reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Atru - bardzo się cieszę, że u Was lepiej. Z tego co piszesz, to nie było najłatwiej, ale mam nadzieję że już z górki. Sama pewnie tez jestes wykończona, raz jeden miałam "przyjemność" być z dzieckiem w szpitalu i dziękuję. Zdrówka i powodzenia!

Ja pojawiam się i znikam, mam teraz u siebie rodziców. Miłęgo wieczorku.

reklama
witam!!!

wrocilismy z urodzinek. bylo bardzo sympatycznie, oprocz tego, ze julitka ostatnio dzikusuje i boi sie obcych:baffled:u was tez tak ejst?

myslelismy, ze pospi do samego domu i juz pojdzie spac na noc, a ona po pol godz wstala, a teraz szaleje w domu:crazy:

I do Ikea bo spodobal mi sie komplet krzeselek i stolik dla Stasia:-)

kupiliscie?

Melduję się z wizytą w domku i na BB.
Co u Tymusia? Od wczoraj po jednej tylko dawce odpowiedniego antybiotyku moje dziecko odżyło. Na razie nie gorączkuje, humorek dopisuje, apetyt również.

uuuffffffff:tak::-)oby tak dalej:tak:
skad to paskudztwo mu sie wzielo??

Zaraz obiadek , dzis wczesniej, bo lecimy na basen jak młody sie obudzi,

a jednak?? i co Maja na to?

Hurdzia niewiem czy to coś pomoże mi dziecikai też wstawają ok 6 i wszyscy mówi że to dlatego ze tak wcześnie chodzą spać ok 19.30-20

ja nie narzekam, Julitka wstaje ok.8.00 a chodzi spac 20.30-21.00

Ja pojawiam się i znikam, mam teraz u siebie rodziców. Miłęgo wieczorku.

poprzytulaj sie, poprzytulaj;-):-):tak:

Atru - jak sie ciesze ze Tymek odzyskal sily:tak::-) Oby tak dalej.:tak::-)
Donkat - kupilismy - drewiany komplecik stoliczek i 2 krzeselka...i moje dziecko cieszylo sie jakby jakas wiscigowke dostal lub Bog wie co:-p:-D Bez przerwy siadal i schodzil z krzeselka, popijal soczek...i taki dumny byl ze Taki juz jestem duzy, mamo!

a jednak?? i co Maja na to?
:tak::tak::tak: wiem że ostatnio jest nie do zniesienia, ale ona ma dopiero 5 lat a czasmi ją traktujemy jakby miała co najmniej 10:sorry2: Nie chcę byc niedobra mamusią:no: ostatnio usłyszałam jak mówiła sama do siebie w pokoju: Proszę niech moja dobra mamusia wróci:-:)-:)-( a mi się przykro zrobiło i nie chcę by moje dziecko takie sytuacje pamiętało:no::no:

Adaś pozytywnie zareagował na basen, był 1 raz a zachowywał sie jakby co najmniej raz w tygodniu tam bywał:tak: Rada dla mam dzieci, które nie lubia mycia główki. Po dzisiejszym szaleństwie mały bardzo chętnie chciał umyć główkę i jak leciała mu woda do oczek to nawet nie zareagował. :-D

Artru cieszę się że w końcu wykryli co małemu jest, terz juz będzie z górki:tak:

Donkat
Adas nie boi sie obcych, ale najpierw ze dwie minuty poobserwuje a potem jest jak zawsze:tak:

Agulka ja własnie przez takie sytuacje mam dość egzekwowania od Kuby czegokolwiek :-( R jest taki, że jak już przyjdzie do domu po 8 godzinnej pracy to zasiada przed kompem i tyle i oczywiście jest cudowny tatuś bo ma wszystko w tyle :no::dry: jedynie ma nerwa na Kube kiedy otwiera drzwi komody bo wiesza się na nich i już jedne drzwi oberwał, kiedy grzebie w kwiatkach a tak to nie interesuje go nic czy dziecko jadło czy dziecko spało. To wszystko jest na mojej głowie i niestety Kuba postrzega mnie jako be rodzica, który karze spać, jeść i jeszcze czasem czegoś zabrania :-( od paru dni Kuba daje mi do zrozumienia, że woli tate tzn tuli się do niego, całuje, całuje go jak śpi a ja jak zamkne oczy to mnie ciagnie za nos abym się obudziła. Jest mi tak strasznie przykro :-( i jak pisałam mam ochotę dać mu totalnie wolną reke nich robi co chce :-( nie chce być ta be.

