reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

Tygrysku - to Ty się nie bój, tylko idź na to badanie, dobrze że teraz je robią w ciąży w standardzie. Mnie czeka w przyszłym tygodniu - może się orientujesz czy po wypiciu tej glukozy moge tez dac krew na morfologię za jednym zamahem, czy morfologia musi być na czczo?

Kati - to idź na zwolnienie, gin w ciąży powinien dać zwolnienie na samo hasło "jestem zestresowana, zmęczona", powiedz, że po prostu chcesz iść na zwolnienie, a jak Twój lekarz z tych wyjątków, co żałują, to powiedz że masz stresującą szefową, niedosypiasz itd.
A wogóle to z tym pośladkiem to tez coś takiego mam - jak dłużej posiedzę i wstanę to idę jak połamana, aż mi się łzy cisną z bólu. Ciekawe co to jest - też prawy pośladek.

reklama
:-) Dzień doberek ! Ja wlasnie zbieram sie zapisac do szkoly rodzenia,dziś mają ćwiczenia mam nadzieje ze przeżyje ale to lepsze niz siedzenie w domu i rozmyślanie..No i oczywiście mała nadzieja że umiejętności przydadzą się i pomogą przy porodzie. Szkoda tylko że bez chłopa wrrrr:-( Buźka

Carioca , Kati - tez miałam taki ból jakoś koło 15 tygodnia z kręgosłupa przez pupe zą na udo. Odpowiedz była prosta kregosłub sie wygina znaczy obciążenie no i nie wolno mu dodatkowo dokładac jednej pozycji stojącej leżącej lub siedzacej a tak pozatym to nazwał to mój doktor początkiem rwy niestety. Po jakichś 2 tygodniach przeszło( i mam nadzieje że nie wróci) dodatkowo brałam Magne B6 2 x po 2 tabletki. Ponadtko proponuje nic nie nośc nawet zakupów a jak juz to na 2 rece i do kilograma. życze powodzenia wiem że to bardzo nieprzyjemne.

Kati idź do lekarza tak jak pisała Carioca. Ja w sobotę poszłam do internicty i powiedziałam, że jestem przepracowana i chcę sobie przez tydzień odpocząć i dostałam zwolnienie.
Dzisiaj mam ambitny plan ugotowania porządnego obiadu i upieczenia ciasta :) Jak na razie przytargałam tylko zakupy i nie mam siły. Straszny zaduch u nas i ledwo co doszłam do domu.
Carioca możesz zrobić morfologię tego samego dnia. Przy krzywej cukrowej pobierają krew 2 razy (przed i po wypiciu tego paskudztwa) więc przy pierwszym kłuciu mogę ci od razu zrobic morfologię.
A apropos glukozy to ostatnio lekarz mi poradził, żeby zabrać ze soba cutrynę i wcisnąć do płynu. Mam nadzieję, że pomaga bo mnie to czeka za jakiś tydzien, dwa.

Xeone-dwa razy pobierają przy krzywej cukrowej? Mi przy Lilce pobierali trzy razy. W tym dwa razy z jednej ręki, brr..
Aneczka-miłych ćwiczeń na szkole rodzenia, ja je bardzo lubiłam, a teraz sama się jakos nie potrafię zmusić do gimnastyki :baffled:
A ja się dzisiaj wypięłam na obiad, zupę mamy z wczoraj a na drugie rozmrażam bigos, jeszcze przywieziony z Polski. Mój małżonek dzisiaj idzie na noc,więc w ciągu dnia jest, bawi się z Lili a ja sobie trochę odpoczywam :-D.

Aina nawet nie strasz, że 3 razy! Pani a ambulatorium powiedziała mi, że tylko 2. Pewnie ostatecznie przekonam się, jak sie wybiorę na badanie. Tak cichutko liczę, że ja będę miała tylko 2 - strasznie boję sie bólu i nie znosze pobierania krwi, brrrrr

Xeone-ja mam to samo, słabo mi się robi na samą myśl o kłuciu, brr..Ale mi naprawdę tak pobirali-pierwszy raz od razu,potem po godzinie i z tej samej ręki co za pierwszym razem po drugiej godzinie. Ale może u Was jest jakoś inaczej? A gdzie chodzisz do laboratorium,ja chodziłam na Kutrzeby,ale to w Podgórzu to raczej Ty do innego.

Mi krew pobierali tylko raz, godzine po wypiciu glukozy, kolezanka pila glukoze pobierali krew, pozniej pila druga dawke glukozy i znow pobierali krew. Nie wiem od czego to zalezy.
Glukoze dali mi o pomaranczowym smaku, cos jakby bardzo bardzo slodki sok. Mdlilo mnie przez caly dzien. Wynik jest ok.

reklama
Ja ide w czwartek do przychodni na kontrole comiesięczną, ciekawe czy mi zrobią to badanie:confused::confused:
A na szkołe rodzenia się zapisuje od 2 tygodni i jakoś nie moge sie zapisać:-p w końcu sie okaze że nie zdąże albo że nie bedzie miejsc jak to zwykle bywa, musze sie w koncu zmobilizować

Do góry