reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

witam z rańca popołudniowego:-D Wyszłam z wyra o 10:-):-):-) a Adaś rozbujnik bawił się

Muszę sie do czegoś przyznac. Jest u mnie przemoc w rodzinie. Jestem bita,:szok: ale nie przez męża tylko syna.:tak: Muszę zgłosic się na obdukcję, aby póxniej miec dowody. Pierdyknął mnie z całej siły butlą w usta, a zęby zrobiły resztę. Mam ogromną śliwę i krew sikała jak z prysznica. :sorry2:Wyglądam jak zombi.:baffled::baffled::sorry2::wściekła/y::wściekła/y:

Naomi, przykra sytuacja, ale Twój mąż ma racje i Ty też . Dacie sobie radę a szczególnie jak macie po swojej stronie mamę męża. Głowa do góry i nie płacz, i nie bądź smutna przy córci, bo to źle na nią wpływa.:tak:
Moja mama też była niezadowolona, że staramy się o drugie dziecko a jak się dowiedział, to takie słowa poleciały, że do dziś mi serce pęka jak mogła mi to powiedziec moja NAJUKOCHAŃSZA osoba.
ona tez miała swoją wizję, że najpierw muszę iśc do pracy, żeby wziąc kredyt na dokończenie domu. A teraz to by Adaśka "zjadła".
Mimo to że traz jest między nami bardzo dobrze to i tak ja cały czas pamiętam o tej sytuacji i nigdy nie zapomnę, szczególnie, że ani razu już na ten temat nie mówiła i że NIDGY nie przeprosiła.

Etka przygoda jak z kosmosu. Z mamą na pewno będzie dobrze.

U nas podchodzi się co najmniej 6 razy do egzaminu na prawko:sorry2::wściekła/y::tak::tak:
Donkat aby dostac na mniejsze samochody prawko trzeba się napocic i już przy ciężarowych nie robią takich problemów dlatego jest łatwiej:laugh2::tak::tak:
Hrudzia :-:)-:)-(

reklama
Witam

Etka ale przygoda jak z filmu dobrze że jednak zdążyłaś na czas oczywiście trzymamy kciuki za mamusię .

Naomi
nie wiem co napisać na pewno To Ci się nie spodoba ale może jednak mama nie chciała źle w Polsce z dwójką dzieci (rozumiem że Ty będziesz w domku z nimi) więc mąż sam musi pracować oj będzie naprawdę ciężko do tego wynajem mieszkania i to wszystko z jednej pensji :dry: chyba że Twój mąż będzie miał tu jakąś super pracę dobrze płatną, albo pomoc rodziców ale z tym wiesz jak jest na początku słodko a później zaczną się "schody"
Pewnie że to Twoje życie i tylko Ty tu możesz decydować ale takie jest moje zdanie, przepraszam jeśli Cię uraziłam ale chciałam być szczera.

Ostatnia edycja:

Naomi
nie wiem co napisać na pewno To Ci się nie spodoba ale może jednak mama nie chciała źle w Polsce z dwójką dzieci (rozumiem że Ty będziesz w domku z nimi) więc mąż sam musi pracować oj będzie naprawdę ciężko do tego wynajem mieszkania i to wszystko z jednej pensji :dry: chyba że Twój mąż będzie miał tu jakąś super pracę dobrze płatną, albo pomoc rodziców ale z tym wiesz jak jest na początku słodko a później zaczną się "schody"
Pewnie że to Twoje życie i tylko Ty tu możesz decydować ale takie jest moje zdanie, przepraszam jeśli Cię uraziłam ale chciałam być szczera.

