reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Justyna - pierwsza fryzurka najfajniejsza...bo i dziewczyna najladniejsza...ale kolor nie bardzo dla ciebie...mi sie podoba strzyzenie ostanie, tylko dluzsza grzywka i kolor dla ciebie to sredni pszeniczny lub koniakowy blond...bo widze ze masz jasna, dekilatna cere w odcieniu porcealnowym...
Larcia - bosze nie wiem...chyba takie norlamne usg jak przy biodrekach...teraz sie wystraszylam:szok::-(

ale mam dola:-:)-:)-( byla dziś u mnie mama ze swoim przyjacielem Edkiem no i jak mama wyszla do ubikacji to E powiedzial mi że mama dziś przy ubieraniu wykryla w okolicy piersi jakiś guz:-( niewiadomo co to jest bo E dopiero będzie namawial mamę żeby poszla do lekarza żeby to zobaczyl. Strasznię się boję że to będzie rak:-( caly dzień o niczym innym nie myślę:no::no::no:chce mi się plakać:-(

ale mam dola:-:)-:)-( byla dziś u mnie mama ze swoim przyjacielem Edkiem no i jak mama wyszla do ubikacji to E powiedzial mi że mama dziś przy ubieraniu wykryla w okolicy piersi jakiś guz:-( niewiadomo co to jest bo E dopiero będzie namawial mamę żeby poszla do lekarza żeby to zobaczyl. Strasznię się boję że to będzie rak:-( caly dzień o niczym innym nie myślę:no::no::no:chce mi się plakać:-(
Monia - rozumiem ze sie zdenerwowalas ale przede wszytskim trezba zrobic badania zeby osadzac cokolwiek. Guzek nie oznacza od razu raka. Ja tez kilka lat temu odkrylam guzka i okazala sie w 3 niezaleznych wizytach usg ze to przerosniety gruczol - taka uroda moja. Wiec glowa do gory i namawiaj mame na mamografie - KONIECZNIE!!!!!

monia 4 na 5 guzkow nie sa rakowe, trzeba tylko jak najszybciej isc do lekarza!Bardzo mi przykro, bo wyobrazam sobie co czujesz,jak sie martwisz. Ale mysl o swojej mamie...ona sie boi jeszcze bardziej!Niech idzie jak najpredzej do lekarza i niech robia jej biopsje!JESLI to juz jest rakowe, to trzeba walczyc z czasem, zeby sie nie przerzucilo na inna czesc ciala.Kazdy dzien jest wazny!Na twoim miejscu umowilabym Twoja mame na jutro i nic nie mowiac jej-zabrala ja do lekarza.Badz dzielna dla swojej mamy, trzymam kciuki

hruda no nie wiem....doroslemu zrobiliby kamerka do gardla i brzucha, ale dziecku pewnie zwykle usg, zeby tylko zobaczyc czy nigdzie sie nie zweza gardziolko. JESLI tak to wtdy pewnie zrobia szczegolowe tzn kamerka. Moze on poprostu jest przejedzony?Ulewa mlekiem...ok...moze ma za krotki odstep(jak na niego) miedzy posilkami?

hruda no nie wiem....doroslemu zrobiliby kamerka do gardla i brzucha, ale dziecku pewnie zwykle usg, zeby tylko zobaczyc czy nigdzie sie nie zweza gardziolko. JESLI tak to wtdy pewnie zrobia szczegolowe tzn kamerka. Moze on poprostu jest przejedzony?Ulewa mlekiem...ok...moze ma za krotki odstep(jak na niego) miedzy posilkami?
Ulewa? raczej wymiotuje wszytskim za wyjatkiem mleka bo dostaje go tylko rano i przed zasnieciem a wtedy klade go lu-lu...przerwy ma okolo 4 godzinne a po kazdym posilku nie puszczam go na podloge tylko sadzam zeby mu sie ulozylo...zobaczymy:baffled::-(

Justyna - pierwsza fryzurka najfajniejsza...bo i dziewczyna najladniejsza...ale kolor nie bardzo dla ciebie...mi sie podoba strzyzenie ostanie, tylko dluzsza grzywka i kolor dla ciebie to sredni pszeniczny lub koniakowy blond...bo widze ze masz jasna, dekilatna cere w odcieniu porcealnowym...
Larcia - bosze nie wiem...chyba takie norlamne usg jak przy biodrekach...teraz sie wystraszylam:szok::-(
No chyba takich malych dzieci nie sądują,no bo jak zrobisz takiemu bączkowi gastroskopię??
1 fryzurka fajna i lekka tylko nie wiem,czy chciałoby mi się ja ukladać:baffled: Ta ostatnia podoba mi się właśnie z taką krótką grzywką. A kolor... W sobotę wypierdaczyłam sobie na jakiś tam blond i wyszedł trochę rudawy:-D I gdyby zrobić na tym białe pasemka to może być fajnie. Chyba
dsc02271kopialr6.jpg

Guzek to nie koniec świata. Wypędź mamę do lekarza,bo trzeba szybko to zdiagnozować. Mieliście w rodzinie przypadki raka?

hruda o kurcze...no to biedaczek, ale na wadze przybiera i to ladnie, wiec to najwazniejsze. A ze zwraca...hm...wydaje mi sie, ze to moze byc cos z zoladkiem rzeczywiscie.Albo ma alergie pokarmowa...OBY NIE!Ok uciekam ogladac film 27 sukienek :)

dzięki za pocieszenie:tak:
no więc mamografie mama miala robioną niecaly rok temu i wszystko bylo ok
mama nic niewie że E mi o tym powiedzial więc niestety narazie nie mogę jej wyganiać do lekarza:no: Ale E powiedzial że on napewno ją będzie namawial
a jeśli chodzi o przypadki raka w rodzinie to mój Tata mial raka jelita grubego i dziadek ze strony mamy raka pluc:crazy:

reklama
Tylko dziadek. Kiepsko,że wiesz to nieoficjalnie:baffled: Mama pewnie nie powie Ci o tym tak szybko żeby Cię nie denerwować. Może niech pan Edek twardo zaciągnie ją tam. Wiesz, mama boi się jak cholera i czasami jest tak,że ludzie odsuwają od siebie jak najdalej to czego się boją. I może zwlekać z wizytą u lekarza. Niestety nie można czekać w tej sytuacji.

Do góry