reklama
justyna800717
Mama Mateuszka 6.09.07.
poprasowałam,a moje cudo obudziło się o 22 pobawił sie i niedawno zasnął.
Stał w łóżeczku i ciągle tylko am,am dostal kromkę trochę zjadl, pokruszył,a resztę schował do wywrotki i darł się jak chciałm sprzątnąć
Ja miałam 2x po 10 kropli. A może kup jeszcze Flegaminę w syropku, jest truskawkowa i można podawać ją do 6 miesiąca.
Stał w łóżeczku i ciągle tylko am,am dostal kromkę trochę zjadl, pokruszył,a resztę schował do wywrotki i darł się jak chciałm sprzątnąć
Idę do śmieci,bo właśnie wywaliłam resztkę syropu...justyna a pamietasz ile mialas tego podawac? ja mam razy dziennie 20 kropli..kurde moze to za malo...szczerze mowiac po eurespalu widzialam rezultaty juz po paru dniach, tylko ze mala nie chce mi go brac...a ten deflegmin tez niedobry ale nieduzo go wychodzi i jakos jej to mozna zaaplikowac
Ja miałam 2x po 10 kropli. A może kup jeszcze Flegaminę w syropku, jest truskawkowa i można podawać ją do 6 miesiąca.
miód jest razem z truskawkami i orzechami mocno uczulający. Chociaż powiem Wam,że Mateuszowi słodzę czasami troszeczką miodku.aa slyszalyscie ze miodu takim maluchom dawac nie mozna...nie wiecie moze czemu?? ze wzgl na alergie?? szkoda bo myslalam ze moze zadziala troche jak opatrunek na te biedne male gardziolko
Ja od zawsze mam dlugie paznokcie tylko przy małym nie bardzo mam możliwośc na zabawę w fajne malowanie. Kochana, dzień przed terminem, po umyciu okien wymalowałam sobie pięknie paznokcie (również u stóp) i w nocy pojechałam rodzićja bym wybrala storczyka, bo kwiatki uwielbiam,a w dluzszych paznokciach mi niewygodnie
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Jak przystało na nałogowca, melduję się z rana. Dopiero o 9:00 wychodzę do pracy, bo ślubny - z racji mojej rwy kulszowej - wyręczył mnie i poleciał odprowadzić Tymka do babci. Więc mam chwilę, żeby powiedzieć wam "dzień dobry".
Co do recepty na Meridię to mi przepisała moja lekarka rodzinna. Po prostu od dawna karze mi schudnąć, bo bezpieczna dla mnie waga to maks. 70kg ale nie daję rady standardowymi metodami. Więc wczoraj poprosiłam ją o jakiś kolejny pomysł, wsparcie, skierowanie do specjalisty, czy coś takiego. A ona po prostu powiedziała, że da mi receptę na ten lek i że powinnam bez problemu schudnąć. Poczytałam sobie trochę o Meridii i tyleż ma ona zwolennikó co przeciwników. Dziewczyny piszą o różnych mniej lub bardziej poważnych działaniach ubocznych ale inne przyznają, że niczego takiego nie odczuwały. Zobaczymy. Jak skocze mi ciśnienie to mam odstawić. Inne działania niepożądane - o ile się pojawią - ustępują z czasem (suchość w ustach, ból głowy, kołatanie serca, zaparcia etc.). Na pewno nie jest to lek obojętny dla organizmu i osoby chcące poprawić swoją sylwetkę o 3-5 kg nie powinny sobie zawracać tym głowy. Ale jak ktoś ma do zrzucenia 20-25 kg to rachunek kosztów i zysków staje się inny. Dla mnie bardziej niebezpiecznie jest pozostawać "grubaskiem". To tak jak z lekami w ciąży - jeśli potrzeba lekarz zaleci nawet taki, który nie jest w 100% bezpieczny, ponieważ jeśli go nie weźmiesz może dojść do jeszcze gorszych konsekwencji, niż te, które mógłby spowodować ten lek.
Poza tym zawsze masz prawo porozmawiać ze swoim lekarzem rodzinnym, żeby coś ci poradził, zaproponował. To jego obowiązek, bo nadwaga czy otyłość to też stany chorobowe, których nie wolno lekceważyć i z którymi nie zawsze można sobie samemu poradzić.
