reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Monia tą są chyba inne konkursy, bo ty ot organizowane przez Belle a ja BB

Mateuszek jest w oby dwóch konkursach ale ten BB sobie odpuszczam bo i tak mamy male szanse
No i odkrylam że w tym konkursie co Mati ma już ponad 200 glosów idzie glosować kilka razy dziennie więc BARDZO PROSIMY O GLOSOWANIE KILKA RAZY W CIĄGU DNIA < CODZIENNIE:tak::tak::tak::tak:

Witam po weekendzie,
myślałam,że uda mi się popisać zanim młody się obudzi,ale tyle nastukały ście,że zzdążyłam tylko doczytać główny,a teraz młody nadskakuje mi z każdej strony,bo chce do laptopa. A to laczki mi przyniesie w zmian,a to kasztany...a jak nic z tego to furia:-D:-D
Coś ostatnio nie ma apetytu. Mleko ładnie pije,ale obiad ledwo dziubnie tylko.a matka później cuduje i wymyśla,a może to,a może tamto by zjadł:no:
Wczoraj byliśmy na pogotowiu. W zasadzie to tak wyszło,bo chcialam iść akurat do tego,a nie innego lekarza,a że miał dyżur na pogotowiu to chociaż nie płąciłam. Od dłuższego czasu mam potworny kaszel i mały zaczął też kaszleć i myślałam,że go zaraziłam. Więc u mnie skończyło się na antybiotykach (młody ryczy wielkim łzami i szarpie mi laptopem:-D:-D),a Mateusz... Kaszel i gluby są od górnych 3,bo idą. Ja ich oczywiści nie widzę,ale pan doktor tak powiedział,a jest naprawde dobry.
Wieczorem kaszlał mocno, nie mógl usnąć. W końcu zasnął i po 10 minutach obudził się i zahaftował mnie, siebie i pół naszego łózka. Było przed 12. MASAKRA! Chhyba coś s
tało ; mu na żołądku,bo później zasnął. "}
P

]\[\ Później wejdę,bo widzicie inwencję twórczą mojego dziecka:dry:

oj, majandra, anwet nie wiesz jak mnie sie wszystko przy julitce zmienilo.
z twego posta wnioskuje, ze jestes jak moja siostra. ona tez miala swira na punkcie czystosci synka. nawet jak sie w piasku ubrudzil, to byla zla wieczne przebieranie, wycieranie, mycie.... w czasie jedzenia tez oczywiscie. i potem kamilek byl taki wychuchany i tego nie dotknal, tego sie bal....
ja nie lubie dzieci brudnych, ale jak jest to brud stary, zapuszczony, zaniedbany. jednak nie mam nic przeciwko temu, zeby dziecko (zwlaszcza moje) sie ubrudzilo w jedzeniu, a potem je umyc juz PO. wydaje mi sie, ze gdy nie ma tylu zakazow i takiego chuchania, to dziecko siwene lepiej roziwja( nie jest to zaden przytyk do maciusia- bron Boze), bo wiecej moze poznac, nauczyc sie , dotknac, pomacac, sprobowac itp
to taka moja filozofia zyciowa;-)
Jestem tego samego zdania. troszkę brudu napewno uodparnia dziecko. Po 2 przy malych rozrabiakach można zasprzątać się na śmierć,bo za 5 minut wszystko wygląda tak samo:sorry2:

gagulec ja Ci powiem dlaczego tak jest, nie musisz miec specjalisty by udzielil Ci odp. Jak jest jak dziecko jest z babcia dostaje wszystko co chce i babcia sie dziecku nie sprzeciwi wiec dla maluszka to raj na ziemi. A jak wy przychodzicie to juz mama z tata mowia nie to juz sa bcjęee bo babcia wszystko da i na wszystko pozwoli :)
No\n\ie
stety rodzice wychowują,a dziadkowie rozpieszczają

Zasnął po 5 godzinach i 40 minutach od pobudki. Ze smoczkiem w buzi:-:)-:)-:)-:)-(. Jutro dłużej go przetrzymam. I tak co dzień coraz dłużej. Muszę go odzwyczaić i koniec. I to nie za pół roku. Teraz. Już mam dość. Chcę zacząć naprawiać błędy, które do tej pory popełniałam.
W jakimś mądrym programie mówili,że dziecku dyduch tak naprawdę potzrebny jest do pół roku,a później można już oduczać. No tylko,że nic na siłę moim zdaniem i ja jeszcze poczekam,bo wiem,że byłby taki sajgon jak u Ciebie. Poczekam jeszcze z pół roku, wtedy będzie rozumniejszy i może łatwiej pójdzie.
Zobaczymy

