reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Ja się boję, że też mam jakąś ukrytą chorobę o której nwm i to wpłynie na ciążę, ale z 2 strony czy jest sens badać się na milion rzeczy nie mając do tego podstaw? Na razie zrobiłam tylko na choroby zakaźne, bo pracuję w przedszkolu, a tam jest tego pełno.
Myślę, że nie ma sensu 😊 jak nie było problemu z zajściem w ciążę, to tylko się cieszyć i słuchać lekarza 😊

Psychicznie czy finansowo?😂
Psychicznie i finansowo w sumie 🤣 Jak byłam w 11 tyg w poprzedniej ciąży usłyszałam od lekarza, że dziecko jest chore i mam iść do kościoła się pomodlić 🤡 Przy zakładaniu wkładki prawie mi macice przebili, bo nie zauważył w usg, że mam jakieś niezaleczone zapalenie po porodzie, a jak skończyłam z implantem w końcu to się rok później okazało, że za głęboko wszczepiony i jeszcze chwilę bym z nim pochodziła i bym mogła rękę stracić tak zarósł tkankami i takie cuda się tam zaczęły robić 🙈

Psychicznie i finansowo w sumie 🤣 Jak byłam w 11 tyg w poprzedniej ciąży usłyszałam od lekarza, że dziecko jest chore i mam iść do kościoła się pomodlić 🤡 Przy zakładaniu wkładki prawie mi macice przebili, bo nie zauważył w usg, że mam jakieś niezaleczone zapalenie po porodzie, a jak skończyłam z implantem w końcu to się rok później okazało, że za głęboko wszczepiony i jeszcze chwilę bym z nim pochodziła i bym mogła rękę stracić tak zarósł tkankami i takie cuda się tam zaczęły robić 🙈
Dramat...😳 ale miałaś "szczescie" 🤦‍♀️

Współczuję wam dziewczyny heparyny, ja całą poprzednią ciążę miałam clexane i mój brzuch wyglądał jak pole bitewne 😫 jednak ową heparynę miałam właściwie bez żadnych wskazań, po prostu mój prowadzący stwierdził że na pewno mam trombo i to było przyczyną pierwszego poronienia. Ja wtedy byłam przerażona, że miałabym znowu stracić ciążę więc brałam te zastrzyki, jednak teraz w listopadzie robiłam badania na trombofilie i wyszła mi „tylko” mutacja mthfr i pai w hetero, więc próbujemy prowadzić ciążę tylko na acardzie 150 (tym razem mam inną prowadzącą). U mnie ten acard i tak najprawdopodobniej musiałby zostać wprowadzony ze względu na moje nadciśnienie ciążowe i słabe przepływy. 😐

Głowa mała 😳

reklama
Dramat...😳 ale miałaś "szczescie" 🤦‍♀️
A jeszcze na koniec się okazało, że po wyjmowaniu tego implantu mam źle szwy założone jeszcze w dodatku jakieś beznadziejne więc zdejmowanie 3 szwów trwało godzinę i 3 dawki znieczulenia, bo się nie dało tego rozplątać i pod skórą zostawały 🤹‍♀️ Także takie historie 😅

Do góry