Ok, zbieram się. Śniadanko i do pracy.
Pozdrawiam!
Jasne, mi się zawsze zdawało, że kto jak kto ale ty z odchudzaniem nie masz problemów, bo na zdjęciach wyglądasz znakomicie Czy faktycznie przy rzucaniu palenia jest problem z wagą?Atru - no komu jak komu, ale mnie o odchudzaniu nie musisz tłumaczyć. Pewnie teraz się odchudzisz, ale uważaj na siebie.
Słyszałam, że miód podaje się późno i ostrożnie bo jest bardzo uczulający... Ale nie pamiętam dokładnie, od jakiego wieku można bezpiecznie spróbować dać dziecku.aa slyszalyscie ze miodu takim maluchom dawac nie mozna...nie wiecie moze czemu?? ze wzgl na alergie?? szkoda bo myslalam ze moze zadziala troche jak opatrunek na te biedne male gardziolko
Dzięki, Agulka. Kciuki będą przydatne. Już mi się nogi uginają jak pomyślę, że tam wracam...Trzymam kciuki za powracające do pracy.
trzymam kciuki za chorutkie dzieciaczki i ich mamusie, by wyzdrowiały.
Dzięki, Tygrysku. Ten system zmianowy nie jest taki straszny, o ile jakoś się da dobrze zorganizować opiekę dla maluchów. Bo albo szybciutko wracasz, albo z rana masz sporo czasu na porobienie rzeczy. A ja mam sztywne godziny. Od 9-17tej i ani w praw ani w lewo, no chyba, że nadgodziny trzeba trzasnąć. Załatwić coś w urzędzie, czy pójść do lekarza to niezła sztuka.Atru i Nuśka życze udanego wdrażania się po urlopie wychowawczym w pracach i będzie dobrze
ja za to od jutra zaczynam prace w systemie 2 zmianowym na razie zmiany są od 10 do 18 i od 6 do 14 no w moim przypadku to będzie do 13 i od 11 bo przecież karmię
B w pracy a mi się nie chce nic robić a roboty mam full
kurcze też by mi się takie tabsy przydały na schudnięcie żeby zejść poniżej 80 bo ja ciągle tak mam te 80 - 84 takie wahnięcie 4 kilowe ale nie wiem czy mi lekarz rodzinny da receptę hm wątpię
Co do recepty na Meridię to mi przepisała moja lekarka rodzinna. Po prostu od dawna karze mi schudnąć, bo bezpieczna dla mnie waga to maks. 70kg ale nie daję rady standardowymi metodami. Więc wczoraj poprosiłam ją o jakiś kolejny pomysł, wsparcie, skierowanie do specjalisty, czy coś takiego. A ona po prostu powiedziała, że da mi receptę na ten lek i że powinnam bez problemu schudnąć. Poczytałam sobie trochę o Meridii i tyleż ma ona zwolennikó co przeciwników. Dziewczyny piszą o różnych mniej lub bardziej poważnych działaniach ubocznych ale inne przyznają, że niczego takiego nie odczuwały. Zobaczymy. Jak skocze mi ciśnienie to mam odstawić. Inne działania niepożądane - o ile się pojawią - ustępują z czasem (suchość w ustach, ból głowy, kołatanie serca, zaparcia etc.). Na pewno nie jest to lek obojętny dla organizmu i osoby chcące poprawić swoją sylwetkę o 3-5 kg nie powinny sobie zawracać tym głowy. Ale jak ktoś ma do zrzucenia 20-25 kg to rachunek kosztów i zysków staje się inny. Dla mnie bardziej niebezpiecznie jest pozostawać "grubaskiem". To tak jak z lekami w ciąży - jeśli potrzeba lekarz zaleci nawet taki, który nie jest w 100% bezpieczny, ponieważ jeśli go nie weźmiesz może dojść do jeszcze gorszych konsekwencji, niż te, które mógłby spowodować ten lek.
