reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Dziewczyny, jak sobie radzicie z mdłościami/wymiotami? Mnie dzisiaj mdli okropnie. Skręca mnie w żołądku. Kupiłam anaketon, ale on totalnie nie działa. Nie dam rady tak wytrzymać kilku/kilkunastu tygodni.
Zajadam mdłości niestety i staram się czymś zajmować u mnie nasilają się popołudniu. Oby do 12 tygodnia przetrwać 🤢

praktycznie codziennie zazwyczaj na wieczor czuje bole podbrzusza, troche jak na miesiaczke , troche takie rozciagajace. Nie sa bardzo bolesne, da sie przezyc. Czy macie podobne objawy? Mam tez pytanie czy bierzecie kapiele w wannie czy ograniczylyscie?
pierwsze słyszę. Ja kąpiel biorę co dwa dni zawsze, czasami codziennie. W pierwszej ciąży tak samo

praktycznie codziennie zazwyczaj na wieczor czuje bole podbrzusza, troche jak na miesiaczke , troche takie rozciagajace. Nie sa bardzo bolesne, da sie przezyc. Czy macie podobne objawy? Mam tez pytanie czy bierzecie kapiele w wannie czy ograniczylyscie?
Ja nie, w 1 trymestrze odpuszczam kąpiele

Hej, mam takie mieszane uczucia, ale staram się być dobrej myśli. Mam krwiaka, dosyć sporego. Ciąża jest zagrożona. Szanse 50na50. Było uwidocznione serduszko tętno 68, a powinno być już 80, ale to jeszcze o niczym nie świadczy. Zobaczymy jak będzie to wyglądało za tydzień na wizycie szpitalnej. Mam nadzieję, że mały się rozkręci a krwiak zacznie się wchłaniać.
Oby się wchłoneło to cholerstwo a serduszko się rozkręciło pięknie🤞

Też czuję takie pobolewanie, trochę jak na okres. W pierwszym trymestrze ja myję się tylko pod prysznicem.

reklama
Hej Dziewczyny! Ja chciałam się zapytać czy któraś z Was robiła już przymiarki do badań pappa z NFZ? Próbowałam się dziś gdzies dodzwonić żeby o to podpytać, ale nie udało mi się i zastanawiam się czy już czas.
Zapomniałam oczywiście na wizycie też poprosić o skierowanie🙈

Do góry