reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam i ja wieczorową porą:-) nastrój nadal do bani:-( młoda zasnęła już o 20:30 co jak wiecie graniczy u niej z cudem :szok: ale co z tego jak do tej pory już 3 razy przebudzała sie przez ten katar bo spływa jej do gardziołka i dusi kaszlem:wściekła/y: cały dzień była okrytnie marudna chwilami ledwo trzymałam nerwy na wodzy:zawstydzona/y: ale co ona bidulka temu winna że sie źle czuje:-( teraz boję się co to będzie w nocy czuję że mogą sen dziś spisać na straty:-(

to moze byc ciag dalszy urokow zebowych:-(

Tą piątkę już jej prawie widać ale jeszcze nie przebiła dziąsełka:crazy: nie wiem czy taki katar jak ona ma może być powodowany zębolami:baffled: narazie się wstrzymam z wizytą u lekarza tylko eurespal kropelki olbas itp itd zobaczymy jeśli po 3 dniach nie minie to chyba znów trzeba będzie sięgnąć po antybiotyk:crazy: oby nie w każdym bądź razie trzymajcie za tą moją bidulkę kciuki;-)

oj, my tez daaawno, bo niunka teraz nie daje. jak tylko sie wlczy kamere, to zaraz przybiega, zeby objerzec:crazy: ze zdjeciami podobnie, tylko te sie robi szybciej i jakos sie udaje

O proszę Tuśka też od jakiegoś czasu ciężko zrobić konkretne zdjęcie:crazy: bo jak tylko zobaczy aparat to już leci w jego stronę:baffled:

Aneta, kiedy macie te urodziny siostry? no i jak z prezentem? przeforsowalas pomysl ze SPA?

Jedna wielka du**** moja siostra oznajmiła mi że jej kochany mąż postanowił że on się wszystkim zajmie w efekcie urodziny odbędą się na ogródku u jego mamy:sorry: i to by było na tyle co wiem co do gości to jedna wielka nie wiadoma:eek: on też się tym zajmuje a z nim ni w ząb dogadać się nie mogę:no: żeby było śmiesznie to urodziny w przyszlą sobotę a ani ja ani moje rodzice nic na ten tema nie wiem tzn nikt nam oficjalnie nie powiedział co i jak gdzie i o której:baffled: tato dziś oświadczył że jak go po ludzku nie zaproszą to nigdzie nie idzie bo nie lubi na wkręta:baffled:;-) rozumię go nawet i sama też tak sie czuję:zawstydzona/y: no i dziwię się ze poraz kolejny moja siostra tak bezmyślnie ufa swojemu mężowi który zawsze ją rozczaruwuje

reklama
Jakbym miała wybierać to chyba 1,aczkolwiek mnie wkurzają takie melodyjki wyciszająco-relaksujące:eek:
No wlasnie mnie tez...wole jakis lekki chill out i zeby wokal jaksi anielski byl albo celtycka...no ale sa chyba ludzie co TO lubia:eek::confused2:

A Stas dzis mial goraczke:-( i zadnych innych objawow oprocz tego ze ledwo stal na nogach - taki slaby byl - nigdy wczesniej tego nie mial nawet ja mial goraczke prawie 39:szok::-(...moze to zeby ale oczywiscie do paszczki zajrzec nie moge:baffled::no:

Na razie bylam w PUP z poreczycielem i za tydzien podpisuje umowe jak J bedzie mogl zrobic sobie wolne...i przyznam ze nei wiem jak beda mnie maglowac. Napisalam we wniosku jak krowa na pastwisku co potzrebuje i z jakiej firmy. Ale przemila Pani ktora przyjmowala moj wniosek powiedziala ze bez aneksu moge robic roszady miedzy tym co napisalam a tym co kupie - byleby kwota sie zgadzala:sorry:No zobaczymy. Izabela - czy zalozenie firmy tj. ewidencja, bank, pieczatka, us i zus uda mi sie zrobic w ciagu jednego dnia? o czyms zapomnialam?
No i gratuluje ze macie juz final!!!:tak::-)

