reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Jakoś nie mam natchnienia na czytanie, więc robię to bardzo pobierznie.
Mały rozpaskudzony na maxa. Jestem załamana. Ciekawe ile czasu zajmie nie doprowadzane go do porządku. Ale cóż jak mama chce mieć wakacje to mały też je ma.
Dzisiaj robię obiadek, lazanię. Wczoraj też robiłam rosołek,a na jutro został na popidorówkę. Chociaż jakoś mogę się odwdzięczyć. Bo mi tak głupio leżyć bykiem. W niedzielę było sporo gości,bo wiadaomo, przed mszą było obiad rodzinny. I ja z małym zostaliśmy na ydzień o czym wszyscy wiedzieli. W poniedziełek do Wiolety( mojej ciotki,ale ja mówię jej po imieniu) zadzwoniła druga ciotka(pani dyrektorowa) z pytaniem na jak długo ja przyjechałąm. Wioleta jej na to,że na tydzień,ale jak będę chciała to mogę zostać na dłużej. A na to cioka dyrektorow "oj, to Ci się narobiło,bo tak długo siedzisz wpracy(najwcześniej wdomu jest ok.18),a tu jeszcze gości masz". Wioleta wkurzyła się, bo ***** ją to obchodzi i powiedziała,że ja nie jestem żadnym gościem,że jaestem jak domownik,bo i ugotuję i posprzątam więc dla niej nie jesem żadnym obciążeniem tylko pomocą. Ale miło mi się zrobiło. Już ak mam,że nawet jak przyjedziemy w niedzielę na obiad to gary myję po obiedzie i jest kłótnia z Wioletą,która ma siedzieć:-D
A i jeszcze jedno. Klavell i wsumie tak wszystkim dziewczynom, nigdy nie jest się przygotownym na odejście najbliższych. To zawsze boli, nawet jeśli chorowała ta osobo i wiemy,że śmierć przyniosła jej ukojenie.
Uciekam na basenik,bo właśnie kuzyn wody nalał Matusiowi,a że młody łaskawie zasnął...

reklama
Dziewczyny wklejajcie zdjęcia na zamkniętym ja tak uwielbiam oglądać te "nasze" dzieciaczki:-):-):-) ktoś tu nam obiecał fotki z wakacji ale już nie pamiętam kto przyznawać się która była na urlopie ostatnio i się nie pochwaliła fotkami???

Ja byłam, ale jeszcze nie dałam zdjęć, nadrobię to. Sorki. Mamy dziś 4 rocznicę ślubu, idziemy gdzieś, mały do babci. Byłam już u fryzjera, teraz idę się pomalować :-)
A mój ślubny już goni w garniturze i mnie pogania, więc spadam.

Moj dziadek zmarl dzis rano :-:)-:)-(
Smutno mi ale nie przezywam tego az tak bardzo bo bylismy na to przygotowani
Przykro mi :sad: przypomniała mi sie sytuacja z lekarzem którą opisywałaś wcześniej i płakać mi się chce że to już koniec.

Kasia - ja jeszcze nie dalam ale rozumiem co czujesz, bo nie raz mnie reka parzyla... Mam jednak ambicje wychowywyac bez kalpsow i wole 1000 razy mowic nie wolno i odstawiac od niebezpiecznych lub zakazanych przedmiotow. Na razie przynosi to efekty z czego sie bardzo ciesze. Zobaczymy jak bedzie "w praniu" .A zaslepki kup koniecznie...jak beda na miejsciu zauwazysz ze malego w ogole gniazdka juz nie interesuja:baffled::no: Ja nawet pokoj przemeblowalam aby za duzo kabelkow nie kusilo malego odkrywce.

Gdzie dziewczyny Harsh, Blimka, Aneczka, i Atruviell?

Kasiu ja też jeszcze nie dałam klapsa Igorkowi ale nie zarzekam się bo nie wiem co życie przyniesie. A co do zaślepek w kontaktach to Hrudzia ma racje jak się pojawią w kontaktach to zniknie zainteresowanie nimi u nas też tak było.

No i powielam pytanie "Gdzie dziewczyny Harsh, Blimka, Aneczka, i Atruviell?"

Ja byłam, ale jeszcze nie dałam zdjęć, nadrobię to. Sorki. Mamy dziś 4 rocznicę ślubu, idziemy gdzieś, mały do babci. Byłam już u fryzjera, teraz idę się pomalować :-)

Wszystkiego najlepszego dużo uśmiechu, mało złości i ogrom miłości życzę z okazji 4 rocznicy ślubu no i udanego wieczoru

Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i zmieniłam ten nieszczęsny Hemofer na Ferrum lek i bardzo się z tego cieszę ten syropek podaje się tylko raz dziennie( a hemofer musiałam podawać 3 razy dziennie i to tak żeby było około 2 godziny po jedzeniu i około 1 godzine przed bo inaczej kiepsko ze wchłanianiem) a tu ponoć nie ma problemów i można podawać wraz z posiłkiem i co najważniejsze na ulotce napisali że nie przebarwia ząbków:-) i co jeszcze pani doktor spojrzała na zapiski wyników krwi i powiedziała że nie jest tak źle i kazała podawać ten syropek tylko przez 2 tygodnie i powtórzyć badanie krwi i powinno być ok bo to bardzo słabiutka anemia .
Przepraszam ze tak zamęczam o tym samym ale tak mi jakoś radośniej się zrobiło:-):-)

Justyna KAsiu
dzięki za informacje na priva :-) buziaczek od Igorka dla Was.

