reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

dziewczyny dont worry Wika też dziś zrobiła na dobranoc focha i nie chciała zasnąć
ale za to rano dała mamci prezent w postaci wstania po 9 szok, albo ja tak około 6 spałam ja suseł albo córcia też hehehehe bo zazwyczaj mała wstaje około 6 na mleczko obala ze 180 i dalej do 8 w kimkę
i wasze stojąco dreptające dzieci też tak robią?, a mianowicie Wika potrafi zrobić do 6 kroczków bez trzymanki a tak na luzie to stoi i wstaje bez podparcia, kuca i jak nikt nie widzi tzn ktoś nowy to raczkuje jak szalona a jak mam widownie to szpanuje wstawaniem i chodzeniem zabawna jest
Szymek od piątku do dziś był u teścia na "wakacjach" tylko na weekend bo teść pracuje a wrócił taki wytęskniony i jakiś taki czyścioszek (teść pedant aż zakrawa o chorbę psychiczną) że chyb aczęściej tam będzie jeździł hehehe
Nuśka trzymam kciuki żeby choróbsko opuściło Igorka i nie przejmuj się to na pewno nie twoja wina

Naomi gratuluję postępów córci i wiem jak to cieszy rodzica

naszym staraczkom życzę cierpliwości i powodzenia
B znów na noc w pracy a ja znów nie mogę zasnąć a jutro do pracy buuuuuuuu
musze dzieci spakować na jutro do mamy i sama poodwozić wolę jak je B zawozi albo jak tata przyjeźdza ale to nic tylko 3 razy

wiecie co jestem zawiedzion ana służbie zdrowia a konkretnie nad opieką stomatologiczną na kasę chorych chcę Szymkowi poleczyć mleczne ząbki bo go już bolą a i przy okazji poleczyć swoje i usunąć taki jeden ząb który wyrywam już od 2 lat bo mam stracha i zawsze mówiłam następnym razem a tu taki klops u nas w Bani od roku nie ma dentysty bo wyjechał za granicę a w Gryfinie jest tak że trzeba przyjechać na 7 i stać w kolejce za numerkiem a ja pracuję i dupa udało mi się już 2 razy wkręcić z małym na ostry dyżur że niby bardzo boli ale już mi dano do zrozumienia że tak się nie da na dłużą metę i jak tu poleczyć zęby na kasę chorych jak się pracuję totalny bubel

reklama
Czesc dziewczyny, a co to dzisiaj ja jestem pierwsza:szok:
Jak tm u Was po weekendzie.U nas weekend byl zakupowy bo juz za 10 dni lece do polski.
Widze ze dzieciaczki cosik marudne.U nas to samo ale juz wiem o co chodzi.Przebila sie gorna dwojka czyli mamy juz 5 zabkow.

Witam porannie
Nuska - duzo zdrowia dla Igorka biedaczek mam nadzieje ze mu szybko przejdzie...
Kasia - moj sie ostatnio lubi bawic lalkami czyt. wydlubywac im oczy... to znaczy jednej lalce bo wiecej ni emamy :-D:-)
Naomi - pewnie masz na mysli ze poczulas sie jak kura domowa czy cos takiego to nieprawda. Ja moja prace traktuje jak ucieczke bo w domu to za ciezka harówka... moze to okrutne ale tak mam ze w pracy mam szanse odpoczac porozmawiac z doroslymi ludzmi i jakos tak podratowac wlasne zdrowie psychiczne. Ja podziwiam mamy ktore daja z siebei wszystko przy wychowywaniu dziecka - to jest trudna praca i bardzo odpowiedzialna
Donkat - ja mam podobie jak Luandzia nie robie jakies oszalamiajacej kariery i nie mam wielkiego cisnienia na kase ale po prostu musze wyjsc z domu na kilka godzin i zrobic cos dla siebie bo inaczej skonczylabym w wariatkowie, nie jestem typem domatora i ciezko bylo mi siedziec w domu z dzieckiem. Mysle ze dla niego tez jest lepiej kiedy ma zadowolona z zycia mame niz taka co wiecznie steka, jeczy i narzeka i jest nieszczesliwa. Tak jak dziewczyny pisaly roznie to bywa w roznych rodzinach.
Tygrysku - zycze powodzenia w dotarciu do dentysty, pewnie bedziesz musaila wziasc wolne z pracy zeby sie tam udac, bo wyglada na to ze to wyprawa na caly dzien...
Gabidis - wiec jestes w goraczce przygotowan do wyjazdu:-):-) samych przyjemnosci:)

A ja stwierdzam ze zdziwieniem ze dawidek ostatnio sie uspokoil juz tak ostro nie jeczy mozliwe ze maja z tym cos wspolnego 4 zeby ktore juz juz sie wybily:cool2::cool2: dwa na dole i dwa na gorze i widze ze gorne dwojki tez juz prawie sa na wierzchu
Ale on teraz smiesznie wyglada z tymi zebami :-D:-D
A u mnie nastroj do d. bo poklocilam sie ostro z R. juz mialam plan powrotu do PL sama z malym i zaczelam nawet szukac pracy w polsce mam czasami dosc...

