reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Atruviell, miałaś iść dziś też do lekarza. Zapomniałaś?:wściekła/y:

ATRU do lekarza!!!!

O, kochane, na dziś nie dało rady. Zarejestrowałam się na jutro na 10:50 i pójdę na 100%.

Ja Ci pomogę Agulka, Ty mi też pomogłaś :-D

Znowu wygrałam:
Dziękujemy za podzielenie się z nami Twoimi wakacyjnymi wspomnieniami!

Wkrótce prześlemy do Ciebie Nagrodę Dnia - wybielający zestaw pastę blend-a-med 3D White LUXE i manualną szczoteczkę Oral-B 3D White.

Hurra :-D
Gratulacje :tak:
Czesc laseczki:) My juz w domu a po imprezie roczkowej zostalo tylko chorobsko...nie wiem juz co mam robic, mala kaszle kicha a kazdy lekarz tylko antybiotyki jej przepisuje, ostatni jaki brala to summamed i co...nadal katar sie utrzymuje, teraz przeszlam tylko na cebion i jakis deflegmin...ja tez jestem chora i mam dosc tej pogody, ktora juz chyba zupelnie rozwiala moje nadzieje co do pogodnego pazdziernika...o zaleglosciach na bb nawet nie wspomne...mam nadzieje ze ukazdej z Was wszystko ok. Czy zaszly jakies diametralne zmiany? Ostatnio z rozmowy z hruda wynikalo ze macie jakies problemy z natarczywymi uzytkownikami serwisu...jak sie sprawa rozwiazala? Buziaki kochane, zbieram sie do banku i znow na ten cholerny chłod...do dzis mialam wplacic abonament za te komorki macierzyste malej i oczyiwscie wszystko na ostatnia chwile...cholerna bieganina:wściekła/y:
Witaj, Aneczka! Jak się cieszę, że zajrzałaś:tak: Pozdrawiam Cię serdecznie i zaglądaj do nas częściej!

Czesc Laseczki :)
Nie bylo mnie przez week i chyba nie nadrobie :(
A u nas kiepsko Filip wogole nie sypia w nocy budzi mi sie po 5 razy i tylko jak go przytulam to sie uspokaja nie wiem co jest :( troszke sie martwie :(
Hm... Też nie wiem, co to może być. Kuba też robił mi takie jazdy raz na jakiś czas... Może odreagowuje jakieś wydarzenie, albo coś go boli (brzuszek, ząbki)... Jak mu nie przejdzie to wybierz się do pediatry i tyle.

reklama
justyna, widze ze mielaysmy podobna noc przez nasze dzieci:-(
dzis juz mateuszek ok?

julitka ma o wiele lepszy humor. nawet zaczyna powoli jesc. juz wraca moje dziecko do formy.

choc zlosnica to z niej jest! drez sie, lzy jak grochy i cala czerwona jak nie cche jej cos dac, albo zrobic jak sobie tego zyczy:nerd:

Witam wieczorową porą. Już kiedyś była afera o melaminowcy naczyniach dla dzieci, ze szkodliwe, wiec myślałam ze zaczeli to jakoś kontrolowac, ale dzis w tv znowu mowili ze 1/4 zawiera szkodliwe substancje.

Atru - dobrze, ze sie zarejestrowalas do lekarza. Mam nadzieje ze przyniesiesz jutro uspokajace wiesci.
Monia - ciekawa jestem co za ślizg, taka plastikowa zjeżdżalnia?
Iwoneczka - jakie ładne zdjecie Filipka, bardzo ładny chłopak:tak:z takimi oczami to oj sercołamacz będzie .

Pamiętacie moją zaciążoną przyjaciółkę? Trochę plami ostatnio, w zeszłym tygodniu na usg widziała juz serduszko, dzis znowu ma usg, mam nadzieje że serduszko będzie. Proszę o trochę ciepłych myśli w ich kierunku.

po obiedzie bylam z sąsiadem i dzieciakami na grzybach i przynioslam pół reklamówki maślaków:happy2: muszę je teraz iść je poczyścić buuu...
Na grzybach:-p i to z sąsiadem:oo2:
justyna, widze ze mielaysmy podobna noc przez nasze dzieci:-(
dzis juz mateuszek ok?

julitka ma o wiele lepszy humor. nawet zaczyna powoli jesc. juz wraca moje dziecko do formy.

choc zlosnica to z niej jest! drez sie, lzy jak grochy i cala czerwona jak nie cche jej cos dac, albo zrobic jak sobie tego zyczy:nerd:
Skad ja znam takiego złośnika:sorry2: Na razie mały dobrze. Nawet nie kaszlał w ciągu dnia,ale zobaczymy co przyniesie noc. Myślę,że to rzyganko to była wina kurczaka,bo jadł od S i może nie pogryzł dokładnie.