Cześć dziewczyny :-)
Klavell bardzo mi przykro z powodu dziadka
Doti wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :-) mam nadzieje że wieczór będzie udany ;-) my też mamy rocznicę ślubu w sierpniu (31) w tym roku już szóstą :szok:
Nuśka dobrze że udało Ci się zmienić to żelazo ja też podawałam Zuzi ten syropek i nie ma żadnych przebarwień aaa i muszę iść jej zrobić badania :zawstydzona/y: ale nie tylko morfologie bo za tydzień ma wizytę kontrolną u endokrynologa więc zrobię jej wszystko hurtem niestety z żyły ale mam na dzieje że nie będzie źle ostatnio tak ją pani zagadała że nawet nie zauważyła :baffled:

Zauważyłam że Zuzce przebiła się górna dwójka czyli mamy już siedem ząbków a druga górna dwójka też jest już prawie na wierzchu na szczęście wszystko odbywa się zupełnie bezobjawowo :-)

dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was moze zna jakas przemowe pogrzebowa albo umie cos takiego ulozyc bo moja siosta bedzie w kosciele przemawiac a nie bardzo teraz wiemy co

niestety nie. u nas rodzina nie przeamawia na pogrzebach

super! udanego wieczoru!!

Dziewczyny byłam dzisiaj u lekarza i zmieniłam ten nieszczęsny Hemofer na Ferrum lek i bardzo się z tego cieszę ten syropek podaje się tylko raz dziennie( a hemofer musiałam podawać 3 razy dziennie i to tak żeby było około 2 godziny po jedzeniu i około 1 godzine przed bo inaczej kiepsko ze wchłanianiem) a tu ponoć nie ma problemów i można podawać wraz z posiłkiem i co najważniejsze na ulotce napisali że nie przebarwia ząbków:-) i co jeszcze pani doktor spojrzała na zapiski wyników krwi i powiedziała że nie jest tak źle i kazała podawać ten syropek tylko przez 2 tygodnie i powtórzyć badanie krwi i powinno być ok bo to bardzo słabiutka anemia .
Przepraszam ze tak zamęczam o tym samym ale tak mi jakoś radośniej się zrobiło:-):-)

Justyna KAsiu
dzięki za informacje na priva :-) buziaczek od Igorka dla Was.

no to fajnie, ze ci ulzylo

moj lobuz spi:-) wynalazlam nowy sposob na odzwyczaejenie jej od noszenia na rekach. gdy chce do mnie, albo gdy ja chce dokads pojsc, to biore julitke za rece i maszerujemy razem. oczywiscie dluzej to trwa, ale mam nadzieje, ze w ten sposob powoli odwyknie od rak. tak pochodzilysmy dzis zrana po podworku i juz galganek maly spi, bo chyba sie zmeczyla:-):-)
no widzisz, malymi kroczkami - byle do przodu:-);-)
zegnam sie z wami moje drogie...jade do polski na kilka dni w poniedzialek powinnam byc spowrotem
Trzymaj sie kochana!
uaaaa :-) Zycze aby kolejne lata RAZEM byly przepelnione miloscia i wspolnym szczesciem:tak::-)

Nie zameczasz...nam sie tez zrobilo radosniej:tak::-)
Majandra - szerokiej drogi.
Kasia - gratuluje utraty zbednych kg. Jak do dieta? NŻT? Nie Żrec Tyle;-):-)?Kochana, niedlugo znikniesz;-):-p
A dzinsy w rozmiarze 29 to ja chyba nosilam w przedszkolu:baffled:

Ostatnia edycja:
A u nas odwrotnie, jak się pytają czy odda Adasia , albo na kilka dni pożyczy to ona zdecydowanie mówi: Adaś jest mój i nie oddam:tak::-D:-D
u nas też tak zawsze bylo jak ktoś się pytal czy może se zabrać Mateuszka to Ola mówila że Mateuszek jest tylko jej i że to jest jej braciszek a tu nagle zgodzila by się go oddać:szok::szok::szok::baffled:

Wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy ślubu :tak:super że tak uroczyście obchodzicie rocznice

Justyna KAsiu dzięki za informacje na priva :-) buziaczek od Igorka dla Was.

dobrze że lek zmieniony i że ta anemia jest bardzo slabiutka zobaczysz po tych 2 tygodniach napewno już Igorek jej nie będzie mial:tak:

Cześć dziewczyny :-)

Zauważyłam że Zuzce przebiła się górna dwójka czyli mamy już siedem ząbków a druga górna dwójka też jest już prawie na wierzchu na szczęście wszystko odbywa się zupełnie bezobjawowo :-)
gratulacje kolejnego ząbka:-)

reklama
Witam marianny przybywajcie :-)
JA mam dzisiaj do dyspozycji wino , BB i ..... depilator nie mylić z wibratorem :-D:-D:-D:-D:-D:-D wrr widzę że robię wszystko żeby odwlec moment depilacji ja tego tak nie cierpię :-p:baffled::crazy:

Do góry