reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Podczytuję Was i nie mam pojęcia co napisac.
Justynie nie pomogę, mój mały uszka trze jak chce palulu, co do języków obcych to ja w tym roku zapisuje moją pierworodną na angielski, przy małym to ja cały czas robię, zdarzyło się dwa razy , że J przebrał kupę, bo musiał, mnie nie było w domu. Nie kąpie go, bo twierdzi , że jest mało delikatny dla naszej kruszyny-olbrzyma. Ale jak tylko jest w domu to on się nim zajmuje, czyli bawi i ze starszą też. Czyta im książeczki itp.

Prawdę mówiac po wczasach jestem zmęczona, bo każdego dnia od rana gdzieś łazilismy, program naprwdę był napięty. Dopiero dzis trochę odpoczywam a J juz w pracy. Więcej urlpou będzie miał we wrześnmiu, ale i tak go nie będzie , bo na budowie od rana do nocy, więc znów sama będę z dzieciaczkami.

reklama
Cariocca, kupilam taki 25cm motylek/waga fisher price, ktory sie siweci, gra i przekrzytwia na strony, gdy wrzuci sie jakis przedmiot do kieszonki. jka go dostane, to opowiem dokladniej:-)

Agulka, w takim skrocie opisalas,ze ledwo zalapalam o co cgodzi :-D:-D
czyli po urlopie potrzebny kolejny urlp na odpoczynek-hahhaha!

Gabids, a jak twoje pociechy, zdrowe/ i co w koncu sie dzialo z fabiankiem?

spadam mile kobietki:-) moja gwiazda wczesnie poszla spac, wiec jutro taka sama bedzie pobudka:sorry2:

papappp! milej nocki :-)

Ja to zawsze wiem kiedy zacząć pisać,ale dzisiaj to "dupa z pisania, huj z poczytania". Co zaczęłam czytać to mały robak mi przeszkadzał. A później pojechałam do mamy i nocuję u niej. A i z miłych rzeczy: poszłam z psiapsiółką na piwko. Na 2 i szumi mi.

Wasi mezowie wam pomagaja w kapieli,nocnym wstawniu do dzieci itp.A moj co DUPA.Kapletnie nic.
To u mnie dupa x 3. Jak tylko mały się urodził zmienił ze 4 pieluchy. Oczywiście z siku,bo bomba w pampersie skaziłaby jego nozdrza. Szlachcic pieprzony

no nie wierze, ze dzisiaj to ja otwieram posiedzenie :-D
witam wszystkie z rana. pogoda u nas do dupy, wiec na razie siedzimy w domciu. tatusia dzisiaj nie ma caly dzien ale ma przyjechac babcia i razem wymyslimy co zrobic z wolnym czasem. milego dnia wszystkim zycze :tak:

Cześć, Iza. Dzieńdoberek wszystkim Paniom;-)
Ja na nogach od 5:00 tradycyjnie... Dopiero co Tymek ponownie usnął po 2 godzinach rajcowania, a ja zrobiłam sobie prasówkę z kawką.

Carioca - z tą wypłatą za pół etatu to też tak myślę, w takim razie dostałabym niewiele więcej niż wynosi zasiłek wychowawczy plus rodzinne:baffled: Czy mi się to kalkuluje?
A tak poza tym: JAK MI SIĘ NIE CHCE PRACOWAĆ!!! Rozleniwiłam się strasznie przez te prawie półtora roku w domciu. Jak sobie pomyślę, że muszę znów iść w ten kierat to mi niedobrze. Na 4 godziny mogłabym pójść, w ramach akcji oderwania od pieluch, słoiczków i jęczenia. Ale nie wiem, czy w mojej firmie taki scenariusz by przeszedł. I czy nie dowaliliby mi zwykłych planów sprzedażowych... brrrrrrr...

Oooo... Widzę, że słówko na dzisiaj to "dupa":-D:-D:-D

reklama
Witam z rana.
Ja od rana walczę z jęczeniem, marudzeniem,piszczeniem i jeszcze z innymi odgłosami. Rany jakie to denerwujące , brrrrrrrrrrr

U nas piękna pogoda więc drugie pranie sie pierze, obiad na półmetku i chata troszeczkę ogarnięta a ja już jestem WYPALONA.

Atru masz rację z tą pracą na pół etatu, mi też się nie opłaca. Za te pieniadze wolę siedziec z Adasiem w domciu - no i tak jest.

Do góry