reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniówkowe mamy

luandzia- pisalam juz o tym na watku ze zdjeciami ale na wypadek gdybys nie przeczytala to pytam tutaj- wiesz moze cos na temat tego basenu w lipniku?

reklama
tak sie przyjrzalam moim suwaczkom i pomyslalam "oj bedzie sie dzialo jak tylko dolecimy do tego ula":-D:-D:-D;-) a teraz przepraszam na chwilke- ide obudzic malzonka, ktory odsypia nocke ;-)

Dobra kochane ja już zmykam szykować się do pracy:-:)-:)-:)-(
ale weekend wolny wiec jest jakieś pocieszenie:tak::tak::-D:-D
a miałam jeszcze napisać odnośnie soczków tzn moja Julia pije przecierowe bobo fruty (staram się wybierac te bez cukru bo niektóre są dosładzane) dziennie około 80ml wypiła by z pewnością wiecej ale sądzę że to z powodu ich słodkiego smaku a nie z pragnienia...

witam sie i dzis! Kurde siedze przy samym modemie na podlodze, sygnal mocny po calym domu bedzie dopiero za 3 dni. troche mi niewygodnie, a Amanda lada chwila wstaje z drzemki i gnamy na spacerek. U nas juz od 2 tygodni goraaaaaco, chodzimy w krotkich rekawkach :)
Co do soczkow to mojej podaje czasem kubusia, ale go uwielbia :)

Larcia witam. Zazdroszczę Wam,że macie tam ciepło. U nas w Polsce na północy +6 stopni i okropne wiatrzysko.
Izabela dobrze ,że Piotrus śpi ........

Jak podgrzewacie maluchom jedzonko, czy picie... W kapieli wodnej czy używacie mikrofali?
Ja zazwyczaj mikrofalówkę używam Ale jak mnie odwiedziła koleżanka to była oburzona, że w taki sposób podgrzewam, że to bardzo szkodliwe dla dziecka..

Jak podgrzewacie maluchom jedzonko, czy picie... W kapieli wodnej czy używacie mikrofali?
Ja zazwyczaj mikrofalówkę używam Ale jak mnie odwiedziła koleżanka to była oburzona, że w taki sposób podgrzewam, że to bardzo szkodliwe dla dziecka..

Ja przekladam jedzonko do garnuszka i podgrzewam na gazie. Ale jak bylam z malym w szpitalu to tam do podgrzewania mleczka, i obiadków używali tylko kuchenki mikrofalowej

Agulka, twoja koleżanka powtarza nie potwierdzone naukowo stereotypy. Ja również podgrzewam w mikrofalówce, bo nie mam czasu bawić się w kąpiele wodne czy podgrzewacze. Zapewniam cię, że nie ma żadnego niebezpieczeństwa dla zdrowia dziecka, poza tym, że trzeba bardzo dokładnie wymieszać jedzenie po podgrzaniu, ponieważ mikrofalówka podgrzewa nierównomiernie, zatem istnieje teoretycznie niebezpieczeństwo poparzenia buzi dziecka. Ale przecież każda zdrowa na umyśle mama najpierw porządnie wymiesza i sama sprawdzi temperaturę zanim poda dziecku czy to picie czy to cokolwiek innego do jedzenia...

reklama
luandzia- pisalam juz o tym na watku ze zdjeciami ale na wypadek gdybys nie przeczytala to pytam tutaj- wiesz moze cos na temat tego basenu w lipniku?

Rzeczywiscie nie przeczytalam...Ja chodze z Zuzia na ten basen w Lipniku (jest niedaleko mojego domu) i jestem bardzo zadowolona Zuzia chyba tez:-).Woda jest podgrzewana chyba do 32 stopni ogolnie na tym basenie jest bardzo cieplo zwlaszcza w szatni wiec ja zakladam tylko koszulke.Do wody z dzieckiem wchodzi jeden rodzic drugi jet potrzebny po to by podac dziecko .Zuzka bardzo dobrze sie czuje w wodzie ale niektore dzieci troche placza wiec lepiej najpierw wybrac sie z na lekcje probna zeby zobaczyc czy dziecku bedzie sie podobalo .Zajecia sa raz w tygodniu w niedziele i trwaja pol godziny. Caly kurs trwa 10 tygodni a po zakonczeniu mozna sie zapisac na nastepny poziom.Cena za caly kurs to chyba 270 zl (ale nie jestem pewna bo to W placil) w cenie sa te pieluchy na basen.
Izabela a gdzie mieszkasz ?

Ja uzywam podgrzewacza do mikrofalowki jakos nie mam przekonania .

Do góry