niedobór wapnia - krótko mówiąc - prowadzi do ciągłego głodu i podjadania i - tak jak Justyna przed chwilą napisała o nabiale - wapń również pozwala pozbyć się tłuszczu z kałem . Zalecana dawka wapnia to 1000-1500 mg dziennie. Warto też przy tym brać witaminę D, gdyż jest odpowiedzialna za wchłanianie wapnia.

EDIT: A teraz czytam o śnie: trzeba się wysypiać, inaczej się nie schudnie.

EDIT: Prócz tego zjadać 1-2 łyżeczki miodu przed snem. Przyspiesza spalanie tłuszczu podczas snu.

:szok::szok::szok::szok:nie podejrzewalabym
dzis jzu po ptokach, bo wlasnie umylam zeby:sorry:

ja juz wykapana i pachnaca:-)
niunka jeszcze bryka, ale niedlugo pwoinna pasc:tak:

PIJEMY???????????????????

reklama
Do góry