reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy w UK

Maagdaa wyglada na to, ze mamy ten sam typ na imie dla dziewczynki. Mnie tez sie podoba Julia, dla chlopca jak na razie wybralismy Robert :-) Olivier to tez ladne imie dla chlopca, mnie sie od razu kojarzy z Olivierem Twistem ;-)bardzo brytyjski.
Moj maz caly czas twierdzi, ze to na razie wstepne propozycje, ale ja coraz bardziej przyzwyczajam mysli i juz mi sie inne tak nie podobaja.

reklama
Ja rownież mieszkam na obczyźnie a mianowicie w Nottingham. Z niektórymi dziewczynami znamy sie z innych forów :tak: (buzka)a pozostałe serdecznie witam. Jestem w 17 tyg ciazy, termin mam na początek września i zamierzam rodzic w City Hospital. Miałam scan w Uk, ale trwał zaledwie 5 min :baffled: . Jednak wszystko z dzidzia w porzadku!:-) Kolejny bedzie w 21 tyg i bedzie juz bardziej szczególowy. Tydzien temu na wizycie u midwife słyszałam rytmicznie pukające serdunio :-):-):-):-) Cuuudowny dzwiek!
Ja rowniez mam ujemną grupe krwi, przeciwciała (Anty-D) dostaje sie do chyba 48h po porodzie, jesli dziecko ma dodatnia grupe krwi. Ewentualnie przy wszelkich krwawieniach w ciazy rowniez podawane sa przeciwciała. Postaram sie wiecej udzielac sie na tym wątku. Pozdrawiam serdecznie.

W przyszlym tygodniu bede na konfererencji na poludniu Anglii, wiecie moze jaka zapowiadaja pogode? Bylam tam w lipcu i straszliwie zmarzlam. :tak:

Olisska82 - milo ze tutaj zajrzalas i bardzo dziekuje ze informacje na temat RH- :-)

Ida - ja z polnocy pisze, ale jakbym miala obstawiac to padac bedzie, bo kiedy nie pada w tym kraju :-D A serio to sprawdz na stronce BBC Weather maja dobre przewidywania.

Magda.uk od kiedy pamietam zawsze marzylam, ze moj syn bedzie nosil imie ROBERT...no ale tak sie stalo , ze moj moz sie nazywa Robert wiec...:)Chociaz on sie upiera, ze damy Robert Jr...:)

Dziewczyny, jak jest ulozone nasze dziecko w 5 miesiacy ciazy?? Po ktorej stronie brzucha? Moze troche przesadzam ale kupilam ostatnio taki aparat do wyczowania tetna dziecka:) no i nic nie slyze bo nie wiem czy dobrze przykladam!!!

Dzis moj szef oswiadczyl, ze sprzedaje biznes i nowy szef nie wie o mojej sytuacji. prawdopodobnie ten nowy bedzie mogl "usunac " mnie ze stanowiska pracy... Nie wiem dokladnie czy moze to zrobic...No bo przeziez powinnam miec jakies przywileje!!Nie wiem co robic...:(

anaklim bylam sama (znaczy sie z mloda - ma pierwsza szkole rodzenia za soba) ... to byly zajecia dla mam w 14-18 tyg tylko i na "zaproszeniu" zaznaczyli ze maz nie konieczny .... ale serio polecam fajna sprawa - mi sie podobalo

a jutro do midwife ide ... mam nadzieje ze uslysze serducho - zabieram cala rodzinke ... reszta niech tez uslyszy malenstwo ;-)

ida co do pogody ja rowniez bardziej na polnocy jestem ... ale u nas wiosna calkiem calkiem ... nie jest zimno ale lepiej sie upewnij
wejdz na stronke bbc jak magda pisze - ja czesto korzystam i faktycznie sie sprawdza ... polecam rowniez Met Office: UK weather

:-)Witam wszystkie wrześniowe mamusie.Ja mam termin na 01 września.Jest to moja 5 ciąża w domu mam 4 synów,15,11,9,5 lat.A żeby było śmiesznie to na USG 28 marca dowiedziałam się że w brzuszku noszę 5 synka:szok::-)Pozdrawiam Ilona

Wow, I.KRECZMAN serdeczne gratulacje!!! Moj luby dałby zabic sie za syna :-p ja wciaz w niewiedzy, ale najwazniejsze, by zdrowe, nie prawda? pozdrawiam i serdecznie zapraszam na watek wrześniowe mamusie 2008 :tak:

reklama
Cześć Ilonka - zapraszamy na inne wątki na wrześniowych mamusiach:))
Pogratulować synów! Ja na razie mogę pochwalić się jednym i córeczką w drodze:)

Do góry