Właśnie muszę gdzieś wygrzebać swoją książeczkę zdrowia i porównać nam też nie wpisała niedowagi tylko zwróciła uwagę ale przecież na siłę jej nie wcisnę choć moim zdaniem nie należy do niejadków co prawda na śniadanie żadko zje coś więcej niż 2/3 grzyz kanapki i mały jogurt lub monte a potem ewentualnie coś przegryzie i tak potrafi do około 16 ale wtedy pięknie zje zupe i później jescze drugie danie z kolacją też wielkich problemów nie ma zje co jej dam;-) tylko jak tak na nią patrzę to to moje dziecko jest niemal ciągle w ruchu zawsze gdzieś biegnie i nie wysiedzi w miejscu kiedyś potrafiła zainteresować się bajką i trochę posiedzieć a teraz ma ciągle coś do zrobienia i nawet przy bajce się nie zatrzyma na chwilę
reklama
Witam.
Od rana ciągle gdzieś biegamy, właśnie wrócilismy od lekarza, mamy skierowanie na badania krwi i w piątek będzie kucie....
Pytałam o Pmeumokoki i Pani doktor powiedziała , że możemy zaszczepić , ponieważ ostatnio Adaś był chorowity a jak powiedziałam, że urósł to ucieszyła, się i powiedziałą, że chyba z żelazem wszystko wraca do normy, no ale zobaczymy na wynikach.
Bilnas za tydzień.
Gagulec moim zdaniem bilans dwu latka to dwu latka a nie 2 i 3m-ce, te 3 miechy to duża róznica w rozwoju szczególnie teraz jak ansze dzieci idą pod względem fizycznym i intelektualnym jak burza. Ja tam lubie mieć dokładne wyniki , jak 2 latka to 2 latka.
Aneta miłego dnia w pracy , Gagulec tez i Nuska .... i wszystkie pracujące dziewczyny......
Luandzia to dobry pomysł przenieść się do W-wy jesli masz mozliwość ( a masz) , bo tułanie się z dziećmi to nie za bardzo,.
Kaska odezwij się
Ja w swojej książeczce mam napisanie NADWAGA
Od rana ciągle gdzieś biegamy, właśnie wrócilismy od lekarza, mamy skierowanie na badania krwi i w piątek będzie kucie....
Pytałam o Pmeumokoki i Pani doktor powiedziała , że możemy zaszczepić , ponieważ ostatnio Adaś był chorowity a jak powiedziałam, że urósł to ucieszyła, się i powiedziałą, że chyba z żelazem wszystko wraca do normy, no ale zobaczymy na wynikach.
Bilnas za tydzień.
Gagulec moim zdaniem bilans dwu latka to dwu latka a nie 2 i 3m-ce, te 3 miechy to duża róznica w rozwoju szczególnie teraz jak ansze dzieci idą pod względem fizycznym i intelektualnym jak burza. Ja tam lubie mieć dokładne wyniki , jak 2 latka to 2 latka.
Aneta miłego dnia w pracy , Gagulec tez i Nuska .... i wszystkie pracujące dziewczyny......
Luandzia to dobry pomysł przenieść się do W-wy jesli masz mozliwość ( a masz) , bo tułanie się z dziećmi to nie za bardzo,.
Kaska odezwij się
Witam.
Bilnas za tydzień.
No to tzrymam kciuki za piątkowe wyniki a co do terminu bilansu to faktycznie ja również jestem zwolenniczką trzymania się terminów z tym że ze względu na prace miałam wybór albo pójśc z młodą wczoraj albo dopiero w październiku bo między chorych nie chciałam z nią iść
luandzia1
Entuzjast(k)a
Witam.
no przenieśc to się raczej nie przeniose ;-)ale mieszkanie jest zaraz koło uczelni i W będzie mógł przynosić mi małą do karmienia albo ja wyskocze w przerwie będę miała tam wanienke łóżeczko więc myślę że będzie dobrze tylko ta droba mnie przeraża ale bardziej ze względu na mnie bo myślę że mała będzie pała i raczej bedzie jej wszystko jedno Zuzi nie będę zabierała za każdym razem bo dla niej pewnie byłoby to męczące poza tym ja już spokojnie mogę zostawić na weekend u dziadków
ale tym będę sie martwic dopiero w marcu bo w zimowym semestrze wziełam tylko wykłady a na nich obecność nie jest obowiązkowa więc jeździc na pewno nie będę tym bardziej że to jakieś glupoty etyka i takie tam
mama mikolaja
Fanka BB :)
witajcie mamusie
wpadam tu jak mam kiepskie dni w wlasnie takie mam ale coz ...'niedlugo moj Mikolaj ma 2 latka a tu ani na nocnik ( zrobi cos na nocnik jak trafi tak ze akurat go posadze) nie wola siku kupe nic!
no i nic niechce gadac ,zaczyna mnie to martwic tylko po swojemu cos tam nawet dobrze mama i tata nie mowi bo na mnie wola MA a na tate DADA niewiem z kad on wzial taki jezyk?? tutaj w Holandi nie mowi sie dada tylko Papa ,moze ciezko mu sie wyslawiac bo stycznosc z dwoma jezykami?????
