reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy w UK

Ja tak tylko na sekundke przelotem ;-)

A wiec dzisiaj pierwszy raz zobaczylam swojego malenkiego łobuza
icon_lol.gif
icon_lol.gif
icon_lol.gif
nie moge sie napatrzeć na to jego zdjątko
icon_mrgreen.gif

według scanu ma 76 mm
icon_lol.gif
13 tygodni i 4 dni - termin 14 wrzesień 2008
icon_lol.gif

Nastepny scan 29 kwietnia.. juz nie moge sie doczekac
003.gif

zastanawia mnie tylko maleńka oś przy wielkosci maluszka. kropeczka zaznaczona jest przed połową.. nie wiem co to znaczy.. mialescie moze cos takiego? :confused:

reklama
Witam :-)
Bezimienna gratuluje pierwszego skanu :-) Niesamowite uczucie, prawda ?:tak::tak:
Ja wczoraj slyszalam po pierwszy serduszko mojego malego szczescia !!!!!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-) Poplakalam sie z emocji :sorry2: A od kilku dni czuje takie lekkie laskotanie z prawej strony brzuszka - mam nadzieje, ze to malenstwo.... :blink:
Lece dalej pucowac nasze gniazdko :tak:

Trzymajcie sie cieplutko ;-)

Dziweczyny gratuluje wrazen z pierwszego scanu!!!!!!!!!!

mam pytanie. ile tyg przed porodem moge odejsc na zwolnienie? 11 czy 15 tyg????? Bo nie moge sie dowiedziec nic konkretnego...

dzieki

Bezimienna - to super, ze z Twoim malenstwem wszystko jest dobrze, na pewno po pierwszym skanie spakl Ci calkiem duzy ciezar z serca. Jak nam wszystkim pewnie :-)

U mnie jak to zwykle w moim zyciu jak wszystko idzie dobrze, to zawsze cos musi stanac na drodze. Wczoraj dostalam list z informacja, ze ma RH- (minus). Uwiezcie zwalilo mnie z nog, fakt nie wiedzialam jakie mam RH i grupe krwi dotad, bo jakos okazji nie bylo, ale po rodzicach obojgu z RH+ to byla ostatnia informacja, ktorej sie spodziewalam. Z biologicznego punktu widzenia jest to jak najbardziej prawdopodobne (choc malo). Oczywiscie nie jest to nic zlego, ale spowodowalo male zamieszanie w moeje glowce i dolozylo kilka dodatkowych wizyt w szpitalu. Oj kluc mnie beda :zawstydzona/y: Czy ktoras z was jest w podobnej sytuacji, bo generalnie nie wiem czego moge sie spodziewac. Jak na razie staram sie myslec, ze to tylko mala dodatkowa niewygoda i nie roztaczam czarnych wizji. Moze, ktoras z was wie co to jest Anti-D?

Pozdrawiam

Magda.uk - nie napisalas jaka grupe krwi ma tatuś maleństwa.. z tego co mi wiadomo to jesli ma on w przeciwienstwie do ciebie Rh+ i dzidzia odziedziczy po nim ten plusik to odrazu po porodzie dostaniesz zastrzyk immuglobiny anty-D który zapobiegnie przeniknieciu krwinek plodu do twojego krwiobiegu. Słyszalam też kiedyś żę dziewczyny dostawały zastrzyk juz w trakcie ciązy, ale nie wiem od czego to zalezy.

W każdym badz razie nie masz sie czym przejmowac :tak:. Przezyjesz dodatkowy zastrzyczek ;-) i wszystko bedzie cacy :-)

magda.uk ja nie mam pojecia chyba najlepiej zrobisz jak zapytasz midwifie lub gp lub gina ... zalezy z kim bedziez sie widziec !! ale przede wszystkim sie nie denerwuj ... wszsytko bedzie dobrze

ja dzis bylam na piewrszej szkole rodzenia - wczesnociazowa dla kobitek w 14-18 tygd - bardzo fajne zajecia i jesli tylko dostaniecie zaproszenie na cos podobnego to polecam ;-)
po krotce babeczka tlumaczyla jak radzic sobie z codziennymi czynnosciami (spanie, siedzenie, lezenie, wstawanie, podnoszenie) tak aby byly one bezpieczne i nie spowodowaly zadnego ryzyka, oraz pokazala cwiczenia jak zapobiegac bola wszelkiego rodzaju - kregoslow, biodra, miednica ... naprawde polecam :tak::tak:

WESOŁEGO!!!!!

Miałam olać szkołę rodzenia, ale skoro piszesz Isunia, że warto, to pójdę. Byłaś sama czy w duecie?

reklama
Hej!

Dziewczyny, zastanawialyscie sie juz nad imieniem? mnie coraz bardziej nachodza o tym mysli... Bardzo podoba sie nam imie Julia, z imieniem chlopca jest trudniej... Od kilku dni chodzi za mna imie Olivier...sama nie wiem, to taka trudna decyzja...

Do góry