Na szczęście nie sprawia wrażenia, ze go pępuszek boli. A gdzieś na necie wyczytałam, ze może to być również objaw alergii na białko dlatego pytałam sie czy, któraś miała doczynienia z podobna sytuacją.Gagulec - a czy nie czyściłaś tego pępka przypadkiem? U moich synków pępek zaczerwienia się, kiedy go podczas kąpieli zacznę myć z brudków a robię to bardzo delikatnie. Początkowo się tym niepokoiłam ale po jakimś czasie zaczerwienienie znika. Spróbuj posmarować kremikiem tym na odparzenia, otarcia. Jak nie zejdzie to przy następnej wizycie zwróć na ten temat uwagę pediatry. Nie wydaje mi się jednak, żeby to było coś niepokojącego. Na dodatek związanego z uszami. A jak dotykasz tego pępka to maluszka boli?.
reklama
Nowy Port brzmi prawie jak Nowy York.. co za pokusa?!;-)własnie se doczytalam ze pomysl zlotu Bebonow na koncercie Keys "obwisl kalafiorem" co jest nie ma tu soulowych duszyczek?? Poki co tylko Hruda, ale tylko ze mna to sie moze spotkac i w Nowym Porcie :-(
Pepuszek to nie wiem, moze sie sam podrapal. A pociaganie za uszka moze oznaczac ochote na sen? jesli bola przy dotykaniu ( miejscie ponizej skroni) to idz do lekarza bo moze to zapalenie ucha srodkowego - popularne wsrod maluchow.Dziewczyny, wczoraj podczas kąpieli zauważyłam u Damian zaczerwieniony pępuszek- ale tak w środku. Czy spotkałyście sie już kiedyś czymś podobnym? maskara, ja nie mam bladego pojęcia co to może być- dodam, ze na otarcie to nie wygląda a ja jeszcze troszkę i zacznę siać panikę w domu bo na dokładkę dziecko mi sie cały czas drapie po uchu i nie wiem o co chodzi.
Wrrrr czeka mnie wizyta u lekarza
Wszystkiego najlepszego dla taty - pol wieku to jest COS!!!:-)no ale jeszcze do jutra zostanę bo mój tata ma dzisiaj 50 urodziny ;-)
Uff, przebrnęłam. Przeczytałam wszystko od deski do deski
Oki, kończę ten referat, bo mnie w końcu ktoś tutaj zbanuje. I postaram się na przyszłość pisać częściej a mniej. Jak z posiłkami , żeby było łatwiej strawne.
A jakie sa koszty zlobka? Mysle ze to dobry pomysl bo naganna opinia o zlobkach chyba jest z gory przesadzona.
Powodzenia z praca Atru...az mnie ciarki przeszly jak pomysle jak mialabym wracac do swojej firmy brrrrr
Justyna - ja tez nie pomoge, nie wiem czy AM w Gdansku ma dobra opinie jesli chodzi o kardiologie.
Ostatnia edycja:
Właśnie zapomniałam dodać, ze tarcie uszka nie ma tu nic wspólnego ze spaniem a boleć też go nie boli bo jak się drapie to nawet nie miauknie. Chodzę cały dzień i myślę o tym zaczerwienieniu, obwą****ę małego i ogólnie nie daję mu spokoju od siebie Teraz idziemy myju ( dopiero) i ciąg dalszy obserwacji nastąpi.]
Pepuszek to nie wiem, moze sie sam podrapal. A pociaganie za uszka moze oznaczac ochote na sen? jesli bola przy dotykaniu ( miejscie ponizej skroni) to idz do lekarza bo moze to zapalenie ucha srodkowego - popularne wsrod maluchow.
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Na szczęście nie sprawia wrażenia, ze go pępuszek boli. A gdzieś na necie wyczytałam, ze może to być również objaw alergii na białko dlatego pytałam sie czy, któraś miała doczynienia z podobna sytuacją.