Hruda - niestety nie doradze w sprawie fryzury bo polityka mojej firmy zabrania ogladac zdjec w czasie pracy i niestety nei widze zadnych fotografii w jakis tajemny sposob sa zablokowane na wszystkich komputerach:angry::angry::angry:

Naomi - pewnie masz na mysli ze poczulas sie jak kura domowa czy cos takiego to nieprawda. Ja moja prace traktuje jak ucieczke bo w domu to za ciezka harówka... moze to okrutne ale tak mam ze w pracy mam szanse odpoczac porozmawiac z doroslymi ludzmi i jakos tak podratowac wlasne zdrowie psychiczne. Ja podziwiam mamy ktore daja z siebei wszystko przy wychowywaniu dziecka - to jest trudna praca i bardzo odpowiedzialna

Dzieki za slowa pocieszenia,uniosly mnie na duchu.

Hruda mi sie osobiscie podoba nr.2 i 4.A tobie bardziej ktora sie podoba????

naomi gratuluje postepow corci. Przy okazji-jest przesliczna. Moja AManda jest na etapie raczkowania,wiec dlatego nie wydaje mi sie,ze bedzie predko chodzila. Nie wiem o co chodzilo z tematem praca-a dom, bo wtedy mnie nie bylo, ale ja tez siedze z corcia sama w domu, a M wraca z pracy pooooooozno. Szlag mnie trafia czasami, tylko w glowie mam pieluchy, jedzenie, drzemki, gotowanie, sprzatanie itp...Ale kocham to!Jestem wykonczona i planuje isc tu na studia i pojsc do "godnej" pracy.I sprzatalam tutaj i zajmowalam sie dziecmi itp. W pierwszej pracy byla traktowana jak ktos z nizszej klasy, bo polka...jakbym byla pod stolem, a nie na rowni. Tak mnie tez traktowano.Dlatego najpierw sie tu wyucze(w 2010 roku ide na studia) i pokaze tym...irysom :-) Potrzebuje ucieczki z domu, potrzbuje miec tylko swoje sprawy. Ale kocham to, co robie. Uwielbiam zajmowac sie moja corcia, ciesze sie,ze jestem przy jej kazdym nowym osiagnieciu itp. Gdzie jest swords?

hruda ja wybralabym nr 4. Reszta sa fajne, ale zbyt odwazne jak dla mnie.

Sciagam sobie Torrenty i tak mi kompek muli ze szok.

Nuska jak nocka?Lepiej z Igorkiem?

Hruda mi najbardzij podoba sie fryzurka number.4 i 2 tez jest ok.A kolorek tez taki chcesz?

Witam i ja Igorek śpi wymęczony ale nie jest juz tak źle bo chociaż pozbyliśmy się gorączki, ale niestety nie chce mi nic jeść wczoraj do wieczora nic nie zjadł dopiero na noc wypił troszkę mleczka i nad ranem też mleczko(ale tylko 150) i nic więcej no ale najważniejsze że gorączka mija mam nadzieje że będze już tylko lepiej. Podajemy antybiotyk i myślę że powoli zaczyna działać.

Tygrysku
życzę powodzenia w leczeniu ząbków na kasę chorych :no::baffled: mi już brak słów bo niby płaci się ubezpieczenie a jak przychodzi co do czego to i tak musisz płacić bo marne szanse aby się gdzieś dostać bo to albo termin ustalą że nie da się czekać albo musisz być bezrobotna i całymi dniami stać w kolejkach gdzie może się i tak okazać że na dzisiaj limit wyczerpany:baffled:.Gratuluję Wiki pierwszych kroczków Igorek chodzi tylko przy kanapie a tak to na czworakach zasuwa.

Blimka to i tak dobrze że możesz skorzystać z netu w pracy u nas się nie da :no: no chyba że cos się zmieniło pod moja nieobecność.

Gabids o lecisz w odwiedzinki do rodzinki? Ale mi się zrymowało :-p:-) z maluszkami to nie lada wyprawa co? bo to trzeba zabrać pół domu bo nie wiadomo co się przyda.
Hruda fryzurki super podobają mi się bardzo 2,3 i4
4 jest fajna ale taka zwykła tzn sporo osób tak nosi
3 jest super ale długośc grzywki będze Cię denerwować(praktycznie zakrywa pół twarzy) miałam kiedyś taką grzywkę zachodząca na oko i mnie to denerwowało fakt efekt super ale musi być też praktycznie
2 jest super i myślę że mniej zachodzi na oko niż w 4 i jakby odrobinkę bardziej ją wycieniować będzie praktycznie, ładnie i oryginalnie oczywiście to tylko moje prywatne zdanie wybór i tak będzie Twój pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
hEJ DZIEWCZYNY:-)
postanowilam sobie że jak Mateuszek uśnie to ja pójde prasować no i co... Mateusz śpi a ja siędzę przy komputerze:zawstydzona/y:

Hurda mi się podoba 1 i 4:tak:

Blimka ale ten samotny plan powrotu z Dawidkiem do Pl jest już nieaktualny prawda:confused: ja też niekiedy już mam wszystkiego dość chętnie bym to wszystko rzucila ale później jak się już uspokoje to wszystkie zle myśli odchodzą daleko w las bo przecież nie wyobrażam sobie życia z dala od D:tak:

Nuśka jak Igorek??? Lepiej już się czuje???

A z tymi kroczkami Mateuszka to bylo tylko jeden jedyny raz:-( nadal bardziej podoba mu się na czworaka lub trzymany za jedną rączkę

Ostatnia edycja:
reklama
Zapomnialam wczesniej napisac
Tygrysku Gratulacje dla Wiki.

Ciekawe kiedy moja leniucha zacznie dreptac.

Do góry