reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Hej, cześć wszystkim! Właśnie dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć :) 30.12 zobaczyłam na swoim teście II kreseczki ;) Aplikacja wylicza mi, że dzisiaj to 6+2 tyg.
To moja pierwsza ciąża, więc fajnie będzie być tu z Wami! Pierwszą wizytę też mam w czwartek wieczorem o 19:30 :) i pewnie dowiem się czegoś więcej!
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki! :)

reklama
Hej, cześć wszystkim! Właśnie dzisiaj postanowiłam do Was dołączyć :) 30.12 zobaczyłam na swoim teście II kreseczki ;) Aplikacja wylicza mi, że dzisiaj to 6+2 tyg.
To moja pierwsza ciąża, więc fajnie będzie być tu z Wami! Pierwszą wizytę też mam w czwartek wieczorem o 19:30 :) i pewnie dowiem się czegoś więcej!
Pozdrawiam i trzymam za Was kciuki! :)
Witamy serdecznie i trzymamy kciuki za wizytę! :D

Hej :) jestem po wizycie, mam pęcherzyk z zarodkiem, dzisiaj 4+5, wg usg 5+5. Kolejna wizyta serduszkowa 1 lutego. Dziś przyniosłam wyniki bety i morfologię. Na kolejną wizytę mam zalecenie tsh, zwykła glukoza na czczo i badanie moczu. Dzisiaj w planach wyjście do restauracji, jeszcze nie wiem jakiej, ale na nic nie mam ochoty 🙃 Wrażliwość na smaki i zapachy tak wzrosła, że dziś siedzę w nowych rajstopach, prosto z paczki, i się zachwycam ich zapachem 😆 Za to rano, ktoś obok mnie w tramwaju otworzył puszkę z redbullem i ten zapach był okropny :<

Część, postanowiłam dołączyć do grupy. 23 grudnia zobaczyłam dwie kreski na teście (jako że byłam wtedy w Polsce to 27 grudnia potwierdziłam badaniem HCG z wynikiem 1697 mlU/mL oraz sprawdziłam progesteron, wyszedł bardzo wysoki (185,000 nmol/l), co aż mnie niepokoi że zamiast dziecka będzie zaśniad... Ale zobaczymy...) Pierwsze usg będę miała dopiero 29 stycznia (Holandia, więc poczatki są tutaj raczej zdane na naturę). Jest to moja trzecia ciąża, pierwsza była biochemiczna, natomiast druga była przerwana ze względu na potwierdzona trisomie 13 - bardzo to przeżyliśmy, szczególnie że nasz synek był bardzo wyczekiwany... W tej chwili mam tylko obawy w głowie i nie jestem w stanie się cieszyć że mamy kolejną próbę... Może później... Z kalkulatora wychodzi że termin powinnam mieć 5/9, jednak pewnie byłby trochę szybciej ze względu na to że mam raczej krótkie cykle...

Cześć, witam się z wami, tak nieśmiało. Dziś wg ostatniej miesiączki 6+6. Miałam mieć wizytę w piątek, ale mi przesunęli na nast. piątek i przez ten czas będę cała w nerwach. Byłam na wizycie 2tyg temu i potwierdził lekarz pojedynczą ciążę. Na następna wizytę mam wykonać morfologię, badanie moczu, tsh, glukozę. Cytologię i usg piersi mam na bieżąco i są ok 😉

reklama
Do góry