reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Jak przedszkola???:szok::confused::confused::confused: Juz zapisy? a to nie dopiero mozna w kwietniu nastepnegp roku??? Ja tam jestem na etapie zlobkow tzn co miesiac musze dzwonic i "podspisywac" liste oczekujacych. Na rzie jest 40 pod lista przyjetych.
Gagulec - dzien wariata bo mialam dzis rozmowe o prace a ze wiadomo ide na nia bez Staska przyszla sasiadka a ze chalupa zasyfiala musialam zanim Stas sie polozy ok 10 wyszorowac katy, pomyc i obiad zrobic. Potem wlasna stylizacja i poszlam. Mam mieszane uzucia ale zobaczymy.
A dzis na 17 znowu ude na ten masaz...oj bedzie bolalo. Jade ze Stakiem a mama przyjezdza zeby go ode mnei przejac..normalnie dzien wariata:rofl2:

reklama
witam!!!
wpadlam na chwilke, bo niunka pewnie zaraz wstanie, a dopiero nam net podlaczyli:crazy:od rana nie bylo:crazy:

potem jak dam reade to opisze co u nas.

musze poszukac na allegro sztormiakow la mnie i dla P, bo w piatek lecimy nad ot morze a pogoda chyba bedzie do du**:wściekła/y:

Donkat - życze dużo zdrówka mamie. Napisałaś że mąż robi ogródek, juz wczesniej mialam zapytac o wspolprace z kolega, o ktorej pisalas. Jesli oczywiscie nie jestem zbyt wscibska - czy zajmują sie robieniem ogrodow?

u nas sie mowi ogrodki, chyba myslimy o tym samym. chodzi ci o zagospodarowanie terenu wokol domu, anie o ogrody owocowe, tak?

Pamięta mnie ktoś?

Widze bardzo duzo zmian, nawet mamy juz ciazowki znow :) Oczywiscie gratuluje!

harsh, jak matura? co u was?

z braku czasu na wiecej pstow nie odpisuje:zawstydzona/y:
poprawie sie pozniej:tak:

Jak przedszkola???:szok::confused::confused::confused: Juz zapisy? a to nie dopiero mozna w kwietniu nastepnegp roku??? Ja tam jestem na etapie zlobkow tzn co miesiac musze dzwonic i "podspisywac" liste oczekujacych. Na rzie jest 40 pod lista przyjetych.

i jak rozmowa?
a co do przedszkola to chodzi mi o ten wrzesień dlatego się boję że Zuzka może sobie nie poradzić nie wiem jak jest w Gdańsku ale u nas do prywatnych przedszkoli przyjmują młodsze dzieci
bo w wieku trzech lat pójdzie do przedszkola na pewno a co do zapisów to zależy są takie to których trzeba się zapisywać z dużym wyprzedzeniem

i jak rozmowa?
a co do przedszkola to chodzi mi o ten wrzesień dlatego się boję że Zuzka może sobie nie poradzić nie wiem jak jest w Gdańsku ale u nas do prywatnych przedszkoli przyjmują młodsze dzieci
bo w wieku trzech lat pójdzie do przedszkola na pewno a co do zapisów to zależy są takie to których trzeba się zapisywać z dużym wyprzedzeniem
No mnie nie starsz:szok::eek:. Ja myslalm ze wszytskie publczne sa na zasadzie wpisow ineternetowych a potem selekcja. Do prywatnych pewnie jest inaczej...
U nas najczesciej dzieci do przedszkoli przyjmuja od 2,5 r.z.
A rozmowa? jakas taka nieprofesjonalna...no ale zobaczymy bo salon ok.

do publicznych tak ale u nas akurat jest takie beznadziejne więc nie brałam go pod uwagę poza tym zwłaszcza w dużych miastach chyba jest krucho z miejscami pierwszeństwo mają oczywiście dzieci których oboje rodzice pracują itd

no moja hani zapisalam do przedszkola katolickiego juz w tamtym roku i mi powiedzieli ze i tak nie wiadomo czy bedzie miejsce dzis bylam przedluzac termin o rok zeby szla od 3 lat ale nie bylo dyrektorki musze tam zadzwonic jutro, no i tez musze znalezs jakies drugie dodatkowe perzedszkole w razie czego mysle o ewangelickiem...
No i w tamtym roku tez ja juz zapisama do szloly katolickiej i kazali mi przyjsc jeszcze w tym roku potwierdzic i tez nie wiadomo czy przejdzie wszystkie testy czy miejsce bedzie

Luandzia jakie przedszkola znalazłaś?

Wiecie co jestem jeszcze bardziej wielka po twarzy. Matko, wyglądam jak mamusia muminka:szok::szok::szok:
Czekam aż zejdzie, do tego mam gorączkę i mi zimno. Moja siostra mówi że to plus bo przynajmniej nie cierpię od upałów :shocked2::cool:

u nas sie mowi ogrodki, chyba myslimy o tym samym. chodzi ci o zagospodarowanie terenu wokol domu, anie o ogrody owocowe, tak?
nie chodzi o sady, ale wlasnie o tereny wokol np. domu - zastanawiam się czy tym zajmują się razem ze wspólnikiem. Być może wcześniej juz pisalas czym sie zajmuja, ale mialam niemal miesiączną przymusową przerwę w BB :sorry:

wy tu już zapisujecie szkraby do przedszkola a ja nie mam nawet możliwości tej starszej posłac bo w publicznych brak miejsc a o prywatnym to se mogę tylko pomarzyc:-(
kurcze byliśmy na zakupach na te bierzmowanie kupiłam se zwykłe spodnie na kant i jakąś bluzkę która mi się jakoś zbytnio nie podoba:crazy:ale tak to jest jak sie idzie do sklepów 10 min przed zamknięciem:wściekła/y:kupiliśmy mlodemu nowy nocnik , kubeczek bo niezabardzo chce pic z butelki i tenisówki czerwone bo innych kolorów tego rozmiaru nie było:sorry:weszliśmy na lody i kupiliśmy też prezent na bierzmowanie łańcuszek,kolczyki i wisiorek mam nadzieje że będzie sie podobac:sorry:no i pomimo zakupów humor dalej mam do dupy:wściekła/y:

reklama
Monia - a co z humorem? wciaz cie trzyma po rozmowie z mezem o kasie...noooo nie jest lekko:-:)no:
Doti - matwie sie o ciebie...ta goraczka. Jutro idziesz do denta?
Carioca - widze ze tez nie masz nastroju...a interesujesz sie ogrodnictwem Donkat meza pod swoim katem?

Masaz dzis byl o niebo przyjemniejszy i czuje sie lekko jabym unosila sie nad ziemia...:cool2:
A moje 2 przyjaciolki zrobily mi niespodzianke i wpadaja zaraz na winko i ploty.:-):-)Obie kupily wymarzone mieszkania niedawno i bedzie o czym gadac. Szybko pojachalam po zakupy, zrobilam salatke, przekaski i..ufffff..otworzylam juz sobie winko i czekam:-)
Klavell - przepisy na baskie przyjecie napisze ci jutro bo duuuzo klikania bedzie, oki?

Do góry