Nie urazilas mnie poprostu masz swoje zdanie.
A w Polsce bedzie o tyle lepiej bo maz bedzie miec prace jako brygadzista wiec bedzie tylko jezdzic po obiektach i sprawdzac czy jest ok i prace biurowa.Oczywiscie pensja tez wyzsza niz w jakiejs zwyklej pracy.A u mamy niechcielismy mieszkac za darmo tylko bysmy jej placili i byla by korzysc dla oby dwoch stron bo ja wrazie czego miala bym z kim zostawic dzieci i poszlabym do pracy i nie musielibysmy bulic tyle za wynajem,a i moja mama by sie odbila od dna bo by miala dodatkowe zrodlo kasy.A tak to bedziemy mieszkac z babcia M w troszke skromniejszych warunkach i to ona z wielka przyjemnascia zostanie z dziecmi na te pare godzinek jak ja sobie wyskocze do jakies robutki.
Wiec uwazam na bedzie nam lepiej w PL bo bedziemy obydwoje pracowac.A tutaj to co zarobie to musialbym wydac na opiekunke.Oczywiscie babci M tez bedziemy cos dawac dodatkowo niz tylko za mieszkanie za to ze zostanie z wnukami.No i skoncze szkole bo uwazam ze to ze mam rodzine i dzieci to w niczym nie przeszkadza.Nie jedna moja ciotka majac prace na pelen etat,dom i rodzine pokonczyly szkole,napisaly mature,tak jak siostra mojej mamy(ma namacalny dowod)Moja tesciowa miala 2 malych dzieci(moje szwagierki)i mojego meza(najstarszy)praca na pelen etat,tesciu tez ciagle w pracy i co ????Skonczyla szkole,mapisala mature i nadal sie krztalci.
Tylko moja mama do jasnej chol......jka zwykle widzi jakis problem i uwaza ze nie stac mnie na to majac rodzine zeby skonczyc szkole.I jak tu miec oparcie w niej.

Agulka wiedze ze mialas podobna sytuacje jak ja teraz i mnie rozumiesz co teraz czuje kiedy mialam nadzieje ze jedyna osoba ktora byla mi zawsze przyjaciolka nagle teraz sie odemnie odwraca i wbija noz w plecy.

Ostatnia edycja:
Naomi dobrze robicie, że wracacie. Teraz troche pod górkę , ale później na pewno będzie lepiej, bo przecież w to wierzycie. Ja trzymam kciuki za Was i wiem ,że dacie radę.

Właśmie przyszły rybaczki. Są trochę obcisłe, więc muszę zgubic 1-2 kg. Mogłabym w nich chodzic , ale ( ostatnio mi się przytyło 1-2kg) one są z satyny a to materiał taki, że może się rozejśc. Więc czekoladkę, którą otworzyłam teraz do kawki szybciutko schowałam.
Muszę zrobic suwaczek.
Ogólnie są super te rybaczki

naomi, podla sytuacja i tyle. kolejny przypadek, ze matka zawodzi swoje dziecko. przykre to i smutne. moja mama chyba jest jaks inna i nie n ztej planety, bo cieszy sie na nasze dzieci jak szalona i stara sie pomoc wkazdej sytuacji. czesto nawet jest przez nas (swoje dzieci) okrzykiwana, bo chce dla nas dobrze swoim kosztem, a my do tego nie dopuscimy:tak:

poradzic moge tyle, ze kieuj sie swoim rozumem i to, co ustalicie z mezem bedzie dla was siwte. najwazniejsze, ze masz w nim wsparcie i oboje myslicie tak samo. dodatkowo mozesz liczyc na dobra tesciowa. reszta lepiej niech sie nie wtraca i da wam spokoj.
na poczatku na pewno bedzie wam ciezkawo, ale wssystko powoli da sie poukladac tak, zeby bylo na zadowalajacym poziomie.

a robilsas test?

agulka, satyna tez sie pod wplywem ciepla rozciaga. ja mam takie spodnie i spoko sie ukladaja, mimo ze sa opiete. fajnie dopasowuja sie do ciala. po drugie tak samo mialam z sukienka slubna. na pczatku nie moglam oddychac a po paru chwilach zrobila sie luzniejsza:-)

o a ja myslałam, że mi się rozejdzie

nie gwrantuje, zze sie nie rozejdzie. ja nawet nie podejrzewalam, ze tak sie moze stac. zalezy tez jak sa obcisle. sprobuj wlozyc i jesli bez problemu mozesz kucnac,czy sie schylic, to bez obaw.

cos ostatnio slaba frekwencja mausiek.
juz nie wspomne, ze blimka, atru .... to juz wieki nie zagladaly.

Justyna, jak nastroj, lepie? napisz nam cos

Asiek, a u was nadal dobrze?

reklama
Dziewczyny az brak mi slow zeby wam podziekowac jakie jestescie cudowne:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Test zrobie chyba w piatek rano zeby byl mocz po nocy podobno tak najlepiej.
Fakt ostatnio cos nam cielo pare naszych kolezanek.
HALLO DZIEWCZYNY GDZIE WY JESTESCIE,ODEZWIJCIE SIE BO SIE MARTWIMY.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Do góry