Poza tym zawsze masz prawo porozmawiać ze swoim lekarzem rodzinnym, żeby coś ci poradził, zaproponował. To jego obowiązek, bo nadwaga czy otyłość to też stany chorobowe, których nie wolno lekceważyć i z którymi nie zawsze można sobie samemu poradzić.
Dzięki, dzięki, Gabids. Już mnie tak nie boli jak wczoraj. Leki działają.Jasne ze bedziemy trzymac. Powodzenia dziewczyny:-)
Atru dobrze ze bylas u lekarza i wszystko sie wyjasnilo.Ja tez mialam wlasnie cos takiego po goleniu.A z tym dyskiem to auuuuuuuucccccccccc oj i jeszcze musisz isc do pracy.Trzymaj sie Atru.
.
Koniecznie skontaktuj się ze swoim rodzinnym lekarzem. Sama nie kupuj, to jednak nie jest paracetamol. Wiem, że w niektórych aptekach sprzedają bez recepty, ale raz że cena kosmos, a dwa, że bez nadzoru lekarza to trochę igranie ze zdrowiem. Ja też już od dawna myślałam o tych tabletkach, bo moje koleżanki się faszerowały tym od lat. Cóż ładnie wyglądały, ale kupywały jakieś tabsy w Czechach, bo taniej, a tamte ponoć były na pochodnej amfetaminy to można sobie wyobrazić, jak działają.Dziewczyny ja tez chce schudnac.Na watku o odchudzaniu sie zalilam ze nie mam juz w czym chodzic a nie moge przestac sie obrzerac.Tez chetnie bym chciala te tabletki co polecacie tylko kto da mi recepte
Ja też nie lubię długich paznokci, bo niewygodnie. Ale zawsze jak robię to proszę o takie do końca opuszka i jest ok.Ja od zawsze mam dlugie paznokcie tylko przy małym nie bardzo mam możliwośc na zabawę w fajne malowanie. Kochana, dzień przed terminem, po umyciu okien wymalowałam sobie pięknie paznokcie (również u stóp) i w nocy pojechałam rodzić
Ok, zbieram się. Śniadanko i do pracy.
Pozdrawiam!
są tytlko na receptę????????? ile kosztowały??????zelixa jest to polski odpowiednik Meridi
tygrysek3108
Wrześniowe mamy'07
witam się z ranca
ja właśnie kończe ogtować pierogi i zabieram się do szykowania do wyjścia bo idę na 11
małą przed chwilą położyłam na drzemkę a na górze B śpi po nocce pootwieram mu drzwi żeby ją usłyszał jak się wyśpi wrócę o 18
kurcze ale mi narobiłyście smaka tymi tabletkami hm a ciekawe ile kosztuje taka kuracja na miesiąc bo pewnie mnie niebędzie stać hm
i tak sobie myślę że na razie zostanę przy czerwonej i zielonej herbacie i mieszankach takich ziołowych no i kupię sobie po 10 lineę zobaczymy może mi apetyt odejdzie
co do paznokci to ja ani funduszy nie mam na nie i zdrowia do nich też bo ciągle się łąmią i rozdwajają ładny były tylko jak zarzywałam prenatal clasic i tak sobie myślę zeby znów te witaminy łykać hm nie zaszkodzą jak się jest nie wciąży????
ja właśnie kończe ogtować pierogi i zabieram się do szykowania do wyjścia bo idę na 11
małą przed chwilą położyłam na drzemkę a na górze B śpi po nocce pootwieram mu drzwi żeby ją usłyszał jak się wyśpi wrócę o 18
kurcze ale mi narobiłyście smaka tymi tabletkami hm a ciekawe ile kosztuje taka kuracja na miesiąc bo pewnie mnie niebędzie stać hm
i tak sobie myślę że na razie zostanę przy czerwonej i zielonej herbacie i mieszankach takich ziołowych no i kupię sobie po 10 lineę zobaczymy może mi apetyt odejdzie
co do paznokci to ja ani funduszy nie mam na nie i zdrowia do nich też bo ciągle się łąmią i rozdwajają ładny były tylko jak zarzywałam prenatal clasic i tak sobie myślę zeby znów te witaminy łykać hm nie zaszkodzą jak się jest nie wciąży????
gabids
styczeń 2002, Wrześniowe mamy'07
Tam jest wieksza dawka witamin i zelaza niz potrzebuje organizm ale mysle ze miesieczna kuracja nie zaszkodzi.Tygrysku polecam wyciag ze skrzypu polnego z witaminami.
