reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

hejka kobietki może dziś B przywiezie łózko piętrowe dla dzieci o ile wlezie do golfa (jest cżeściach) jak nie to dopiero jutro albo w przyszły m tygodniu i wtedy porządki i meblowanko na nowo u dzieci przejrzymy zabawki
EDIT: łózka nie będzie w tym tygodniu bo nie takiego koloru przyszło więc za tydzień może będzie tamto nasze no i dobrze bo cos mi weny na takie ekstra sprzątanko brak

ja ma dzis na obiadek wczorajsza zupkę z buraczków i rybkę w cieście naleśnikowym a do tego usmażę chyba fryty i pachnie mi kapucha kiszona ale brak w domku wiec zadzwonie do B zeby po droze zajechał do warzywniaka i kupił

byłam z szymkiem na kontroli i lekarz zalecił mu naświetlania solarami 10 zabiegów po 10 minut oby cos dało i oby pawiana na tych zabiegach nie odstawiał bo mojego szymka to termometr parzy a inhalator dusi a prawi każdy syrop o wymioty wyrywa taki egzemplarz straszny do leczenia

reklama
A my mamy zaliczony spacerek, zrobiłam młodemu trochę zdjęć,ale jeszcze ich nie obejrzałam. Pewnie za ciekawe nie wyszły,bo cały czas uciekał mi z parku do traktorów:crazy:
Hrudzia jak robisz rybę na parze? Bo mi taka jakaś bezpłciowa zawsze wychodzi:baffled:

Młody śpi, była najstarsza siostra mojej mamy z mężem, przywieźli prezent UWAGA! gwiazdkowy od chrzestnego. Nie wspomnę,że nie był na roczku, bo tydzień póxniej miał wesele i od tej pory echooo:wściekła/y: Niedługo przyjadą znajomi,ale mi się odechciało gości:zawstydzona/y:

Witam i ja. Jesteśmy dziś u rodziców. Jak mąż wróci z pracy, to jedziemy wózki obejrzeć. Słoneczko ślicznie świeci, ale mroźno jest i śniegu mnóstwo.

Kasia, i jak? Idziecie dziś do lekarza?

Tak bylismy już :-) na szczęście oskrzela czyste. Osłuchiwała go chyba ze 3 minuty :tak: i powiedziała, że nie ma szmerów. Ale jakby się pojawiła gorączka mamy się pokazać w poniedziałek to przepisze antybiotyk.

Podaję mu to co pisałam nie zalecała nic innego tzn Sanosvit 3x dziennie 2,5ml, Nurofen co 6 godzin 5ml, Eurespal 3x dziennie 5ml smarować małego maścią pulmaks no i obserwacja. Oklepywać go i trzymać w domu przynajmniej ten nastepny tydzień.

A zapomniałam dodać, że chyba i mnie coś zaczyna brać :/ szczerze to chciałabym aby mały mi sprzedał chorobe i aby już mu było dobrze :(

Dzisiejsze pomiary 12kg (wg mnie trochę mało, ale wg siatki cent dobrze) i 92 lub 93 cm bardzo się wiercił i wpisała mu 92cm

Hrudzia jak robisz rybę na parze? Bo mi taka jakaś bezpłciowa zawsze wychodzi:baffled:
.
Losososiowi i pstragowi to nic do szczescia be trzeba - same w sobie pyszne. A jak masz mintaja, dorsza lub inne takie biale to albo posypuje przyprawa do ryb albo robie sosik jogurtowo-koperkowy.
Do mnie za to dzis przybedzie kolezanka z winkiem ja mam zamiar zrobic tortille:-)

A zapomniałam dodać, że chyba i mnie coś zaczyna brać :/ szczerze to chciałabym aby mały mi sprzedał chorobe i aby już mu było dobrze :(

Dzisiejsze pomiary 12kg (wg mnie trochę mało, ale wg siatki cent dobrze) i 92 lub 93 cm bardzo się wiercił i wpisała mu 92cm
Jak ci zaczyna brac to wez oscilococinum - mnie zawsze pomaga:tak:Ale tak wlasnie na poczatku jak goraczka sie jeszcze nie rozwinie.
Dluuugasny egzemplarz z Kubusia:-):tak::szok:

A Stasiek sie przebudzil i teraz marudzi...ojoj i bedzie tak jeczal pewnie do wieczora:crazy::baffled:

