reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Obudził się po 20 minutach z płaczem. Poszłam z nim do sąsiadki, która ma dziecko parę miesięcy starsze. Dała mu Nurofen, a mi nr tel do pediatry, która mieszka w bloku obok. Maciuś zasnął mi na rękach pół godziny temu. Już nie jest taki gorący, ale spocony za to jest. Powiedziała mi, że z gorączką do 39 stopni nie muszę iść do lekarza przez 3 dni, bo to może być właśnie trzydniówka lub ząbkowanie. Ufam jej, bo już 2 dziecko wychowuje, ale raczej jutro, jeśli nie będzie lepiej, przejdę się do lekarza.

A i wiedziałyście, że przy gorączce nie daje się mleka?:baffled:

:tak::tak::tak:

Trzymam kciuki za Was żeby Maciusiowi się polepszyło. Jaki pech akurat musi się coś dziać jak męża nie ma buuu. Ale fakt mi lekarka też mówiła że z goraczka się czeka trzy dni i wtedy do lekarza

Shinead
witaj życzę sukcesu w pracy aby projekt zadziwił wszystkich:-)

reklama
Naprawdę?:baffled:Dlaczego?
.
Temperatura ciała jest podwyższona i to powoduje że mleko się "waży" ścina ogólnie zalega na żołądku i dzieci często zwracają.

Agulka Monia głosiki oddane

Hrudzia myslę że nasze dzieciaczki robią się coraz bardziej cwane i próbują co im wolno i to mogłoby tłumaczyć zachowanie Staśka mój Igorek jest raczej bardzo spokojnym dzieckiem ale widzę że powoli próbuje się upierać że coś chce ale jak jego jęki nic nie dają to sobie daruje.

Ostatnia edycja:
Nuska, Carioca - poratujcie:sorry2:. Za tydzien przyjezdza do mnie moja kuzynka z kolezanka i z dziecmi - lat 6. Gdzie moge ich zabrac? Jedziemy na zamek do Malborka i chcialam do fokarium tramwajem wodnym ale te dziadostwa juz nie kursuja. Zoo odpada bo w Hamburgu ( albo obok) moja takie bajeranckie ze nasze niech spada.

Majandra - nie wiedziałam, że się mleka nie daje. a dlaczego? Może coś związanego z temperaturą ścinania się białka?
Wiedziałam, ze trzeba duuuużo pić dawać.

Hruda - takie palenie jednego, to jak niepalenie.
Wiesz tak mi chodziło po głowie jak Shinead napisała, że Staś ostatnio zrobił się niespokojny, bo wyczuwa że cos nie gra. Być może właśnie Ty jesteś bardziej niecierpliwa? Nie chciałabym Cię urazić, ale może weź pod uwagę czy Staś jakoś od Ciebie nie odbiera negatywnych bodźców (np. jest świadkiem nerwowej rozmowy przez telefon, może popłakujesz, może w kuchni rzucisz czymś, masz do niego mniej cierpliwości itp). Przecież to dla Ciebie to napewno duży stres, a dzieci zawsze rozumieją więcej niż może się to rodzico wydawać.

Anetasa - a miała mała tą wysypkę? Czy to były takie czerwone plamki, które na następny dzień zaczeły się ze sobą zlewać, po czym znikły?
Ja uważam że każda kobieta potrzebuje mieć swój świat poza dzieckiem, inaczej byłoby niezdrowo. Chociaż przyznam, że cieszę się ze nie pracuję w pełnym wymiarze, nie tylko ze względu na Staśka. Nie mam co liczyć na pomoc męza w domu, wiec wszystko i tak trzeba zrobić a i do pracy pójść. Żaden interes dla mnie.

Shinead - uchyl rąbka tajemnicy, co za projekt :-) Będziemy trzymać kciuki :happy:

Nuska, Carioca - poratujcie:sorry2:. Za tydzien przyjezdza do mnie moja kuzynka z kolezanka i z dziecmi - lat 6. Gdzie moge ich zabrac? Jedziemy na zamek do Malborka i chcialam do fokarium tramwajem wodnym ale te dziadostwa juz nie kursuja. Zoo odpada bo w Hamburgu ( albo obok) moja takie bajeranckie ze nasze niech spada.

A do OCEANARIUM w Gdyni

I jeszcze jedno pytanie: czy dziewczynka lat 6 bedzie sie cieszyc z czegos takiego?
Teatrzyk kreatywna zabawa - Absolutny HIT sezonu (455306653) - Aukcje internetowe Allegro
czy to
http://www.allegro.pl/item447342756_mould_paint_podwodny_swiat_od_4m.html
Carioca, Shinead - hmm mialam nie zapeszac ale u mnie nastroje duzo duzo lepsze:-)...J sie stara az wiory ida...na calej linii, jak nie ten facet...ale tssss :sorry2:Napisalabym wiecej ale boje sie ze znow ukradkiem bedzie cos poczytywac...moze na zamknietym, jak ochlone.

Ostatnia edycja:
reklama
Teatrzyk mi sie podoba bardziej, ale szczerze mowiac dawno nie kupowałam nic 6.latce :sorry2:

A co do starania się J. - cieszę się niezmiernie. Radziłabym przeczytać dla przypomnieniać książkę o Zołzach.

Do góry