reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Hej wszystkim… jestem tu nowa. U ginekologa bylam w zeszla srode wedlug om wychodzil 6+4, jednak ginekolog twierdzi ze ciaza jest mlodsza bo mam dluzsze cykle. . Byl tylko widoczny pecherzyk zoltkowy. Kolejna wizyta 23 stycznia, wtedy wszystko sie okaze.

reklama
praktycznie codziennie zazwyczaj na wieczor czuje bole podbrzusza, troche jak na miesiaczke , troche takie rozciagajace. Nie sa bardzo bolesne, da sie przezyc. Czy macie podobne objawy? Mam tez pytanie czy bierzecie kapiele w wannie czy ograniczylyscie?

praktycznie codziennie zazwyczaj na wieczor czuje bole podbrzusza, troche jak na miesiaczke , troche takie rozciagajace. Nie sa bardzo bolesne, da sie przezyc. Czy macie podobne objawy? Mam tez pytanie czy bierzecie kapiele w wannie czy ograniczylyscie?
Ja nie biorę kąpieli odkąd wiem, że jestem w ciąży. Słyszałam, że się nie powinno brać gorących kąpieli na początku, ale też nie wiem na ile to prawda.

Ja nie biorę kąpieli odkąd wiem, że jestem w ciąży. Słyszałam, że się nie powinno brać gorących kąpieli na początku, ale też nie wiem na ile to prawda.
Ja rowniez nie biore kapieli. Jak to mowia lepiej dmuchac na zimne. Tak mnie korci zeby w tym tygodniu jechac gdzies jeszcze na usg i sprawdzic jak tam sytuacja. Potem dochodzi jednak glos rozsadku zeby po prostu zaczekac do dnia tej wizyty umowionej w przyszlym tygodniu. Obecne zdjecie usg z 8.01

Załączniki

• IMG_5770.jpeg
    IMG_5770.jpeg
    186,6 KB · Wyświetleń: 41
Dziewczyny, jak sobie radzicie z mdłościami/wymiotami? Mnie dzisiaj mdli okropnie. Skręca mnie w żołądku. Kupiłam anaketon, ale on totalnie nie działa. Nie dam rady tak wytrzymać kilku/kilkunastu tygodni.
Podobno pomagają migdały, ale mi się już podnosi jak tylko o nich pomyślę. Do tego napary z imbiru..
A ogólnie to zauważyłam że jak jem wcześnie rano + małe porcje co 2 h to jest lepiej. Ogólnie cały dzień mnie dzisiaj mdli i jak tak ma być kilkanaście tygodni to też jestem przerażona.

reklama
Dziewczyny, jak sobie radzicie z mdłościami/wymiotami? Mnie dzisiaj mdli okropnie. Skręca mnie w żołądku. Kupiłam anaketon, ale on totalnie nie działa. Nie dam rady tak wytrzymać kilku/kilkunastu tygodni.
Ja probowalam tabletek prevomit ale nie pomagaly. Z doświadczenia wiem ze przechodzi to w drugim trymestrze. A zazywasz duphaston? On zazwyczaj poteguje mdlosci

Do góry