:( Ale chudziutki Hruda chudziutki :( ja to chciałabym, aby był takim paczuszkiem w maśle :) wiem wiem coś strasznego sama taka byłam. Ale trzymam się tego co mi lekarka powiedziała, że wygląda dobrze i zawsze lepiej być nieco szczuplejszym niż za bardzo otyłym:)

dziewczyny dziś u tej osoby idzie ściągać wszystko za darmo:happy::happy::happy:
:-( a ja za pozno zobaczylam

Hrudzia my dostałyśmy wręcz polecenie żeby Jula chodziła tylko w kapciach Daniel ( nie licząc butów) nie wolno jej chodzić boso...
A to dzieci nie moga na bosaka chodzic nie zdrowe czy co, moja hani to uwielbia bez kapci po domu biegac i tak ja puszczam w samych rajstopkach to zle?
:szok::szok::szok::szok::szok::szok: ja w ciągu 10 godzin:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Monia 137kbps

możesz tu sprawdzić jak szybko Ci ściąga, na samym dole strony naciśnij start test

Internet Speed Test - tester prędkości łącza
mi wyszlo tak
Download: 4647 kbps (580.9 KB/s)
Upload: 615 kbps (76.9 KB/s)
ale nie wiem co to oznacza:-D:-):tak:
dobrze czy zle, wolno, czy szybko?

Oj znudzil mi sie...a ten aniolek czy nie jest sliczny? Swego czasu mialam hopla na punkcie aniolow - z tych srednioweicznych freskow...nawet tatuaz mialam sobie zrobic i nawet kolega mi zrobil projekt...:sorry2:
a to jest aniolek ? bo tak sie zastanawialam co kto to
Kubuś chory :( bidulka dziś w nocy zaczoł okropnie kaszleć :( aż tak piszcząco, katarku na razie nie ma ale pewnie się puści.

Dobrze, że wczoraj zakupiłam syropki Sanosvit, Flegamine, Nurofen i Nasivin do noska. Muszę dziś dokupić Pulmaks maść, miałam ją gdzieś ale zapodziała mi się kiedy przenosiłam rzeczy Kuby do innej komody :/

Z lekarzem poczekam do poniedziałku chyba, że byłoby bardzo źle przez dzisiejszy dzień i weekend.

Nie goraczkuje, na razie enegrii mu nie brakuje tylko, żemeczy się oddychaniem przez buziaka.
zdrowka zyczymy kubusiowi

witam i spadam!

u nas snensacje zoladkowe sie jescze ciagna. mnie na szczescie przeszlo. P jescze choruje. jultiki nie wzielo i oby tak dalej:tak:

jutro jedziemy do mamy i zostajemy kilka dni.
:-)

Asiek, Donkat - wy chyba tez mialyscie zalecenia co do kapci profilaktycznych dla waszych pannic?

tak julitka w nich chodzi choc na boskaka tez troche biega. ja jak na razie nie widze wielkiej poprawy. moze powinnam tez zakladac na odwrot? nie chce jesdnak podejmowac sama takiej decyzji, a nie wzielam skieroania do ortopedy i na raize nie moge sie umowic:crazy:

Dziękuję za pamięć dziewczyny. :tak:

trzymaj sie zdrowo!!:-)

milego wekendu ostatkowego i do poczytannia za kilka dni!!:-)

Zdrówka życzę wszystkim a Carioce najszczersze Gratulacje bo nie miałam okazji. Ja zaglądam i doglądam Was i mam Was na oku ;-) U nas już lepiej tfu,tfu,nadal antybol i mam podawać do końca. Inaczej mi już dziecko funkcjonuje jak podali ten właściwy :crazy: Łobuzuje,bije się z Olką :rofl2:
Dziś byłam w żłobku, jestem zauroczona jak tam fajnie i w poniedziałek idę go zapisać. Z tego co rozmawiałam to mam duże szanse żeby go przyjęli bo już Olka chodzi i będą się nawet pod tym względem patrzeć. A ja ruszam od września poszukiwać pracę :dry:

reklama
Bojdziu dziewczyny R jest na mnie wściekły :( za ten poniedziałek. Wiem, że to na pewno przeze mnie Kuba jest chory, ale R normalnie nie daje mi o tym zapomnieć.

Kuba przed chwilą miał napad kaszlu :( R się popkałał i powiedział "to przez Ciebie" JEZU alesię z tym źleczuje. Jakbym mogła to oddałabym pół życia aby Kuba szybko wyzdrowiał.

Do góry