Camilla85
Fanka BB :)
Bubuś słodka dzidzia
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dziewczyny a powiedzcie mi czy USG genetyczne w 11t6d to nie za wcześnie? Bo tak mnie gin zapisał, bo później wyjeżdża. Czy lepiej by było na 13t6d? On stwierdził, że robi takie USG w 13-14 tygodniu, tylko ja pomieszałam i powiedziałam mu, że jestem w 11t, a dokładnie dziś jest 10t3d, a skoro oni liczą skończone tygodnie, to o tydzień pomyliłam nie?
tak usg można zrobić od 11 tc do 13 tyg i 6 dnia ciążypo 14 tc nie ma sensu bo wyniki będą zakłamane
Hej dziewczyny, niestety nam się nie udało Ostatnie 3 dni spędziłam w szpitalu - w niedzielę przy badaniu dowiedziałam się, że nie ma akcji serca płodu ( 2 tygodnie wcześniej serduszko biło) no i dostałam skierowanie do szpitala. Wykonano farmakologiczną indukcję poronienia a następnie łyżeczkowanie. Na szczęście nic nie bolało, ale psychicznie jestem wyczerpana - nie życzę takiego przeżycia największemu wrogowi. To nasze drugie niepowodzenie - pierwsze poronienie w 5 tygodniu a teraz 9 tydzień ciąży Nie mam siły żeby dalej walczyć ......... Pozdrawiam Was wszystkie i życzę wiele radości i szczęścia
Ja następną wizytę mam 6 marca i umieram z niecierpliwości.
Dzięki Kochane
Kupiłam Luteinę... koleżanka mi mówiła że kosztuje grosze a tu cena 27zł za 30 tabletek :/
Dobrze powiedziałaś, że jesteś w 11tc, bo skoro masz 10 pełnych tyg plus 3 dni, tzn że leci Ci 11sty tydz. Dobrze lekarz Cię zapisał, bo USG genetycze robi się między 11 a 13 tyg. + 6 dni oraz między 18 a 23 tygodniem ciazy. Tu znajdziesz więcej informacji na ten temat Gynae.pl - Informacja Ginekologiczna - Gabinet USG 3D/4D Wystarczy trochę poszukać