W sobotę jak byli już goście to S przyszedł do kuchni i powiedział,że w poniedziałek o 8 (20) przyjedzie jakaś babka i pokaże blendera. No i dostał opierdal,że o tej godzinie, że bez ustaleń ze mną,a poza tym po co skoro ja nie potrzebuję blendera,bo mam taką nakladkę przy mikserze.
Kąpię Mateusza i pjawia się Pan, nie blender,a coś anty alergiczne (nie wiem co bo rzucił jakąś nazwą), powiedziałam,że mąż mia ł to odwołać,ale dzwoniono z numeru zastrzeżonego, poza tym ja nie zamierzam niczego kupować,a on mi na to ,że to tylko prezentacja, że skoro nie ma nas razem to i tak prezentacji nie zrobiłby,bo taką decyzję trzeba podjąć razem, no i wogóle się zdziwił,że przy małym dziecku na 20 się umówił. Więc to nie jest jakaś obca baba tylko, ktoś kogo S zna,facet ma zadzwonić i jeszcze raz się umowić. Niech mi spada

Monia - ciekawa jestem co za ślizg, taka plastikowa zjeżdżalnia?
Pamiętacie moją zaciążoną przyjaciółkę? Trochę plami ostatnio, w zeszłym tygodniu na usg widziała juz serduszko, dzis znowu ma usg, mam nadzieje że serduszko będzie. Proszę o trochę ciepłych myśli w ich kierunku.
coś takiego
- JUST FUN - ZJEŻDŻALNIA ŚLIZG 3,00 m + GRATIS (437087153) - Aukcje internetowe Allegro
to będzie zjeżdżalnia do ogrodu tylko jeszcze D musi im zrobić, domek i podest z drewna,ale to dopiero na wiosne a do tej pory będzie leżeć schowane:tak:

:-D:-D:-Dno i ja jeszcze tych grzybków nie wyczyscilam:no:

mam pytanko tylko się nie śmiejcię z maślaków z glówek obiera się to sliską powlokę:confused:

Skad ja znam takiego złośnika:sorry2: Na razie mały dobrze. Nawet nie kaszlał w ciągu dnia,ale zobaczymy co przyniesie noc. Myślę,że to rzyganko to była wina kurczaka,bo jadł od S i może nie pogryzł dokładnie.

W sobotę jak byli już goście to S przyszedł do kuchni i powiedział,że w poniedziałek o 8 (20) przyjedzie jakaś babka i pokaże blendera. No i dostał opierdal,że o tej godzinie, że bez ustaleń ze mną,a poza tym po co skoro ja nie potrzebuję blendera,bo mam taką nakladkę przy mikserze.
Kąpię Mateusza i pjawia się Pan, nie blender,a coś anty alergiczne (nie wiem co bo rzucił jakąś nazwą), powiedziałam,że mąż mia ł to odwołać,ale dzwoniono z numeru zastrzeżonego, poza tym ja nie zamierzam niczego kupować,a on mi na to ,że to tylko prezentacja, że skoro nie ma nas razem to i tak prezentacji nie zrobiłby,bo taką decyzję trzeba podjąć razem, no i wogóle się zdziwił,że przy małym dziecku na 20 się umówił. Więc to nie jest jakaś obca baba tylko, ktoś kogo S zna,facet ma zadzwonić i jeszcze raz się umowić. Niech mi spada

justyna, ten twoj S jest tak zakrecony, czy mysli ze sie nabierzesz na jakies prezentacje/
ja bym sie mocno wkurzyla, gdybym sie dowiedizala za 5 dwunasta o takiej wizycie. z reszta P ustala ze mna w sumie wszystko, bo chyba ja u nas bardziej decyduje co, kiedy i z kim:confused::nerd:

:-D:-D:-Dno i ja jeszcze tych grzybków nie wyczyscilam:no:

mam pytanko tylko się nie śmiejcię z maślaków z glówek obiera się to sliską powlokę:confused:

jesli to sa sliskie ciemne maslaczki, to taaaak. :tak::tak:koniecznie! przy tych zoltych nie trzeba. oj, upaprzesz sie bidulko co nie miara!

Dobry wieczór a właściwie nie taki dobry brrr złapało mnie jakieś paskudztwo i kręci mnie wymiotowałam pół nocy i w dzień i mam dość modle się tylko żeby mały tego nie załapał, bo męża tez wzięło ale on tylko raz zwymiotował i było ok ale ciekawie zaczęłam :-p:-)

Nuśka
jak tam psychiczne nastawienie w sprawie powrotu do pracy????? Jak dobrze pamiętam to jeszcze kilka dni.

Tak dobrze pamiętasz w środę żegnaj wolności buuua nastawienie kiepskie mam cholerne wrażenie że z niczym nie zdążę. Jeszcze ,mnie dziś pokręciło a takie miałam plany na prasowanie a mam tego naprawdę dużo bo i po urlopie się nazbierało a i na co dzień Iguś potrafi ubrudzić ale co będę wam mówiła same wiecie jak to jest. I do tego ta świadomość że to już w środę muszę go zawieść do mamy i nie będzie mnie przy nim buuuu Dziewczyny pracujące proszę napiszcie że to tylko tak groźnie wygląda a nie będzie tak źle.

