reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Majandra - a masz Lidla gdzies na podoredziu? Bo te lidlowskie pieluszki sa naprawde dobre i w tej cenie co Dada.
Nuska - uwazam na siebie i Sabinkę, spokojna glowa, jestem ostatnio taka ksiezniczka, ze ho ho. Zazdroszcze wieczoru panienskiego :sorry: ech....:sorry:
Doti - polecam natrzymywanie Oskarka nad kibelkiem, Stasiu uwielbia patrzeć jak siusiki leca. Na nocniczku nie zawsze zrobi a nad sedesem zawsze chociaz kropelke wydusi.

Milej nocki życzę, idę spać, pa!

reklama
Carioca ale on wrzeszczy bo się chyba boi kibelka. W każdym razie na nakłądce nie siądzie.

Kurka wodna stoi tu koło mnie wino i się patrzy a mi się go tak strasznie chce. Ale kupiłam go bo jedziemy jutro do znajomych i nie powinnam... :sorry::no:

i ja witam się wieczorem mieliśmy z W spędzić romantyczny wieczór ale mój małżonek postanowił wypożyczyć sobie 39 i pół i ogląda :sorry2: a ja zjadłam paczkę żelków i mi niedobrze :crazy:
Doti czekamy z Zuzką na rewizytę ;-)

Halo pobudka :-D:-D

my juz od 6,30 nie spimy ale Jula wczoraj zasneła o 19 więc nie ma co sie dziwic z tak wczesnej pobudki:-p:sorry:

któraś prosiła kiedyś żebym dała namiary na sprzedawce z allegro u którego wywołuje zdjęcia oto link 100 zdjęć 10x15 KODAK SUPRA ENDURA 27 gr/szt SS (659385115) - Aukcje internetowe Allegro

Jeżeli chodzi o odpieluchowanie to... nie mam pojęcia jak się za to zabrać. Oskar zwiewa z nocnika. Jak go sadzam jak widzę że ciśnie to się chłopak blokuje i nic nie zrobi.

tak samo jak u mnie:baffled: zazdroszcze Majandrze bo ja naprade nie wiem jak nauczyć Julie siusiania do nocnika bądz kibelka:baffled:

wogóle martwi mnie ze ona tak mało mówi:-( i po co mam ja uczyc odpieluszkowania jak ona nie powie ze chce kupe lub siku:-(

Witam piękne panie w tej jakże piękny poranek :-D

Moje dziecie właśnie się budzi a ja wskakuje na 5 min przywitać się :laugh2:

Asiu ja również idę jutro do pracy, ale tylko od 8 do 14 :rofl2: więc nie przejmuje się tym bardzo.

Majandra super masz z tymi pieluchami, ale co prawda to prawda koszty wyrównują się z proszkiem, wodą i prądem :tak:

Wczoraj godziny w pracy mineły mi nawet nie wiem kiedy :laugh2: oj miałam wczoraj roboty miałam nadmiar odesłać do Będzina i w ogóle bardzo dużo wpłat było. Ale daje rade jako tzw stary pocztowiec ;-):-) tak mnie kierowniczka nazwała. Cieszę się, że praca która przynosi mi satysfakcje dobrze mi idzie. Super się czuje z taką odpowiedzialnością za tyle kasy i tyle roboty, która mi doszła. Chyba troszku rekompensuje sobie te studia :-p

Moniu Agulka nie doradzę w kwestii dzieci pięcioletnich bo nie mam takowych. Ale może coś jest w tym uporze małych brzdąców.

Nuśka a jak dziś Igorek się czuje???? Doszłas po czym tak mu się zwraca????

Monia - jak duzo Mati wypija? Od zawsze tak czy ostatnio? Stasiu chyba pije mało - max ok 0.75 litra picia dziennie, a zazwyczaj raczej 0.5 l a jak nie jest ciepło to i mniej. Podaję mu delikatne herbatki owocowe, rooibosa, wode z soczkiem swojej roboty albo lemoniadkę. Ale jakbym mu dawala te pyszne kupne soczki to pewnie wypijałby wiecej.
oj dużo dużo i to już od zawsze. wczoraj zrobiłam mu herbatkę jabkowo-miętową i myślałam że może nią pogardzi ale nie jemu wystarczy że mokre:-D
Wiecie co ja tydzień w sobotę idę na wesele i .................... nie mam co ubrać :zawstydzona/y::-p:rofl2: myślałam że pójdę w kiecce z poprzedniego wesela ale musiałabym nie oddychać i nie siadać tak się dopasowna zrobiła to na pewno po praniu:-D:-D:-D:-p
A teraz w sobotę śmigamy na panieńskie tyle imprezowania przede mną tylko co ja ubiore na to wesele nie lubię poszukiwań na ostatnia minutę :baffled:
to tak jak ja:crazy:w środę idę na bierzmowanie jako świadek a też nie mam w co sie ubrac:no:a takie kupowanie na ostatnią chwile przy moim D to normalka:wściekła/y:dziś mu powiedziałam że jak będziemy jechac na wczasy to założe się że zakupy będziemy robic dzień przed:wściekła/y::rofl2:
tak samo jak u mnie:baffled: zazdroszcze Majandrze bo ja naprade nie wiem jak nauczyć Julie siusiania do nocnika bądz kibelka:baffled:

wogóle martwi mnie ze ona tak mało mówi:-( i po co mam ja uczyc odpieluszkowania jak ona nie powie ze chce kupe lub siku:-(
Mateusz też mało mówi i nie zawoła że chce siku albo kupe:no:ale ostatnimi czasy też wziełam sie za odpieluszkowanie kilka dni temu zostawi łam go w samych spodniach bez pampersa i postawiłam w pokoju nocnik i co chwile go wysadzałam aż w pewnej chwili młody sam poleciał na nocnik i usiadł na niego i zrobił siusiu:tak:ale w spodniach:sorry:więc od wczoraj lata po domu z siusiakiem na wierzchu a nocnik stoi w widocznym miejscu w pokoju i co chwile mu przypominał żeby szedł zrobic siusi i małe efekty są:tak::-)

a u nas piękna pogoda:-):-):-)

reklama
Tez sie witam drogie Panie:-)
Maz wczoraj zajechal i dzis jedziemy na Polwysep na lody tudziez gofry:-p:-D bo pogoda cudna...mam nadzieje ze na procesje gdzies po drodze nie natrafimy:eek:
Nuska - wyszelej sie na Panienskiem:tak::-)...a jakis "sensowny" Pan bedzie:-p:rofl2:?
Carioca - a te z Lidla pieluchy to za ile i ile sztuk?

...i to tyle na ten temat. Milego dnia:tak::happy::cool2:

Do góry