reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

My już w domku. Myślalam,że mały padnie,bo spał tylko godzinkę,bo szczekał mamy pies i obudził się:crazy: w samochodzie kimnął,a teraz broi. Przyszły dzisiaj spodnie SUPER!! Tylko cholerka za długie. Coś ostatnio mam krzywe oczy. Moja mama je skróci. Wysłałam kozaki na wymianę.

No nigdy. I to jest tak serio serio.
A niby dlaczego? Bo co bo to tylko dla wybranych? Wiecie co chyba to jest troche nie tak nie postepujecie fer mialo byc tak ze macie byc zyczliwe dla kazdego a nie traktowac mnie jak obcego
Mam pomysł... Popłacz się to może zmiękniemy, buhaha:-D:-D

Ja może lepiej się nie będę wtrącać bo w sumie też tu nowa jestem ale z tego co widzę musiałaś zależć dziewczynom porządnie za skórę jakiś czas temu bo przynajmniej w stosunku do mnie są zawsze życzliwe i miłe i ja w stosunku do nich też staram się taka być. A jeśli coś kiedyś przeskrobałaś to nie dziw się że teraz nie są życzliwe. Żałuję tylko bo to przeze mnie wypłynął temat zamkniętego tzn bardzo się cieszę że mnie przyjęłyście żeby mnie wszyscy dobrze zrozumieli ale przez to pojawił się konflikt z kitty.
Kochana ten konflikt był tylko KTOŚ nie widzi oczywistych rzeczy:-p

No to witam z domku. M nigdzie jednak nie jedzie bo kierowca sam sobie poradził w końcu:tak: więc tak nie do końca mogę sobie spokojny wieczór z Wami zafudować.
.
bo tirowcy to zaradne chlopaki:tak:mój S wszystko sam potrafi zrobić

A co do zębów maluchów, to Adaś dziś skakał z radości jak wodę do wanny nalewałam, że uderzył siekaczami o nią i ułamał sobie kawałeczek jedynki, wielkości 1mm , nie dużo ,ale widać
Ło jezu kochany:szok: Tak niestety konczą się wariactwa naszych łabuzów:crazy:
Prasowanie na mnie patrzy:growl:

reklama
Jestem!
Paweł po nurofenie zasnął. o 21.10 miał 38 st więc ładnie temp spadła. Tylko od czego to???:szok:
Nos ma zatkany ale nic to nowego, nie kaszle, nie boli go gardło... :no: Ech :-(

Dobry wieczór dziewczyny.
Przyszłam Was poczytać bo pisać nie mam zbytnio możliwości:sorry2: Mam nadzieje,że kiedyś to nadrobię:zawstydzona/y:
U nas mały spaceruje po mieszkaniu jak oszalały, żeby nie przechwalić moje dziecko odbraziło się na jedzenie:happy2: i zdarza mu się zjeść takie ilości, ze się mi w głowie nie mieści:szok:. Poza tym kontynuuję spanie małego w łóżeczku- zasypia przy cycu ( oczywiście:baffled:) ale później ląduje w łóżeczku i jak jest pobudka w nocy to zabieram go do naszego łóżka ( ale i z tego powoli będę starała sie zrezygnować).
M mi wyjątkowo mocno działa na nerwy w ostatnich czasach, w pracy nie wiem czy mi przedłużą umowę i tak wszystko jest do dupy, że człowiekowi nic się nie chce:-(dlatego tylko Was podczytuję :sorry2:
A teraz zyczę zdrówka wszystkim maluszkom i ich mamą i spadam lulu- moze uda mi sie przespac ten zły czas:sad:.

Fajnie że młody biega i zajada! I że ze spaniem samodzielnym wyraźle postępy! :-) :tak:
Z resztą już gorzej ale niedługo będzie lepiej! Wszystko się wyjaśni, wyprostuje i stanie się sielanka :-D

A co do zębów maluchów, to Adaś dziś skakał z radości jak wodę do wanny nalewałam, że uderzył siekaczami o nią i ułamał sobie kawałeczek jedynki, wielkości 1mm , nie dużo ,ale widać
Oj :-( Ciężko to przylkeić ale może da się resztę ząbka polakować? Żeby nie psuł się? No i pewnie trzebaby obszlifować żeby sobie buzi nie kaleczył i języka...

Witam :-)
Widzę że na forum było gorąco;-):rofl2::-p
I teraz pytanie do Wszystkich
Mój mąż wymyślił żeby spędzić sylwestra w górach tzn chce byśmy wyjechali od razu po świętach czyli w sobotę i zostali tam aż do 1 . Moje pytanie: czy możecie mi coś fajnego polecić ?? Może coś znacie sprawdzonego ? albo o czymś słyszałyście ?
Domyślam się że będzie cięzko z miejscami bo to troszkę późno juz na załatwianie takiego wypadu no ale......
No takie lato na chwilę nam zawitało z wysokimi temperaturami ;-)

Tak sobie pomyślałam, że tylko Anetasa może Ci coś pomóc... bo w branży siedzi.

