reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Ojojoj ja tez dzis mialam prawie godzinna wojne z moim buntownikeim, choc przed kapiela, bo po wszystkim zasnal jak...dziecko:eek: A przed tem grochy, zanoszenie sie, dlawienie, uderzanie w glowe, rzucanie talerzem z kolacja a wszysko dlatego ze nie dostal ciasteczka a potem rzucal zabawkami z nerwow -bylam nieugieta...i wygralam!

Poza tym nie wiem skad bola mnie tak jajniki ze ledwo zyje a do @ jeszcze ponad tydzien:baffled:

Wymyslilam juz nazwe Salonu i chyba taka zostanie. No i zaprojektowalam juz swoj kacik tylko nie wiem czy uda sie taki stworzyc bo moze dostep do wody itp utrudni. No i szukam obrazu/fototapety grafiki w maki!:cool2:

Czekam na wiesci co u Igorka

reklama
Nuśka - to daj znać jak po wizycie? Co do inhalatora - to nam sie przydaje, bo cała rodzina przy byle katarku się sztacha, no i moj maz ma astmę. Jak by co - to mogę Wam teraz pozyczyc jak Igorek kaszle.

Nuśka jak po wizycie u lekarza?

:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

no ale super, że już śpi:tak::tak::tak:

Nuśka??????????????????????

Byłam i na razie na oskrzelach czysto dalej zostajemy na eurespalu ale jak wychodziliśmy to Igor akurat zakaszlał i pani doktor powiedziała że ten kaszel bardzo jej się nie podoba :-( no zobaczymy co czas pokaże jakby coś to mam się stawić po antybiotyk mam jednak nadzieję że do soboty wydobrzeje i to tylko chwilowe niby lepiej bo mniej kaszle ale jednak kaszle buuu samam nie wiem co z tego będzie pozostaje mi czekać no i trzymajcie kciuki żeby było ok

Agulka
co do nauki samodzielnego zasypiania to powiem Ci tylko że 3 dni płaczu i będzie zasypiał jak aniołek u nas tak było na czwarty dzień tylko pytał czy jesteśmy a teraz sam zasypia w swoim pokoju. Oczywiście musisz być twarda i żadne łzy oraz wyrzucanie wszystkiego z łóżeczka nie może Cię zmiękczyć ale to za pewne wiesz.

EDIT: Hrudzia pochwal się nazwą nie bądź taka no i powodzenia
a co do Stasia gratulację za stanowczość tak trzymaj mi niestety tego brakuje i Igor nic sobie z moich słów nie robi

Ostatnia edycja:
Byłam i na razie na oskrzelach czysto dalej zostajemy na eurespalu ale jak wychodziliśmy to Igor akurat zakaszlał i pani doktor powiedziała że ten kaszel bardzo jej się nie podoba :-( no zobaczymy co czas pokaże jakby coś to mam się stawić po antybiotyk mam jednak nadzieję że do soboty wydobrzeje i to tylko chwilowe niby lepiej bo mniej kaszle ale jednak kaszle buuu samam nie wiem co z tego będzie pozostaje mi czekać no i trzymajcie kciuki żeby było ok

Agulka
co do nauki samodzielnego zasypiania to powiem Ci tylko że 3 dni płaczu i będzie zasypiał jak aniołek u nas tak było na czwarty dzień tylko pytał czy jesteśmy a teraz sam zasypia w swoim pokoju. Oczywiście musisz być twarda i żadne łzy oraz wyrzucanie wszystkiego z łóżeczka nie może Cię zmiękczyć ale to za pewne wiesz.
Nuska u nas taki sam paskudny kaszel. A co do zaypiania to Adas juz dawno sam zasypiał , ale przez te ostatnie choroby i ciągłe budzenie sie w nocy .......... no sama wiesz jak to jest kiedy dziecko chore...... mały sie przywiązał i tylko : mamaś, mamaś:sorry2:

Nuska u nas taki sam paskudny kaszel. A co do zaypiania to Adas juz dawno sam zasypiał , ale przez te ostatnie choroby i ciągłe budzenie sie w nocy .......... no sama wiesz jak to jest kiedy dziecko chore...... mały sie przywiązał i tylko : mamaś, mamaś:sorry2:
A to faktycznie poczekaj aż wydobrzeje
A co do kaszlu co teraz podajesz małemu???

Hrudzia chwal się tą nazwą;-):-) bo mnie ciekawośc zżera:baffled:
Nuśka najważniejsze że oskrzela czyste:tak: mam nadzieję że do soboty wszystko będzie ok:-) może i Wy pomyślcie o jakieś kuracji uodparniającej:sorry2:
A ja jak zwykle na koniec dnia biegam jak szalona a jeszcze mi szef dupe zawraca:baffled: no nic narazie się żegnam i zbieram do domku:-)

Nie było u nas w aptece Eurespalu ( lekarka przepisała) i dali zamiennik Elofen
Elofen Pulmeo Eurespal to ten sam lek tylko inny producent
A jak podajesz go Adasiowi bo to dziadostwo nie dobre jest jak cholera my mieszamy z sokiem i wtedy młody pije na raty a może ten Elofen ma lepszy smak???

reklama
Do góry