Dziewczyny - troche prywaty:zawstydzona/y::-)ktory styl moglybysie polubic w gabinecie jako tlo do zabiegu...ja mam swoje preferencje ale wiadomo-klient nasz pan:tak::-p
1. Wrzuta.pl - Eric Chiryoku Autumn Romance
2. Wrzuta.pl - 2- Calming Your Mind
3. Wrzuta.pl - Gregg Karukas - Nightshift - 11 - Captive Hearts (for Yvonne)
nie pomoge w wyborze bo u mnie sie nic nie otwiera :baffled:
co do dotacji to ja mialam problemy bo:
1-nikt mi wczesniej nie powiedzial, ze poreczyciele musza zarabiac minimum ilestam zeby wogole moc byc poreczycielami (moi zarabiali za malo)
2-zrezygnowalam z poprzednich i zdecydowalam sie na poreczyciela wekslowego, ktory niestety jest po rozwodzie i potrzebowal akt rozwodu, ktorego jeszcze nie mial w domu bo to swieza sprawa wiec czekalismy az sad mu przysle papiery
3-nikt mnie nie uprzedzil, ze maz bedzie musial cos podpisywac i oczywiscie pojechalam bez niego
4-pani kadrowa komendy glownej (poreczyciel jest policjantem) uznala, ze nie wpisze swojego nazwiska jako osoby kontaktowej na zaswiadczeniu o zarobkach bo jest ochrona danych osobowych i juz i znow problem bo w PUP koniecznie chcieli to miec
widac ty albo bylas bardziej doinformowana albo mialas wieksze szczescie
co do otwarcia firmy w jeden dzien to jesli sie uzbroisz w cierpliwosc, nie napotkasz mega kolejek i wyjdziesz z domu skoro swit to zalatwisz wszystko w jeden dzien. w naszej gminie jest ten problem, ze niosac pomoc obywatelom zostalo uruchomione poje...e "jedno okienko", ktore zglasza cie do zus-u, gus-u i skarbowki. przez to czekasz na REGON ponad tydzien (zaznaczam, ze u nas- w gdansku GUS ma na pewno wiecej roboty), decyzji o nadaniu NIP jako takiej nie dostajesz bo swoj nip juz masz, do zus-u zglaszaja TYLKO FIRME! siebie jako osobe musisz zglosic oddzielnie. jesli prowadzi cie jakies biuro rachunkowe to zglosi cie ksiegowa ale musisz wiedziec pod jaka nazwa dokladnie zglasza cie urzad zeby wszystko sie pokrywalo. jesli nie masz biura rachunkowego do ZUS-u jedziesz sama. zreszta i tak musisz pojechac po zaswiadczenie o okresach ubezpieczenia, ktore potrzebujesz do PUP-u. ze skarbowki tez potrzebujesz takie zaswiadczenie. jesli chodzi o bank to u nas tylko ing nie wymaga REGONU przy otwieraniu konta, w innym banku nie zalozysz. bez tego nie zalatwisz tez telefonu. pieczatka- zalezy. w niektorych punktach chca REGON i wpis do ewidencji, w innych wyrabiaja w ciemno. musisz szukac.
jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to pisz na priva.

nie pomoge w wyborze bo u mnie sie nic nie otwiera :baffled:
co do dotacji to ja mialam problemy bo:
1-nikt mi wczesniej nie powiedzial, ze poreczyciele musza zarabiac minimum ilestam zeby wogole moc byc poreczycielami (moi zarabiali za malo)
2-zrezygnowalam z poprzednich i zdecydowalam sie na poreczyciela wekslowego, ktory niestety jest po rozwodzie i potrzebowal akt rozwodu, ktorego jeszcze nie mial w domu bo to swieza sprawa wiec czekalismy az sad mu przysle papiery
3-nikt mnie nie uprzedzil, ze maz bedzie musial cos podpisywac i oczywiscie pojechalam bez niego
4-pani kadrowa komendy glownej (poreczyciel jest policjantem) uznala, ze nie wpisze swojego nazwiska jako osoby kontaktowej na zaswiadczeniu o zarobkach bo jest ochrona danych osobowych i juz i znow problem bo w PUP koniecznie chcieli to miec
widac ty albo bylas bardziej doinformowana albo mialas wieksze szczescie
co do otwarcia firmy w jeden dzien to jesli sie uzbroisz w cierpliwosc, nie napotkasz mega kolejek i wyjdziesz z domu skoro swit to zalatwisz wszystko w jeden dzien. w naszej gminie jest ten problem, ze niosac pomoc obywatelom zostalo uruchomione poje...e "jedno okienko", ktore zglasza cie do zus-u, gus-u i skarbowki. przez to czekasz na REGON ponad tydzien (zaznaczam, ze u nas- w gdansku GUS ma na pewno wiecej roboty), decyzji o nadaniu NIP jako takiej nie dostajesz bo swoj nip juz masz, do zus-u zglaszaja TYLKO FIRME! siebie jako osobe musisz zglosic oddzielnie. jesli prowadzi cie jakies biuro rachunkowe to zglosi cie ksiegowa ale musisz wiedziec pod jaka nazwa dokladnie zglasza cie urzad zeby wszystko sie pokrywalo. jesli nie masz biura rachunkowego do ZUS-u jedziesz sama. zreszta i tak musisz pojechac po zaswiadczenie o okresach ubezpieczenia, ktore potrzebujesz do PUP-u. ze skarbowki tez potrzebujesz takie zaswiadczenie. jesli chodzi o bank to u nas tylko ing nie wymaga REGONU przy otwieraniu konta, w innym banku nie zalozysz. bez tego nie zalatwisz tez telefonu. pieczatka- zalezy. w niektorych punktach chca REGON i wpis do ewidencji, w innych wyrabiaja w ciemno. musisz szukac.
jesli chcesz cos jeszcze wiedziec to pisz na priva.
Dzieki Izabela:tak::-) - moze bede potrzebowac szczescia ale jak narazie przeczytalam regulamin dotacji ktory sciagnelam ze strony Gdanskiego PUP i poki co wszysko idzie sprawnie!:happy:

