reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniówkowe mamy

reklama
WAZNE!!! potrzebuje na cito ksiazke, nasza biblie o DMKZ, wiecie o co chodzi? to co Harsh nam wysylala. Dla kolezanki, bo sie dziewczyna pogubila i ma mega kryzys. Plizzzz, ktora ja ma?
Co to jest za biblia ???????

a u mnie karteczki sa zolte i czerwone. i kazda z nas je ma :baffled: o co chodzi?
U mnie też są żółto czerwone:sorry2:ogarnął mnie daltonizm po weekendowy:sorry2::sorry2:
Chodziło mi o to, że nie widzę ich przy swoich postach, ale sama sobie chyba nie wystawie czerwonej kartki:rofl2:
Ciągle się słyszy w TV jak ludzie katują:szok::crazy: swoje dzieciątka:angry:
Boże co się dzieje to jakiś obłęd, czy to nasze społeczeństwo jest takie zdegenerowane :angry:
Zagranicą byłam trochę, ale jakoś nie słyszałam takich wiadomości:no:

Byłam dziś z Maciusiem na spotkaniu z dziewczynami ze szpitala (z patologii). Spotkanie ciągle przekładane było, głównie z mojego powodu. Ich dzieciaczki są o 2,5 tyg. młodsze od Maciusia. Umówiłyśmy się u jednej z nich. Jak wyszła po mnie do metra, to weszłyśmy do cukierni, a ona z takim tekstem do mnie: Czy ty, kobieto, możesz już w końcu wszystko jeść? Chodził jej o karmienie piersią. Bo ona karmiła jakieś 3 miesiące i prawie, że się ze mnie śmiała, że tak długo karmiłam i ciągle zachwalała jakie to korzyści ma, że już nie karmi, bo może wszytko jeść i pić. Tak więc już początek spotkania mnie powalił. Ogólnie średnio zadoowolna byłam, to ciągłe porównywanie dzieci mnie wkurzało.:wściekła/y:

Majandra - Dzięki dotarło:-) Szkoda, że spotkanie nie było udane. Ja też jeszcze karmię, nieprzejmuj się głupim gadaniem.
Może ona ma korzyści, ale dziecko z mleka matki ma jeszcze większe korzyści :tak:

Enia, właśnie się kapnęłam, że w poprzednim poście napisałam "karmię", a powinno być "karmiłam", bo zakończyłam 4 maja. Nie wiem czemu tak napisałam:baffled:
Często spotykałam się z takimi tekstami: po co karmisz tak duże dziecko? Przecież to mleko już mu nic nie daje.:szok: itp. I to mówiła np. dziewczyna, która teraz jest w ciąży.:baffled:

reklama
NuŚka - już mi leci na 31 wiosnę:sorry2:
Majandra - a mój cycu innego mleka niet:no: Karmienie jest ekstra, ale dobrze by było jakby jadł też inne mleczko. a jak tak dalej pójdzie to zgodnie z zaleceniami WHO pokarmię do drugiego roku życia:baffled:

Do góry