Coś ostatnio nie ma apetytu. Mleko ładnie pije,ale obiad ledwo dziubnie tylko.a matka później cuduje i wymyśla,a może to,a może tamto by zjadł:no:
Wczoraj byliśmy na pogotowiu. W zasadzie to tak wyszło,bo chcialam iść akurat do tego,a nie innego lekarza,a że miał dyżur na pogotowiu to chociaż nie płąciłam. Od dłuższego czasu mam potworny kaszel i mały zaczął też kaszleć i myślałam,że go zaraziłam. Więc u mnie skończyło się na antybiotykach (młody ryczy wielkim łzami i szarpie mi laptopem:-D:-D),a Mateusz... Kaszel i gluby są od górnych 3,bo idą. Ja ich oczywiści nie widzę,ale pan doktor tak powiedział,a jest naprawde dobry.
Wieczorem kaszlał mocno, nie mógl usnąć. W końcu zasnął i po 10 minutach obudził się i zahaftował mnie, siebie i pół naszego łózka. Było przed 12. MASAKRA! Chhyba coś s
tało ; mu na żołądku,bo później zasnął. "}

A może dopadło go to co mnie bo ponoć jest coś w powietrzu u nas miała to moja mama, mój mąż, brata dziewczyna, ja a i jeszcze mój teść więc to znowu jakieś paskudztwo w powietrzu krąży buuu.

No\n\ie
stety rodzice wychowują,a dziadkowie rozpieszczają

:tak::tak: niestety tak juz jest od wieków

W jakimś mądrym programie mówili,że dziecku dyduch tak naprawdę potzrebny jest do pół roku,a później można już oduczać. No tylko,że nic na siłę moim zdaniem i ja jeszcze poczekam,bo wiem,że byłby taki sajgon jak u Ciebie. Poczekam jeszcze z pół roku, wtedy będzie rozumniejszy i może łatwiej pójdzie.
Zobaczymy

Fakt tez gdzieś to czytałam i w sumie gdybym mu zabrała smoka wcześniej
( jak miał około 7 m-cy) to było by łatwiej a tak na pewno będą cyrki.

Ja też planuję oduczać małego od smoka za pół roku teraz nie chcę bo było by za duzo wrażeń na raz mój powrót do pracy wystarczy tylko nie wiem co z tego wyjdzie ale dobrze wiedzieć że nie będę w tym temacie sama więc Justynka jak zaczniesz to daj znać.

Mam pomysł, jeśli któraś Cię wkurza swoimi uwagami po prostu nie czytaj jej postów. Tak jak w życiu unikałabyś jej. Mnie pewnego czasu bardzo jedna z BBab wkurzała i pomijałam jej posty. I tak przeszła mi złość;-) Uśmiechnij się Sło
nko:-D Wiem,że pewne uwagi bolą,ale tk sobie myślę,że to co nas tutaj łączy to pewnego rodzaju przyjaźń. A w przyjaźni nie tylko się słodzi.

ale teraz połechtałaś moja ciekawość ale widzę że nie tylko moją:-):-D

Dziś przyszla zjeżdżalnia tzn. slizg i D najpierw oparl im to na schody i trzymal ją a dzieciaki zjeżdżaly a teraz polożyl im to w pokoju na podlodze i maja taką frajde że ho ho:-Dna pół godziny napewno będzie spokój:tak:

po obiedzie bylam z sąsiadem i dzieciakami na grzybach i przynioslam pół reklamówki maślaków:happy2: muszę je teraz iść je poczyścić buuu...

No wiesz :-D:-D:-D:-D:-D ale tak już poważnie to uwielbiam lesne grzybki mniam mniam ale tylko jeść:-) bo zbierać nie cierpię

Wiecie co na badaniach okresowych wyszło na to że mam nosić w pracy okulary i wybrałam się po tak owe i jakoś nie mogę się przyzwyczaić tak jakoś dziwnie mi mieć coś na nosie . Fakt że jak chwilę je ponoszę i później zdejmę to widzę różnicę to znaczy widzę że widzę gorzej ale zamotałam hihihi

JAk mi będzie Was brakowało jak ja się odnajdę bez mojego forum :-:)-:)-:)-(

wypominki :-D:-D:-D:

carioca,
jak ci jest u rodzicow/ pewnie super i juz sie smucisz, ze niedlugo czas wracac?:-(

moja mama jutro ucieka od nas i tez mi zle na sama mysl jednak jest nadzieja, ze w sobote pojedziemy i zostaniemy na dluzej;-)

luandzia, majandra, jak pisanie pracy mgr?

luandzia, opiekunka caly czas przychodzi do zuzi? zadowoleni jestescie ze sposobu w jaki spedza z mala czas?

anetasa, doti, chorobsko mija, czy sie rozwija?

reklama
buu muszę iść wkońcu zająć sie tymi grzybkami wygońcie mnie stąd bo ciężko mi od was odejśc:wściekła/y::no:
Nuśka a może sie czymś potruliście?życzę zdrówka:tak:no a z pracą to najgorsze będą początki a jak się już przyzwyczaisz to zobaczysz że napewno będzie spoko:tak:

Przypominam się MATEUSZEK BARDZO PROSI O GLOSIKI:happy2:

Do góry