Dzieki Izabela:tak::-) - moze bede potrzebowac szczescia ale jak narazie przeczytalam regulamin dotacji ktory sciagnelam ze strony Gdanskiego PUP i poki co wszysko idzie sprawnie!:happy:
na stronie bielskiego PUP nie bylo regulaminu, ot takie male przeoczenie z ich strony. wszyscy, ktorzy chodzili na spotkania klubu pracy bezposrednio do bielska taki regulamin dostali a ze ja jestem z czechowic musialam uczeszczac na zajecia w czechowicach. tu oczywiscie o regulaminie nikt nie wspomnial :baffled: wyobraz sobie, ze nie dostalismy nawet harmonogramu wszystkich terminow, ktorych trzeba dotrzymac. gdyby nie przypadkowa rozmowa z facetem, ktory byl o jeden krok dalej ode mnie to o wszystkim dowiedzialabym sie dopiero w dniu podpisywania umowy.

Dziewczyny - troche prywaty:zawstydzona/y::-)ktory styl moglybysie polubic w gabinecie jako tlo do zabiegu...ja mam swoje preferencje ale wiadomo-klient nasz pan:tak::-p
1. Wrzuta.pl - Eric Chiryoku Autumn Romance
2. Wrzuta.pl - 2- Calming Your Mind
3. Wrzuta.pl - Gregg Karukas - Nightshift - 11 - Captive Hearts (for Yvonne)
mi się podoba 2 i to nawet bardzo, gdy słuchałam to "odlatywałam":tak::tak::tak: ten flet ( chyba) jest niesamowity. Moja wizja: siedzący chłopiec na kamieniu na początku lasu i gra na flecie:sorry::szok::szok::rofl2::rofl2::rofl2:

Ostatnia edycja:
Czesc
Dzieki za pomoc BBony...
Nie mam km nastroju wcale bo @ spoznia sie 3 dzien a ostatnio przybywal regularnie co do dnia...i km szlag trafi moje wielkie plany zawodowe.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:..poza tym Stas ma goraczke prawie 39 i marudny jest:wściekła/y::baffled::-(

Czesc
Dzieki za pomoc BBony...
Nie mam km nastroju wcale bo @ spoznia sie 3 dzien a ostatnio przybywal regularnie co do dnia...i km szlag trafi moje wielkie plany zawodowe.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:..poza tym Stas ma goraczke prawie 39 i marudny jest:wściekła/y::baffled::-(
spokojnie,może to przez ostatnie zawirowania zawodowe;-) a z tą gorączką to chyba coś w powietrzu wisi,bo 2 znajomych dzieciaczków też miała tak kilka dni temu.
U nas weekend był deszczowy,ale miły. Sobota zalatana na maxa i na 17 byliśmy na ślubie znajomego Pana Aptekarza (jakaś kicha była na weselu,bo moja serdeczna koleżanka-siostra mlodego, na szybko wspomniała smsem,że jej jest przykro,a mama płacze:baffled:), po kościele jechaliśmy do kuzynki S na grilla, który skończył się burzą. Do domu wróciliśmy po 22,bo podnoszą dach żeby zrobić piętro i nie mają jeszcze całego dachu przykrytego, więc trzeba było latać szybko ze szmatami i próbować jakoś porobić mądre odpływy,żeby dołu im nie zalało. A wczoraj byliśmy w końcu w Kruszwicy. Już wiem,że w tym roku na wakacje tam nie pojedziemy,bo z młodym pół roku do ładu bym nie doszla:-D

reklama
Justyna mieliście "obfity" weekend w atrakcje

My juz po pobraniu krwi, mały darł się................. bidulka........ dwie fiolki krwi mu spuściła. W środę wyniki...... najgorzej było przetrzymać go na czczo.................. no ale daliśmy radę

Właśnie usnął przed TV.......

Do góry