reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Dziewczyny, robilyscie już pierwsze badania krwi? Zrobiłam dzisiaj morfologię i badanie moczu, ale jest trochę rozjechana i nie wiem czy to kwestia ciąży, czy jakaś infekcja mi się przypaletala. Dzisiaj o 15 mam pierwsza wizytę serduszkowa. Dzisiaj jest 7+4. Trochę się martwię.

reklama
Dziewczyny, robilyscie już pierwsze badania krwi? Zrobiłam dzisiaj morfologię i badanie moczu, ale jest trochę rozjechana i nie wiem czy to kwestia ciąży, czy jakaś infekcja mi się przypaletala. Dzisiaj o 15 mam pierwsza wizytę serduszkowa. Dzisiaj jest 7+4. Trochę się martwię.
Ja też robiłam dzisiaj i czekam na wyniki.
Morfologia, mocz, d3, żelazo, tsh, progesteron. Na razie jeszcze nic nie wiem.
Wcześniej, dwa tygodnie temu robiłam samą morfologię i betę i wyszło ok!

Ja robiłam już wszystkie badania z I trymestru. W moczu jeden wskaźnik mi wyszedł dość dziwnie, a poza tym wszystko wygląda dobrze. Jutro mam wizytę więc się dowiem czy dobrze to interpretuje.

U mnie wyszedl podwyższony poziom leuocytow, bo aż 13 tys. Do tego w rozmazie wyniki sugerują niestety anemię. Ale to by się mogło zgadzać, bo jestem blada jak ściana od jakiegoś czasu. Na szczęście przy tym wszystkim hemoglobina jest w normie.

W ciąży chyba rosną leukocyty - tak czytam w necie. Ja robiłam badanie dwa tygodnie temu i miałam 6,15 a teraz (właśnie przyszła część wyników) mam 9,16. Więc rośnie do góry ten parametr. Może za kolejne dwa będę miała tyle co Ty...

W ciąży chyba rosną leukocyty - tak czytam w necie. Ja robiłam badanie dwa tygodnie temu i miałam 6,15 a teraz (właśnie przyszła część wyników) mam 9,16. Więc rośnie do góry ten parametr. Może za kolejne dwa będę miała tyle co Ty...
Podwyższony poziom jest normalny. Tyle wiem, ale nie wiem czy powinien aż tak bardzo jak ja mam. Czekam jeszcze na wynik bety, żeby sprawdzić przyrost

reklama
Do góry