reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
Pamiętacie, że jeszcze niedawno miałam suwaczek staraniowy? .
A pewnie że pamiętamy nawet kiedyś pytałam dlaczego go juz nie ma a że nie odpowiedziałaś to uznałam ze pewnie masz swoje powody ale dziś już wszystko wyjaśniłaś.
Ja chyba będę musiała jeszcze wcześniej chodzić spać, bo jestem codziennie niewyspana.Tak więc dziś postanawiam, że wyłączam komputer o 22. Trzymajcie mnie za słowo:-D:tak:

ja też tak planuję od miesiąca i nic...... dzień za dniem leci a to jeszcze to... a to tamto a jeszcze tylko na małą chwilkę BB a to jakiś ciekawy temat i tak ciągle chodzę późno spać :baffled::-p:-)

Też po pierwszej kontroli powiedzieli, że ok. Ale jeszcze wiadomo w tym wieku do 10 tyg nie wykształtowana jest kulka co łączy kośc z miednicą (czy coś takiego). Wiec jak się pojawią te kulki po obydwu stronach dopiero mogą powiedziec, że wszystko ok. Dlatego drugi raz pojechaliśmy prywatnie jak miał 3,5 m-ca i okazało się że jeszcze nie ma, WIęC W PRZYSZłYM TYG JEDZIEMY JESZCZE RAZ, A NIBY WSZYSTKO OK.

Agulka
masz racje badanie USG kontrolne powinno sie odbyć 2 razy jak wszystko jest ok, bo wiadomo że jak nie to jeszcze kontrola, my też tak mieliśmy pierwsza wizyta jakoś tak ok 10 tyg i było wszystko ok tak powiedział lekarz i przekazał nam że następna wizyta kontrolna za 8 tyg i też było wszystko ok więc więcej się nie spotkaliśmy. ale oczywiście jedna i druga wizyta prywatnie bo u nas fundusz nie refunduje tego badania taką informację otrzymałam u nas w ośrodku:baffled: zresztą jak słyszę te ich terminy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

chyba tylko my dwie ale ja też już zmykam do mojego smyka bo bawi się sam w swoim pokoju i właśnie obgryza książeczkę idę się troszkę z nim pobawić a co dalej to zobaczymy bo pogada taka :baffled::baffled:jakaś lipna.

Harudzia wracaj z tego szkolenia bo tęskinimy

ale trzaskałyście Bebony od rana :szok:

Atru - a co tam z nastrojem nie tak... Nie dawaj sie chandrze, naucz ją jeść z ręki :-) Dwojka szkrabow, to pewnie wykańczające zadanie. A jak z powrotem do pracy?

Hej BBabeczki. Chyba wczoraj doprowadziłam kompa to przyzwoitego stanu. Młody leży w łózeczku i produkuje się. Że go te malutkie stópki nie bolą tak bombie nóżkami w szczebelki.
Jakaś taka ta pogoda,że nawet nie wiem jak się ubrać. Lecę do sklepu zanim Mati zaśnie.

My też byliśmy tylko RAZ na usg bioderek jak mały miał bodajże 6 tyg. Lekarz nic nie mówił o powtórzeniu badania:baffled:

reklama
my nie robilismy usg bioderek, maly mial sprawdzane jak mial 7 tygodni i bylo ok
teraz idziemy do lekarza w 9 miesiacu wiec bedzie obejrzany od góry do dołu jeszcze raz

Do góry