Fajnie, że się dzieciakom podobało!!!

Hruda załaduj zdjecie tego kompletu :-)

Kasiu mimo, że jestem też be rodzicem to powiem z doświadczenia, że i tak mamusia jest najlepsza, nie musisz być zazdrosna o męża. :tak:Zobaczysz jeszcze będę takie sytuacje , w których przekonasz się o tym. Jak będziecie wszyscy razem i jakaś krzywda czy cos nie tak, będzie Kubie to mały przyjdzie sie utulic do Ciebie a nie do P.:tak::tak::-D

Adaś rano kilka razy kichnał a teraz budzi się co chwilę bo ma nos totalnie zawalony. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Na pewno moi rodzice jutro powiedzą, że to przez basen:baffled::crazy::crazy::crazy:

Kasiu mimo, że jestem też be rodzicem to powiem z doświadczenia, że i tak mamusia jest najlepsza, nie musisz być zazdrosna o męża. :tak:Zobaczysz jeszcze będę takie sytuacje , w których przekonasz się o tym. Jak będziecie wszyscy razem i jakaś krzywda czy cos nie tak, będzie Kubie to mały przyjdzie sie utulic do Ciebie a nie do P.:tak::tak::-D

Adaś rano kilka razy kichnał a teraz budzi się co chwilę bo ma nos totalnie zawalony. :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Na pewno moi rodzice jutro powiedzą, że to przez basen:baffled::crazy::crazy::crazy:

Aguś już są takie sytuacje kiedy Kuba sobie coś zrobi krzyczy z płaczem "mama" teraz to mi serce rośnie z radości :-)

A jutro będziesz się widzieć z rodzicami???? Może jednak odpuszczą? :rofl2:

Majandra masz racje potrzebny jest umiar we wszystkim :tak: Kuba ma duzy luz, nie ma takich sytuacji abym ciągle mówiła nie, ale jak już się coś stanie to mówię to nie donośnym i nieprzyjmującym sprzeciwu głosem, aby widział różnice. Tata chyba jest fajniejszy bo czasem nie zwraca uwagi na to co mały robi.

Kurde @ przylazła nieproszona, a razem z nią mania sprzatania : / dziś rano pomimo, że to niedziela wysprzatałam całą łazienke jeszcze teraz jak byłam siku to ponownie wyszorowałam wannne i umywalke : / normalnie nie mogłam się powstrzymać

Kasiu, nie wiem czemu, ale odnosze wrazenie, ze nie czujesz sie pewnie w pozycji matki. najpierw bylas bardzo zazdrosna o milosc Kuby do tesciowej, teraz do R. rodzice nie moga ze soba rywalizowac o dziecko. Kuba wie, ze jestes matka i to jest dla niego najukochansza osoba na swiecie, mimo ze zakazuje pewnych rzeczy.
u mnie tez P jest bardziej poblazliwy w stosunku do Julitki. jednak jak sie ciesze i az mi serce rosnie, jak widze jak mala jest z nim zwiazana, maja swietny kontakt. w niektorych sytuacjach tez wybiera P, a nie mnie, ale nie widze w tym zadnego rpblemu. przeciez jest naszym wspolnym dzieckiem i kocha nas oboje.
co wiecej, nie raz sie tez ciesze ze zamiast do mnie leci an rece do tesciowej/mojej mamy, bo wtedy widze, ze one tez sa dla niej waznymi osobami, a chce zeby niunka sie dobrze czula wsrod bliskich.

komunikat P z ostatniej chwili: nasza corka sie masturbuje:szok: (julitka jescze nie spi:szok:i P jej chce zmienic pieluche)

reklama
wczoraj obejrzelismy "Intymnosc"...hhhmmmm...nie wiem co powiedziec, bo nie da sie opisac tego filmu. dosc specyficzne kino, do ktorego nie jestem przyzwyczajona, bo zdecydowanie inne od polskiego i amerykanskiego

Do góry