Dobrze wiecie, że to nie chodzi o to co Agulka czy Luandzia napisały. Czy mam cytować co Etka napisała? Chyba nie. Nie chce mi się tu z nikim kłócić, zwłaszcza z osobą, która mnie kompletnie nie zna, szczególnie, że pojawia się na forum z doskoku.
Mam pomysł, jeśli któraś Cię wkurza swoimi uwagami po prostu nie czytaj jej postów. Tak jak w życiu unikałabyś jej. Mnie pewnego czasu bardzo jedna z BBab wkurzała i pomijałam jej posty. I tak przeszła mi złość;-) Uśmiechnij się Sło
nko:-D Wiem,że pewne uwagi bolą,ale tk sobie myślę,że to co nas tutaj łączy to pewnego rodzaju przyjaźń. A w przyjaźni nie tylko się słodzi.

Dzięki kochane. Mleko wypite (fuj fuj fuj fuj), nogi wymoczone, zrobie sobie jeszcze herbatę z cytryną i do łóżka. Mam nadzieję że mnie ominie.
Kup sobie Oscillokocinum to jest homeopatyczne i naprawdę dobre. Na mnie super podziałało jak byłam mocno przeziębiona.

Ja Ci pomogę Agulka, Ty mi też pomogłaś :-D

Znowu wygrałam:
Dziękujemy za podzielenie się z nami Twoimi wakacyjnymi wspomnieniami!

Wkrótce prześlemy do Ciebie Nagrodę Dnia - wybielający zestaw pastę blend-a-med 3D White LUXE i manualną szczoteczkę Oral-B 3D White.

Hurra :-D
Kobieto kiedy ty masz zcas na te wszystkie konkursy:szok: Chyba nie schodzisz z kompa:-p

klavell wiem wiem widzilam :) tylko tak pisalam informacyjnie :)

justyna fakt dziadki sa od rozpieszczania ale w granicach rozsadku, a nie ze pozniej dziecko jest tak rozstrojone ze nie wie co jest beee a co ajaaa

Skad wy bierzecie te wszystkie konkursy ja tez chce!!! Jak bedziecie wiedziec gdzie zdjecia wyslac moge dajcie znac

nie ma sprawy jak coś będe miala na oku to dam znać:-)

Mam pomysł, jeśli któraś Cię wkurza swoimi uwagami po prostu nie czytaj jej postów. Tak jak w życiu unikałabyś jej. Mnie pewnego czasu bardzo jedna z BBab wkurzała i pomijałam jej posty. I tak przeszła mi złość;-)

ciekawe która to cię tak wkurzala:dry:może to bylam ja:confused:

Dziś przyszla zjeżdżalnia tzn. slizg i D najpierw oparl im to na schody i trzymal ją a dzieciaki zjeżdżaly a teraz polożyl im to w pokoju na podlodze i maja taką frajde że ho ho:-Dna pół godziny napewno będzie spokój:tak:

po obiedzie bylam z sąsiadem i dzieciakami na grzybach i przynioslam pół reklamówki maślaków:happy2: muszę je teraz iść je poczyścić buuu...

reklama
donkat naciskasz ctrl i plusem regulujesz albo tym kolkiem na myszce..hehe mnie tez Nel robi to ciagle:-D

dzieki Aneczka, podzialalao:tak:a juz sie balam, ze do konca wzrok strace przy tym malenkich literkach:sorry2:

No niestety nie są aż takie duże bo jedna dziewczynka ma już ponad 1000 punktów:-(

cala wies chyba na nia glosuje:-D:-D

ja glosuje na przemian na Mateuszka i Adasia:tak:

nie ma sprawy jak coś będe miala na oku to dam znać:-)

ciekawe która to cię tak wkurzala:dry:może to bylam ja:confused:

Dziś przyszla zjeżdżalnia tzn. slizg i D najpierw oparl im to na schody i trzymal ją a dzieciaki zjeżdżaly a teraz polożyl im to w pokoju na podlodze i maja taką frajde że ho ho:-Dna pół godziny napewno będzie spokój:tak:

po obiedzie bylam z sąsiadem i dzieciakami na grzybach i przynioslam pół reklamówki maślaków:happy2: muszę je teraz iść je poczyścić buuu...

ja tez jestem ciekawa, czy nie byla, to ja, lae justyna nam niestety n ie powie:no:

moja mama codziennie przynosi mi maslaczki. ona obiera, ja kroje i pakuje. jutro bedzie sosik-mniam, mniam

Do góry