Iwoneeczka
Fanka BB :)
Witam mamuski z rana
Powiem wam tyko zebyscie uwazaly na te tabletki... bo z nimi roznie bywa Siostra mojego M poszla do lekarza wlasnie po jakies tabletki na odchudzanie i fakt przepisal jej i powiem wam ze dzialaly bardzo dobrze a ona chodzila pelna energii caly dzien Po czym okazalo sie po jakims tygodniu ze te tabletki mialy w skladzie narkotyk (amfetamine). bardzio glosna sprawa wyszla na cala Polske bo duzo lekarzy je przepisywalo, a nikt nie byl swiadomy Wiec uwazajcie
Powiem wam tyko zebyscie uwazaly na te tabletki... bo z nimi roznie bywa Siostra mojego M poszla do lekarza wlasnie po jakies tabletki na odchudzanie i fakt przepisal jej i powiem wam ze dzialaly bardzo dobrze a ona chodzila pelna energii caly dzien Po czym okazalo sie po jakims tygodniu ze te tabletki mialy w skladzie narkotyk (amfetamine). bardzio glosna sprawa wyszla na cala Polske bo duzo lekarzy je przepisywalo, a nikt nie byl swiadomy Wiec uwazajcie
izabela352
Fanka BB :)
czesc dziewczyny! matko, juz nie pamietam kiedy tu ostatnio bylam...
u nas wszystko ok... maz pracuje na dwa etaty i to dlatego nie mam czasu na internet- w dzien piotrek nie pozwala mi na siedzenie przed komputerem i od razu wspina sie na moje kolana a wieczorami sprzatam, piore itd itp. ciagle jednak o was pamietam, ciagle mysle i strasznie tesknie!
do tego wszystkiego przejechal moj tata i kazda wolna chwile spedzam z rodzicami. oprocz tego zdazylam byc chora, piotrus tez przeszedl swoj pierwszy w zyciu katarek. rozwija sie coraz szybciej, coraz wiecej potrafi. zaczyna sam chodzic.
teraz wlasnie moja mama wziela malego na spacer ale za 10 minut tu beda i musze go polozyc spac a potem zabieram sie za obiad...
strasznie was przepraszam za swoja nieobecnosc, nawet nie mam czasu was poczytac. odezwe sie jak tylko dam rade a wroce do was na pewno jak juz moj tata wyjedzie.
nawet nie czytam tego co napisalam wiec sorki za skladnie i bledy. pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, ze u kazdej z was wszystko w porzasiu
u nas wszystko ok... maz pracuje na dwa etaty i to dlatego nie mam czasu na internet- w dzien piotrek nie pozwala mi na siedzenie przed komputerem i od razu wspina sie na moje kolana a wieczorami sprzatam, piore itd itp. ciagle jednak o was pamietam, ciagle mysle i strasznie tesknie!
do tego wszystkiego przejechal moj tata i kazda wolna chwile spedzam z rodzicami. oprocz tego zdazylam byc chora, piotrus tez przeszedl swoj pierwszy w zyciu katarek. rozwija sie coraz szybciej, coraz wiecej potrafi. zaczyna sam chodzic.
teraz wlasnie moja mama wziela malego na spacer ale za 10 minut tu beda i musze go polozyc spac a potem zabieram sie za obiad...
strasznie was przepraszam za swoja nieobecnosc, nawet nie mam czasu was poczytac. odezwe sie jak tylko dam rade a wroce do was na pewno jak juz moj tata wyjedzie.
nawet nie czytam tego co napisalam wiec sorki za skladnie i bledy. pozdrawiam wszystkich i mam nadzieje, ze u kazdej z was wszystko w porzasiu
reklama
monia_l
Wrześniowe mamy'07
tak są tylko na receptę i kosztowaly 35zl i jedno opakowanie starcza na miesiącsą tytlko na receptę????????? ile kosztowały??????
ale Agulka przecież ty jesteś szczupla po co ci te tabletki
Podziel się: