reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

Kasia - ja tez jestem absolwentka pedagogiki ale bynajmniej nie dzieki niej wyciagam takie wnioski. Obserwacja - to moja metoda badawcza ;-):-D

:-) W ciąży wytykałam błedy mojej kuznce, a sama nie robię lepiej. Jak patrze na swoje zachowanie to wyciagam wniosek, że nie mam własnego życia tylko żyję życiem Kubusia. Cały mój świat kręci sie wokół niego, jego potrzeb, jego radości :-( wiem, że powinnam się zmienić i z pewnością praca pomoże mi się do tego zdynstansować, ale nigdy nie przypuszczałam, że myśl o odcięciu duchowej pępowiny będzie takie trudne :-(

Silna baba ze mnie i twarda jak stonka :-D wiem, że dam radę bo muszę dać radę :baffled:

Carrioca, ale Kuba nie ominoł etapu raczkowanie i dalej raczkuje :) tyle że coraz częsciej woli być w pozycji pionowej. Widać, że nadeszła dla Kuby wiekopomna chwila kiedy trzeba stanąć na nogach :D

Ostatnia edycja:
reklama
Tak sobie tu czytam i czytam i doszłam do wniosku ze nieźle podpadłam na tym naszym trójmiejskim spotkaniu:zawstydzona/y::zawstydzona/y: ale już od dawna tego nie robię.:-p:-p

A jeśli chodzi o butelkę trzyma od samego początku tzn od jakiś dwóch miesięcy bo wcześniej był cycuś:-) i nie było trzeba trzymać:-D:-D

A i jeszcze umie juz pokazać gdzie jest nosek, oko (oj co się nacierpiał mój nos cały podrapany ) zdecydowanie wole jak pokazuje to na misiu:-) No i gdzie tylko wejdziemy to on od razu rozgląda się i pokazuje paluszkiem na sufit i czasami mu wychodzi "ampa" apa" i pokazuje lampę

hello hello
Ja od wczoraj prawie bez neta ia teraz na szybciutko chce sie zameldować że żywa:-) a dziecko już trzeci dzień śpi w łóżeczku ( na razie tylko w ciągu dnia):tak::tak:
poza tym po Bactrimie też mieliśmy wysypkę.
Wdepnę może później.:blink:

A tak w ogóle to idą "nam" ząbki i to na raz aż 4:szok: dwie górne jedynki jedna już się przebiła górna dwójka i dolna dwójka i jak na razie tak w miarę bezboleśnie ale cichosza żeby nie zapeszyć jakby co to ja nic nie pisałam;-):laugh2::-D

chej jak u was z postepami malucha bo ja pracuje nad piciem mleka zeby
sam sobie trzymal ale efekty kiepskie
Maciuś sam pije z butelek, ale z tych mniejszych lepiej. Dziś nauczył się w końcu pić z kubka treningowego.

Zauważcie, że szuflady zaklejone taśmą:laugh2:
Świetny pomysł:tak::-D
Super fotka...
aha moja hanifka wazy 10,200 to chyba normalnie...
A ile ma cm?

ja jako studentka pedagogiki powinnam o tym pamietać, że dzieci chowamy nie dla siebie tylko dla ludzi.
A tym się nie chwaliłaś:no:

Ostatnia edycja:
Cosik weny nie mam do pisania i sie wdrozyc nie moge.Mala mega marudna i spokoju nie daje zeby ida czy co:crazy:

Kasia nie stresuj sie praca.Przy pierwszej wyplacie zaszalejesz i kupisz Kubusiowi cos fajnego.
Justyna ja tez dzisiaj zielone buty kupilam:-D:-D:-D i tanie jak barszcz. Brand new lime green sandals size 8 on eBay, also, Women's Shoes, Clothes, Shoes Accessories (end time 20-Jun-08 15:21:21 BST)

Dzisiaj pytam sie malej - Angelka gdzie kotek? a ta pokazuje paluszkiem i mowi tam. Doslownie mnie zamurowalo.Ale te nasze dzieciaczki sa cudowne no nie?

Ostatnia edycja:
W końcu piątek... Ale sobie zaczęłam znowu doceniać dni weekendu :-) Jakoś dzisiaj w pracy złapałam doła, że jestem odsunięta od tego, co robiłam wcześniej i mi się zrobiło smutno. Teraz robię takie duperele, a naprawdę ważnymi tematami zajmuje się człowiek który mnie zastępował. :-(Na szczęście po powrocie do domu czekało na mnie takie Słoneczko :-):-):-) i już mi lepiej. No i w końcu dostałam @ więc tylko czekajcie na nowy suwaczek u mnie, już wiemy kiedy celować ;-);-);-)

Oskarek nie wygląda na skorego do raczkowania. Nadal nie specjalnie się obraca :baffled::nerd: Nie mam pojęcia dlaczego. Miał kilka dni że obracał się z brzucha na plecy, a teraz to mu przeszło. Najbardziej lubi siedzieć, ale sam nie siada :confused: Trochę mnie to niepokoi, może wybrać się do lekarza?

Witajcie!
Mój A. przyjechał wczoraj i będzie do poniedziałku więc w miare możliwości Was podczytam;-)
Moja córcia skończyła pierwszą klase z bardzo dobrym wynikiem, zobaczycie kiedyś jakie to wzruszające ....
Kasia - nie martw się będzie dobrze, poznasz troche nowych osób i w pewien sposób odpoczniesz psychicznie;-)
Ups nic się nie ukryje:rofl2::-), byliśmy w cukierni po lody:tak::-D
Tak teraz to już ze mnie będzie cały BBon:-)
Agulka - świetne zdjęcie:tak:

reklama
Tymo bierze już parę dni Bactrim i jeszcze żadnej wysypki się nie nabawił ale lekarka ostrzegała, żeby nie podawać mu żadnych soczków i owoców zawierających wit. C.
Qurcze, zmartwiłam się, bo przed snem nocnym Tymo mało co zjadł a co zjadł to zwymiotował...:baffled::baffled::baffled: Mam nadzieję, że nic się nie dzieje... Może za łapczywie się przyssał do tej butli... Pewnie i tak obudzi się jeszcze przed północą to może wtedy zje...

A ja się nie odzywałam, bo mam podły nastrój. Pokłóciłam się wczoraj z moim ślubnym, a dzisiaj jestem obrażona:zawstydzona/y: Kocham go, ale czasem wkurza mnie niemiłosiernie... Na dodatek spałam dziś ze 4 godziny... Idę poczytać, co się tutaj działo.

Do góry