A widzisz, może i w tym coś jest, bo przecież obycwaj moje chłopaki mają właśnie alergię na białko mleka krowiego.
Mnie też ciarki przechodzą. Sytuacja filii się troszkę poprawiła, ale i tak robią cyrki ze sprzedażą. Dlatego nie liczę, że będzie spokojnie i przyjemnie, chociaż do tego już się przyzwyczaiłam. Najbardziej boję się skiszonej atmosfery w zespole, zamiast trzymać się razem, to jedna na drugą najeżdża, jedna pod drugą dołki kopie. Twierdzą, że to przez stres, że "góra" za często wyprowadza z równowagi. Ale ja mam to w dupie. Kiedyś trzymałyśmy się razem i dzięki temu niejednego dyrektora-sadystę przetrwałyśmy. A teraz... Jak widzę co się porobiło, to nie mam ochoty tam wracać. Ale nowej pracy na razie nie mogę znaleźć, a na wychowawczym naprawdę robi się coraz trudniej z kasą.A jakie sa koszty zlobka? Mysle ze to dobry pomysl bo naganna opinia o zlobkach chyba jest z gory przesadzona.
Powodzenia z praca Atru...az mnie ciarki przeszly jak pomysle jak mialabym wracac do swojej firmy brrrrr
Rozważam jeszcze pomysł powrotu na 1/2 etatu w ramach wychowawczego. Tylko nie wiem, na jaką wypłatę mogłabym liczyć. Czy to się też tak dzieli na połowę, czy ustala się inne warunki płacowe. No i co zrobić z dzieciakami przez 5 godzin dziennie? Tymek do mamy, a Kuba?
A żłobek u nas to kosz 150 zł za m-c przy czym płaci się tyle pod warunkiem, że malec chodzi wszystkie dni w m-cu. Bo jak choruje, to się nie płaci za posiłki i za czas nieobecności więc wychodzi mniej.
Ostatnia edycja:
donkat
Fanka BB :)
Atru, jestes niesamowiecei dzielna, skoro przeczytalas wszystkie zaleglosci
a zobaczymy jakies fotki z wakacji??:-)
wlasnie wiem, ze najlatwiej dziecko sie uczy, gdy ten jezyk obcy jest naturalnym jezykiem mowiacego. ja bym chcetnie tez na waszym miejscu uczyla tureckiego. dziecko jest chlonne jak gabka i im wiecj tym lepiej,a nie wiadomo co jej sie w zyciu przyda.
moja kolzeanka polka mieszka w brazylii i maz jest brazylijczykiem. maja dzieci i na poczatku miedzy soba rozmawiali po ang, ona po plsku, a on po portugalsku. starsza corka lapie teraz wszystkie 3 jezyki, super prawda?
tez gdzies slyszalam, ze najlepiej jest zaczac nauke w wieku 1.5-2lata, gdy dziecko zaczyna mowic. wtedy latwiej sobie przyswaja. na razie puszczam julitce ros. plyty. jak byla malenka czytalam jej bajki po ang i bedac w angli staralam sie do niej jak najwiecej mowic w tym jezyku. teraz jakos mi dziwnie w Pl rozmawaic z nia w innych jez. a bajek nie czytam obecnie, bo ksiazeczki sa jedzone, anie czytane
gagulec, slyszalalm, ze pocieranie uszka moze swiadczyc o alergii.
a zobaczymy jakies fotki z wakacji??:-)
U mnie sprawa jezyka wyglada nastepujaco ja do Hani mowie po polsku maz po turecku i niemiecku od wrzesnia chani bedzie miala nianie niemke wiec po niemicku do niej mowic bedzie jak pojdzie do szkoly to uczyc bedzie sie francuzkiego, hiszpanskiego lub angileskiego bo tych jezykow tu w szkole sie ucza
Tak wiec my jakos specjalnie hanifki uczyc nie bedziemy polskim i niemieckim bedzie sie poslugiwala normalnie jak zalapie turecki to dobrze jak nie to nic zlego sie nie stanie
wlasnie wiem, ze najlatwiej dziecko sie uczy, gdy ten jezyk obcy jest naturalnym jezykiem mowiacego. ja bym chcetnie tez na waszym miejscu uczyla tureckiego. dziecko jest chlonne jak gabka i im wiecj tym lepiej,a nie wiadomo co jej sie w zyciu przyda.
