reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Tygrysku - to Ty się nie bój, tylko idź na to badanie, dobrze że teraz je robią w ciąży w standardzie. Mnie czeka w przyszłym tygodniu - może się orientujesz czy po wypiciu tej glukozy moge tez dac krew na morfologię za jednym zamahem, czy morfologia musi być na czczo?

Kati - to idź na zwolnienie, gin w ciąży powinien dać zwolnienie na samo hasło "jestem zestresowana, zmęczona", powiedz, że po prostu chcesz iść na zwolnienie, a jak Twój lekarz z tych wyjątków, co żałują, to powiedz że masz stresującą szefową, niedosypiasz itd.
A wogóle to z tym pośladkiem to tez coś takiego mam - jak dłużej posiedzę i wstanę to idę jak połamana, aż mi się łzy cisną z bólu. Ciekawe co to jest - też prawy pośladek.

reklama
:-) Dzień doberek ! Ja wlasnie zbieram sie zapisac do szkoly rodzenia,dziś mają ćwiczenia mam nadzieje ze przeżyje ale to lepsze niz siedzenie w domu i rozmyślanie..No i oczywiście mała nadzieja że umiejętności przydadzą się i pomogą przy porodzie. Szkoda tylko że bez chłopa wrrrr:-( Buźka

Carioca , Kati - tez miałam taki ból jakoś koło 15 tygodnia z kręgosłupa przez pupe zą na udo. Odpowiedz była prosta kregosłub sie wygina znaczy obciążenie no i nie wolno mu dodatkowo dokładac jednej pozycji stojącej leżącej lub siedzacej a tak pozatym to nazwał to mój doktor początkiem rwy niestety. Po jakichś 2 tygodniach przeszło( i mam nadzieje że nie wróci) dodatkowo brałam Magne B6 2 x po 2 tabletki. Ponadtko proponuje nic nie nośc nawet zakupów a jak juz to na 2 rece i do kilograma. życze powodzenia wiem że to bardzo nieprzyjemne.

Kati idź do lekarza tak jak pisała Carioca. Ja w sobotę poszłam do internicty i powiedziałam, że jestem przepracowana i chcę sobie przez tydzień odpocząć i dostałam zwolnienie.
Dzisiaj mam ambitny plan ugotowania porządnego obiadu i upieczenia ciasta :) Jak na razie przytargałam tylko zakupy i nie mam siły. Straszny zaduch u nas i ledwo co doszłam do domu.
Carioca możesz zrobić morfologię tego samego dnia. Przy krzywej cukrowej pobierają krew 2 razy (przed i po wypiciu tego paskudztwa) więc przy pierwszym kłuciu mogę ci od razu zrobic morfologię.
A apropos glukozy to ostatnio lekarz mi poradził, żeby zabrać ze soba cutrynę i wcisnąć do płynu. Mam nadzieję, że pomaga bo mnie to czeka za jakiś tydzien, dwa.

Xeone-dwa razy pobierają przy krzywej cukrowej? Mi przy Lilce pobierali trzy razy. W tym dwa razy z jednej ręki, brr..
Aneczka-miłych ćwiczeń na szkole rodzenia, ja je bardzo lubiłam, a teraz sama się jakos nie potrafię zmusić do gimnastyki :baffled:
A ja się dzisiaj wypięłam na obiad, zupę mamy z wczoraj a na drugie rozmrażam bigos, jeszcze przywieziony z Polski. Mój małżonek dzisiaj idzie na noc,więc w ciągu dnia jest, bawi się z Lili a ja sobie trochę odpoczywam :-D.

Aina nawet nie strasz, że 3 razy! Pani a ambulatorium powiedziała mi, że tylko 2. Pewnie ostatecznie przekonam się, jak sie wybiorę na badanie. Tak cichutko liczę, że ja będę miała tylko 2 - strasznie boję sie bólu i nie znosze pobierania krwi, brrrrr

Xeone-ja mam to samo, słabo mi się robi na samą myśl o kłuciu, brr..Ale mi naprawdę tak pobirali-pierwszy raz od razu,potem po godzinie i z tej samej ręki co za pierwszym razem po drugiej godzinie. Ale może u Was jest jakoś inaczej? A gdzie chodzisz do laboratorium,ja chodziłam na Kutrzeby,ale to w Podgórzu to raczej Ty do innego.

Mi krew pobierali tylko raz, godzine po wypiciu glukozy, kolezanka pila glukoze pobierali krew, pozniej pila druga dawke glukozy i znow pobierali krew. Nie wiem od czego to zalezy.
Glukoze dali mi o pomaranczowym smaku, cos jakby bardzo bardzo slodki sok. Mdlilo mnie przez caly dzien. Wynik jest ok.

reklama
Ja ide w czwartek do przychodni na kontrole comiesięczną, ciekawe czy mi zrobią to badanie:confused::confused:
A na szkołe rodzenia się zapisuje od 2 tygodni i jakoś nie moge sie zapisać:-p w końcu sie okaze że nie zdąże albo że nie bedzie miejsc jak to zwykle bywa, musze sie w koncu zmobilizować

Do góry