reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Ja poczekam z nifty do następnej wizyty, chcę zobaczyć że wszystko ok a to dopiero 19.02.
Tydzień później prenatalne umówione, muszę tylko zadzwonić dogadać kiedy krew pobrać.
Dzisiaj robiłam wyniki te pierwsze i oczywiście badanie moczu do bani - dobrze że we wtorek teleporada. Niedoczynność u mnie jakoś się trzyma 1,5 z dzisiaj, euthyrox 25 ale biorę to tak nieregularnie ze lepiej jakbym nie brała chyba 🙈

reklama
Hej, dziewczyny chciałabym zapytać o L4 w ciąży, czy zawsze w punkcie 4 lekarz wpisuje kod 1 czyli chory powinien leżeć? Czy któraś z Was dostała l4 z możliwością chodzenia? czyli kodem „2”. Zastanawia mnie jak to później wygląda jeśli chodzi o zakupy, spacery z psem, jakieś weekendowe wypady do rodziny? Czy faktycznie przy kodzie nr 1 trzeba przez cały czas siedzieć w domu jak więzień? 🙈

Hej, dziewczyny chciałabym zapytać o L4 w ciąży, czy zawsze w punkcie 4 lekarz wpisuje kod 1 czyli chory powinien leżeć? Czy któraś z Was dostała l4 z możliwością chodzenia? czyli kodem „2”. Zastanawia mnie jak to później wygląda jeśli chodzi o zakupy, spacery z psem, jakieś weekendowe wypady do rodziny? Czy faktycznie przy kodzie nr 1 trzeba przez cały czas siedzieć w domu jak więzień? 🙈
Z tego co pamiętam, na l4 był kod 2 :) oczywiście zależy od przebiegu ciąży.
Oczywiście najważniejsze potrzeby, typu zakupy, itd nie podlegają pod to.

Ja w pierwszej ciąży w 1 dzień l4 pojechałam na weekend w góry 😅

Z tego co pamiętam, na l4 był kod 2 :) oczywiście zależy od przebiegu ciąży.
Oczywiście najważniejsze potrzeby, typu zakupy, itd nie podlegają pod to.

Ja w pierwszej ciąży w 1 dzień l4 pojechałam na weekend w góry 😅
Mi lekarz wpisał kod 1 ale to chyba ze względu że w listopadzie pierwsza ciąża była biochemiczna 😞

Dziewczyny z dokuczliwymi mdłościami : jak ogarnia cię codzienność ? Do południa to jeszcze jestem dość aktywna ale już po 15 mam taki zjazd że nawet mi się siedzieć nie chce tylko leże pod kocem i zdycham
Szkoda mi córki bo wcześniej popoludnia starałam się aktywnie z nią spędzać a teraz leżę jak bezużyteczny flak ewentualnie zrobię jej kolację czy pomogę przy kąpieli wieczornej
Caly styczen dla mnie byl ciezki pod tym wzgledem. Ogolnie tez jestem aktywna, duzo cwiczylam silowo itp i ruch byl mimo pracy zdalnej.

Teraz po prostu pozwalam sobie na spanie, nawet w pracy robie krotkie drzemki. Zauwazylam, ze po odstawieniu duphastonu czuje sie nieco lepiej (bralam na podtrzymanie, w tym tyg odstawilam za zaleceniem lekarza). Wydaje mi sie, ze poczatki bywaja trudne i trzeba przez to przejsc. Na pewno nie miej do siebie pretensji, organizm jest rozregulowany, hormony itp.

Mowia, ze energia wraca w 2 trym. i licze, ze tak bedzie ☺️

reklama
Tak kod 1 to chory musi leżeć

Do góry