moja kolzeanka polka mieszka w brazylii i maz jest brazylijczykiem. maja dzieci i na poczatku miedzy soba rozmawiali po ang, ona po plsku, a on po portugalsku. starsza corka lapie teraz wszystkie 3 jezyki, super prawda?
tez gdzies slyszalam, ze najlepiej jest zaczac nauke w wieku 1.5-2lata, gdy dziecko zaczyna mowic. wtedy latwiej sobie przyswaja. na razie puszczam julitce ros. plyty. jak byla malenka czytalam jej bajki po ang i bedac w angli staralam sie do niej jak najwiecej mowic w tym jezyku. teraz jakos mi dziwnie w Pl rozmawaic z nia w innych jez. a bajek nie czytam obecnie, bo ksiazeczki sa jedzone, anie czytane
gagulec, slyszalalm, ze pocieranie uszka moze swiadczyc o alergii.
Atruviell
Wrześniowe mamy'07
Wiecie co,oglądam relacje z naszego polskiego sejmu, a raczej z komisji regulaminowej i normalnie jaja jak berety... Ależ klasa, godność i patriotyzm naszych parlamentarzystów. Wstyd... Co ty Polsko wybrałaś w ostatnich wyborach... PiSuary robią szopkę, a POmyleńcy dzielnie im wtórują... Myślałam, że Samoobrona przegrała... Ale Lepper siedzi w każdym z tych matołków, którzy śmią się nazywać posłami RP...
Żenada... Wstyd mi za ten cyrk na kółkach zwany sejmem... Pośmiewisko tylko z siebie robią i jeszcze za to kasę biorą!
Donkat - linka chyba wrzuciłam na zamknięty. Jeśli masz dostęp to zapraszam, jeśli nie, to daj znać, a wyślę Ci na PW.
Żenada... Wstyd mi za ten cyrk na kółkach zwany sejmem... Pośmiewisko tylko z siebie robią i jeszcze za to kasę biorą!
Donkat - linka chyba wrzuciłam na zamknięty. Jeśli masz dostęp to zapraszam, jeśli nie, to daj znać, a wyślę Ci na PW.
donkat
Fanka BB :)
to mialo byc zdjecie zabwaki, ktora wylicytwalam dla julitki, ale cos pokrecilam
reklama
Atru - obowiązkowa dziewczyna jesteś, ze nadrobilas zaleglosci Nie bylam nigdy na Heineken Music ale Badu tez lubie. Cos mi sie kolacze po glowie, ze jesli pol etatu to pol pensji. Ale pol etatu to nie tylko polowa czasu pracy dziennie, mozesz chodzic na 8 godzin przez 2 dni i na 4 trzeciego dnia, po czym miec dwa dni wolne.
Hruda - ech bujneloby sie do Nowgo Jorku... Do Nowego Portu to tylko tak do 18tej Czy wyjezdzasz w sierpniu do Angli?
Gagulec - stawiam na alergię, bo Stas czesto łapie za uszka, nieraz az zadrapie. Co do pepuszka, to nie bylo nigdy u niego zmian, moze zadrapnal?
Donkat - nima zdjecia, co kupilas?
Hruda - ech bujneloby sie do Nowgo Jorku... Do Nowego Portu to tylko tak do 18tej Czy wyjezdzasz w sierpniu do Angli?
Gagulec - stawiam na alergię, bo Stas czesto łapie za uszka, nieraz az zadrapie. Co do pepuszka, to nie bylo nigdy u niego zmian, moze zadrapnal?
Donkat - nima zdjecia, co kupilas?
Podziel się: