reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Współczuję wam dziewczyny heparyny, ja całą poprzednią ciążę miałam clexane i mój brzuch wyglądał jak pole bitewne 😫 jednak ową heparynę miałam właściwie bez żadnych wskazań, po prostu mój prowadzący stwierdził że na pewno mam trombo i to było przyczyną pierwszego poronienia. Ja wtedy byłam przerażona, że miałabym znowu stracić ciążę więc brałam te zastrzyki, jednak teraz w listopadzie robiłam badania na trombofilie i wyszła mi „tylko” mutacja mthfr i pai w hetero, więc próbujemy prowadzić ciążę tylko na acardzie 150 (tym razem mam inną prowadzącą). U mnie ten acard i tak najprawdopodobniej musiałby zostać wprowadzony ze względu na moje nadciśnienie ciążowe i słabe przepływy. 😐
To u mnie taki sam zestaw mutacji

Jejku dziewczyny tak Was czytam ile Wy leków przyjmujecie żeby tą dzidzie mieć to współczuję i podziwiam. Kurcze jak to jest że niektóre kobiety które mają krótko mówiąc wywalone nie dbają o siebie piją palą i Bóg wie co jeszcze rozmnażają się jak króliki a kobiety które walczą latami są odpowiedzialne i w jakiś sposób ustawione życiowo, mają tak ciężko.
Może gdybyście zaczęły hulaszczy tryb życia to by się szybciej udało 😀 oczywiście żart.
Ja w poprzedniej ciąży brałam tylko witaminy dla mam przez jakiś czas luteinę bo miałam delikatne plamienia i nic więcej. Nawet prenatalnych nie robiłam lekarz mówił że nie ma potrzeby bo jestem zdrowa młoda szybko udało się zajść w ciążę to nie widzi powodu żeby robić

Ja dlatego też nawet się nie zastanawiam i od razu w 10 tyg robie test nipt, bo wtedy też zrobiliśmy i jak przyszły wyniki to bardzo odetchnęliśmy mimo, że byliśmy od razu po tej sytuacji na innym USG i wszystko bylo ok

Jejku dziewczyny tak Was czytam ile Wy leków przyjmujecie żeby tą dzidzie mieć to współczuję i podziwiam. Kurcze jak to jest że niektóre kobiety które mają krótko mówiąc wywalone nie dbają o siebie piją palą i Bóg wie co jeszcze rozmnażają się jak króliki a kobiety które walczą latami są odpowiedzialne i w jakiś sposób ustawione życiowo, mają tak ciężko.
Może gdybyście zaczęły hulaszczy tryb życia to by się szybciej udało 😀 oczywiście żart.
Ja w poprzedniej ciąży brałam tylko witaminy dla mam przez jakiś czas luteinę bo miałam delikatne plamienia i nic więcej. Nawet prenatalnych nie robiłam lekarz mówił że nie ma potrzeby bo jestem zdrowa młoda szybko udało się zajść w ciążę to nie widzi powodu żeby robić
To jest niestety temat rzeka... Nam, starającym się wiele lat, towarzyszy duże poczucie niesprawiedliwości, patrząc na społeczeństwo.
Ale też ta niepłodność zostanie z nami już na zawsze i myślę, że mamy w sobie o wiele więcej obaw teraz. Nie oceniajcie nas, jak będziemy bez potrzeby panikować 😅

reklama
To jest niestety temat rzeka... Nam, starającym się wiele lat, towarzyszy duże poczucie niesprawiedliwości, patrząc na społeczeństwo.
Ale też ta niepłodność zostanie z nami już na zawsze i myślę, że mamy w sobie o wiele więcej obaw teraz. Nie oceniajcie nas, jak będziemy bez potrzeby panikować 😅
Jeju my się nie staraliśmy długo, bo o pierwsze 8 miesięcy teraz wyszło za 3 cyklem w pierwszym cyklu biochem (mam nadzieje, że teraz będzie wszystko dobrze) i tu i tu na stymulacji i heparynie właśnie, ale ja miałam najpierw wszystko zdiagnozowane dopiero wzięliśmy się za starania, więc od samego początku na lekach i jakby mi ktoś powiedział, że żeby urodzić dziecko w wieku 22 lat i zajść w ciążę w wieku 21 trzeba się tyle wszystkiego nałykać i nakłuć to bym nie uwierzyła 😵‍💫 Więc dla Was dziewczyny po długoletnich staraniach i in vitro szacunek i pokłony za to ile przeszłyście, żeby tu być na prawdę 🥹

Ostatnia edycja:
Do góry