Moze macie jakies wiesci ktore mnie pociesza...ach jest taki kochany lobuz az jego energia rozrywa dom a nic nie idzie do przodu..
niewiem jak z nim rozmawiac caly czas mu opowiadam i prosze zeby powiedzial to sie wscieka i krzyczy a wszystko co tylko pytam to NIE NIE NIE te slowo to super umie mowic.Problem nie jest napewno w slyszeniu poniewaz doklkdnie wykonuje moje polecenia i wszystko co mowie to dokladnie tak robi a wiec.....
a nocnik kiedy przyjdzie pora kiedy sam usiadzie i bedzie wiedzial ze to tak sie robi ???....
wpadam tu jak mam kiepskie dni w wlasnie takie mam ale coz ...'niedlugo moj Mikolaj ma 2 latka a tu ani na nocnik ( zrobi cos na nocnik jak trafi tak ze akurat go posadze) nie wola siku kupe nic!
no i nic niechce gadac ,zaczyna mnie to martwic tylko po swojemu cos tam nawet dobrze mama i tata nie mowi bo na mnie wola MA a na tate DADA niewiem z kad on wzial taki jezyk?? tutaj w Holandi nie mowi sie dada tylko Papa ,moze ciezko mu sie wyslawiac bo stycznosc z dwoma jezykami?????
Moze macie jakies wiesci ktore mnie pociesza...ach jest taki kochany lobuz az jego energia rozrywa dom a nic nie idzie do przodu..
niewiem jak z nim rozmawiac caly czas mu opowiadam i prosze zeby powiedzial to sie wscieka i krzyczy a wszystko co tylko pytam to NIE NIE NIE te slowo to super umie mowic.Problem nie jest napewno w slyszeniu poniewaz doklkdnie wykonuje moje polecenia i wszystko co mowie to dokladnie tak robi a wiec.....
a nocnik kiedy przyjdzie pora kiedy sam usiadzie i bedzie wiedzial ze to tak sie robi ???....
Witam.
Bilnas za tydzień.
To będzie dobrze :-):-) trzymam kciuki
dokładnie ja byłam troszkę wcześniej ale miesiącu w którym zaczyna 24 miesiąc życia
Dziękuję:-)
a ja nie wiem muszę sprawdzić za to w wieku szkolnym to zawsze "niedowaga" ale wyniki ok tak "uroda"
Mama Mikołaja dzieci wielojęzyczne zawsze zaczynają mówić później za to umieją "dogadać" się w obu językach mojej koleżanki synek też tak miał (mama-polka tata-portugalczyk mieszkają we Francji) młody mówił pózniej niż rówieśnicy za to w trzech językach no czasami miesza te języki i uzywa wyrazu takiego jak mu wygodniej wymówić
Co do nocnikowania nic na siłę on musi to '"czuć" jakieś trzy miesiące temu mój Igor nie chciał nawet siedzieć na nocniku (więc odpuściłam na jakiś czas) Póżniej znowu próba a teraz sam woła i pieluszka już jest tylko na noc
majandra
Mamusia Maciusia 17/08/07
Hmm, no nie wiem, spójrz na Hanifkę.Mama Mikołaja dzieci wielojęzyczne zawsze zaczynają mówić później
Ja bym wyluzowała, Mamo Mikołaja. Im bardziej Ty napierasz, tym bardziej on się zapiera.
Hmm, no nie wiem, spójrz na Hanifkę.
Ja bym wyluzowała, Mamo Mikołaja. Im bardziej Ty napierasz, tym bardziej on się zapiera.
Wiem powinnam była napisać "z reguły dzieci wielojęzyczne ............" a że Od każdej reguły są wyjątki to każdy wie ;-);-);-);-)
Po prostu jedne dzieci mówią szybciej inne później każdy człowiek jest oddzielną jednostką i nie można porównywać dzieci według wieku i tego co umieją bo np "mówi sie że chłopcy później mówią" a ja muszę powiedzieć że to jednak nie prawda bo Igor czasami mnie zadziwia pytaniami no i odpowiedziami można z nim już sensownie "pogadać"
Majandra opowiadaj jak tam w pracy klimaty? Masz fajne koleżanki na zmianie??? No i co z pracą MGR napisana ??? kiedy obrona????
reklama
Jestem wściekła wrrrr chyba muszę zacząć szukać innej pracy
Co jest?
Podziel się: