reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Witam mamuski wrzesniowe,
Niby to nasz miesiac a taki paskudnie deszczowy jest az nie do uwierzenia.
Od tygodnia tesciowa przyjezdza do Filipa do domu, przynajmniej jakis czas nie bede musiala go zawozic codziennie rano 10km. No jak sie pogoda poprawi to moze wtedy znowu go powoze.
Moj Fifi coraz dluzsze wycieczki sobnie urzadza, wczoraj juz cale mieszkanie za jednym podejsciem obszedl! ale trzeba uwazac zeby nic pod nogami mu sie nie zaplatalo, oczywiscie co 2-3 metry przystanek na wyrownanie rownowagi i w droge, no m,ysle ze juz teraz to go nie zatrzymam, w sumie to i dobrze niech juz biega :-)
Nadal przezywamy horrory z jedzeniem, :-( bulki jak nie chcial nawet okruszka do buzi wziac tak nadal nie chce i co ja mam zrobic z tym moim uparciuchem!!!

reklama
Tygrysku - no właśnie, machniemy sobie trzeciego szkraba "na odmłodzenie":-D:-D:-D

A no i finanse. U nas też w katastrofalnym stanie. Pocieszam się, że już pod koniec października na nasze konto wpłyną dwie wypłaty i od razu zrobi się milej:-) Mam nadzieję:-)

.
Ja jak finansowo wydolimy to też dołańczam się na "odmładzanie " jak mój zegarek zacznie tykać:tak::tak::tak:

A kasa. Tak jak u Tygryska, f-ra za wodę gdzieś przesiana. Oj ciężko, ale ..... dajemy radę, gdybyśmy nie dawali to domek by nie rósł, prawda:sorry2:

ja tez zmykam!

jescze mi sie przypomnialo, bo 'wracam" z forum regionalnego.
agulka, no i znalazlas swoich ziomkow na forum?

nie znalazłam:-:)no::no:

Gagulec - jeszcze z pół roku, rok i powoli zaczną się zmniejszać te "niemowlęce" wydatki. Tak było przy Kubie. Najpierw po roczku zrezygnowaliśmy ze słoiczków i przestawiliśmy malca na dostosowane w miarę do jego potrzeb dorosłe jedzenie, co raz mniej pieluch szło, bo sadzaliśmy młodego na nocnik, co raz mniej mleka modyfikowanego, bo Kubi jadł tylko dwie porcje na dobę i to po 200 ml. Jak miał dwa latka to już naprawdę był luzik. A potem zaczęło się od nowa:-D:-D:-D

.

dokładnie, ledwo się skończyło i znów powtórka z rozrywki:tak::tak::tak:

Justyna- buty obowiązkowo musiałaś kupić:-D:-D:-D
Hrudzia nie zazdroszczę przygód Stasia ale się cieszę, że jesteście cali i zdrowi. A ta na marginesie, tylko nie mów nikomu. Zdrowaśkę zmówiłam za Wasz szczęśliwy pobyt i powrót

ja tez zmykam!

jescze mi sie przypomnialo, bo 'wracam" z forum regionalnego.
agulka, no i znalazlas swoich ziomkow na forum?
a gdzie ja mam tego wątku szukać

U nas pogoda znowu piękna.
Maja nie poszła do przedszkola, bo miałam lenia ją ubierać. Troszeczkę zaspaliśmy, bo J wyjeżdżał wcześniej i miałam 10 min aby ją ubrać zanim kloeżanka przyjechałby po nią. Ale jak wcześniej wspomniałam , nie chciało mi się spod ciepłej koderki wychodzić.

Tygrysku my też mamy około 25 stopni ciepła w domciu. Wczoraj napaliłam we wszystkich pokojach, jak było miodzio. Latalismy w koszulkach na ramiączkach

Ostatnia edycja:
Witam z rana!
A ja w pracy i jak patrzę za okno to żyć się odechciewa!W domu lekka katastrofa mała ma biegunkę już się bałam że to jakieś dziadostwo żołądkowe ale chyba na zęby bo jak byłam u lekarza we wtorek to powiedziała że na jej oko to idą cztery te cholerstwa oczne na raz:no: oj mała się nacierpi a my razem z nią a i z buziola cieknie jak z kranu i wczoraj to ją cztery razy przebierałam bo oczywiście ze śliniakiem to ona chodzić nie będzie:wściekła/y:

Hello.Masakra jak ja nie lubie pisać na kompie w pracy, ale siła wyższa działa i muszę:)))Atruviell- z kasa na małego nie jest źle, bo mały jada prawie wszystko co my- ze słoiczków kupuje mu tylko deserki ewentualnie czasem jakaś obiadek jak nasz jest za "cieżki" a mi sie nie chce gotować czegos innego.Mleka nie kupujemy bo mały ciagnie cyca a powoli zaczynam go zapoznawac z normalnym mlekiem ( np. gotujac owsianke itp), z pieluchami nie jest tak jeszcze najgorzej- chyba, ze jest jakaś biegunka:((((A wydatki to znajduja się poza zasięgiem malucha- jak nie egzamin M to ubezpieczenie auta, to organizacja roczku i ciagle coś!!!!

Witam sie i ja
U nas tez masakra z zabkowaniem.Ida dolne trojki i mala jest mega marudna.
Zaraz sie ubieramy i idziemy na spacer bo sloneczko swieci.
To do pozniej.

Faktycznie coraz mniej wydatków na malucha się robi, tak pewnie do czasu pojscia do szkoly bedzie.

Dziewczyny - nie ma watku o konkursach, nie moge znalezc czy co?

Witam sie i ja
U nas tez masakra z zabkowaniem.Ida dolne trojki i mala jest mega marudna.
Zaraz sie ubieramy i idziemy na spacer bo sloneczko swieci.
To do pozniej.
Ale Ci tego słoneczka zazdroszczę. U nas pada a ciemno jakby 18 była. A co do ząbkowania to moja nie marudzi wręcz odwrotnie wczoraj to miała dzień do rany przyłóż tylko w nocy jej te zębole dokuczają ale jak ją wezmę do siebie z łóżeczka to się przytuli i śpi dalej. Tylko ta cholerna biegunka :wściekła/y:Pupa to wygląda gorzej niż jak miała grypę żołądkową:wściekła/y:Już termentiol poszedł w ruch.

Carioca ja tez nie moge znalezc tego watku moze admin usunal.

Anetasa niestety pochwalilam sie i slonca juz niema ale zato sa chmury:-)

reklama
Gabdis - na zamknietym :)
Anetasa - termentiol dobry. Biegunka od ząbków czy cos innego? W kazdym razie ja to zawsze te priobotyki wciskam Bebonkom, podajesz jakis?

Do góry