Prasowanie na mnie patrzy:growl:

Pokaż mu język :-p:-D:-p:rofl2:
Dlatego ja chowam uprane rzeczy prosto do szaf i komód albo zostawiam poskłądane i posegregowane w łazience (jak teraz :-p).

O kurczę!Biedny Adaśko!Właśnie ostatnio koleżanka mi mówiła że jej mały ma prawie 3 lata wywrócił się i wybił sobie 2 zęby:crazy:Zastanawiam się co w takiej sytuacji?Do dentysty iść z dzieckiem no Tuśki to bym napewno na fotelu nie utrzymała ale co dentysta z drugiej strony może w takiej sytuacji jak się ząb ukruszył dziecku pomóc:baffled:Plombe by wstawił czy co:baffled::confused:
słyszałam czy czytałam że takie ząbki bierze się do pojemnika z wodą chłodną lub z mlekiem :)szok:) i szybko zanosi do dentysty i może da się wstawić spowrotem :nerd::confused: Ale nie wiem ile w tym prawdy...

Dobra ja biegnę you can dance oglądać więc się żegnam bo nie wiem czy wrócę. A i mała prośba porozsyłałam dziś zaproszenia na NK więc jeśli oczywiście chcecie to zaakceptujcie było by mi miło:tak:
I ciekawe co dzieje się z Donkat?Mam nadzieję że z Julitką ok i nie funduje kolejnych atrakcji nocnych mamusi. No i gdzie podziała się Atru, Doti Iwoneczka też na chwilę zajrzała i echo. Noemi też nie ma mam nadzieję że z fasolką wszystko ok. Coś ostatnio niektóre Bebony nas troszkę zaniedbują ale rozumię czasem sił i weny brak
A ja nie dostałam :-(

Nuśka jeśli Wam odpowiadałaby Kotlina Kłodzka i Polanica perełka uzdrowisk to mogę się rozpytać po sprawdzonych obiektach. Ale faktycznie może być ciężko u mnie w pensjonacie już nie ma miejsc i wszystko potwierdzone zaliczkami;-)

Będę wdzięczna za jakąś podpowiedź tak własnie cos czuję że nici z tego bo z miejscami to raczej będzie kiepsko jeszcze moja koleżanka czegoś szuka (mamy razem wyjechać ) moze jej sie uda na coś natrafić. Najwyżej posiedze w domku z Igorkiem bo juz wypisałam urlop pomiędzy świetami a nowym rokiem.

Mialam z wami siedziec i pisac ale...rozgorzala wojna z J i glowa mi odpada...a jak wojna to nie inaczej - po calosci...:crazy::-(
Ale poczytuje was, wybaczcie ze tak lakonicznie...
Anetasa - dzieki za zaproszenie NK
Agulka - przykry wypadek ale pocieszeniem jest to ze to mleczak...a jak tylko milimetr to nie bedzie tak widac
Luandzia - wspolczuje ci przebojow z Zuzia...trzymajcie sie..ja nie szepilam swojego na rota:szok::-(
Tygrysku - powodzenia na jutrzejszym szkoleniu
Nuska - fajny pomysl z sylwkiem...fajny maz:tak:

:-:)-(biedny Adaś a to wszytko z radości te dzieciaczki są takie kochane i potrafia odnaleźć radośc nawet w kąpieli rozbrajająca jest ta dziecięca niewinność.
Moze lepiej do dentysty z tym pójśc tak jak tygrysek radzi? Hmm sama nie wiem.
Oj cos się Wam skumulowały te problemy zębowe najpierw Ty teraz Adaś....

Anetasa zaproszenie na NK przyjęte :-)

To tylko mm ząbka a i tak by sobie mały nie dał buzi otworzyć, bo ja tez często nie widuję tych perełek.:no: Maja w tym wieku ukruszyła sobie siekacza, ale z czasem "zeszlifowała" jedzonkiem i do tej pory ANI śladu próchnicy, ząbki wzorowe. Mam nadzieję, że i w tym przypadku tak będzie.:sorry2:

W pracy J kazali już sie zastanowić nad terminem wczasów jak ktoś będzie chciał latem jechać:szok:, szok jeszcze zimy nie było a każą sobie planować wakacje. I my już planujemy:tak::-D

DOBRANOC zmykam do wyrka

Ostatnia edycja:
co do zębów to Zuzka ostatnio nie chce pokazać co tam ma ale przy badaniu pani doktor powiedziała że idą trójki i czwórki chciała dokładnie sprawdzić ale się nie dało
i mamy nie dawać już żelaza :-) mówiąc szczerze to trochę małej zciemniały ząbki nie jakaś tragedia ale... mam nadzieję że jej to zejdzie :sorry2:

witam wieczorową porą:-)
robiłam dziś formata w komputerze i do tej pory jeszcze wgrywam wszyst:-)kie potrzebne programy i sterowniki,a już się bałam że mi się nie uda bo przy próbie formatowania dysku wyskakiwała mi informacja że dysk jest uszkodzony:-:)crazy:ale ja się nie dałam i dzielnie próbowałałam i za 3 próbą się udało:tak::-)
ale niestety jestem cały dzień do tyłu więc lece w międzyczasie czytac zaległości;-):tak:

reklama
Do góry