Kotciara
Moderator
Ja robiłam w bok bo jakkolwiek to zabrzmi, bałam się że dziecko przebije igłąA w ciąży, jak już brzuch jest większy, to można bić w inne miejsce? Albo chociaż jakoś w boczki?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Ja robiłam w bok bo jakkolwiek to zabrzmi, bałam się że dziecko przebije igłąA w ciąży, jak już brzuch jest większy, to można bić w inne miejsce? Albo chociaż jakoś w boczki?
To u mnie taki sam zestaw mutacjiWspółczuję wam dziewczyny heparyny, ja całą poprzednią ciążę miałam clexane i mój brzuch wyglądał jak pole bitewne jednak ową heparynę miałam właściwie bez żadnych wskazań, po prostu mój prowadzący stwierdził że na pewno mam trombo i to było przyczyną pierwszego poronienia. Ja wtedy byłam przerażona, że miałabym znowu stracić ciążę więc brałam te zastrzyki, jednak teraz w listopadzie robiłam badania na trombofilie i wyszła mi „tylko” mutacja mthfr i pai w hetero, więc próbujemy prowadzić ciążę tylko na acardzie 150 (tym razem mam inną prowadzącą). U mnie ten acard i tak najprawdopodobniej musiałby zostać wprowadzony ze względu na moje nadciśnienie ciążowe i słabe przepływy.
Mam takie samo wyobrażenie właśnieJa robiłam w bok bo jakkolwiek to zabrzmi, bałam się że dziecko przebije igłą
Nam na szczęście udało się w 2 cyklu, chociaż sami jeszcze w to nie do końca wierzymy, cały czas się martwię, czy wszystko będzie dobrze.Myślę, że nie ma sensu jak nie było problemu z zajściem w ciążę, to tylko się cieszyć i słuchać lekarza
Spoko młody nienadziany na igłę, a tak jak mówię zdarzało się, że i kopnął w tym samym czasie i to samo miejsce gdzie się akurat wbiłamMam takie samo wyobrażenie właśnie
Ja też się nad tym zastanawiamJa dlatego też nawet się nie zastanawiam i od razu w 10 tyg robie test nipt, bo wtedy też zrobiliśmy i jak przyszły wyniki to bardzo odetchnęliśmy mimo, że byliśmy od razu po tej sytuacji na innym USG i wszystko bylo ok
To jest niestety temat rzeka... Nam, starającym się wiele lat, towarzyszy duże poczucie niesprawiedliwości, patrząc na społeczeństwo.Jejku dziewczyny tak Was czytam ile Wy leków przyjmujecie żeby tą dzidzie mieć to współczuję i podziwiam. Kurcze jak to jest że niektóre kobiety które mają krótko mówiąc wywalone nie dbają o siebie piją palą i Bóg wie co jeszcze rozmnażają się jak króliki a kobiety które walczą latami są odpowiedzialne i w jakiś sposób ustawione życiowo, mają tak ciężko.
Może gdybyście zaczęły hulaszczy tryb życia to by się szybciej udało oczywiście żart.
Ja w poprzedniej ciąży brałam tylko witaminy dla mam przez jakiś czas luteinę bo miałam delikatne plamienia i nic więcej. Nawet prenatalnych nie robiłam lekarz mówił że nie ma potrzeby bo jestem zdrowa młoda szybko udało się zajść w ciążę to nie widzi powodu żeby robić
Jeju my się nie staraliśmy długo, bo o pierwsze 8 miesięcy teraz wyszło za 3 cyklem w pierwszym cyklu biochem (mam nadzieje, że teraz będzie wszystko dobrze) i tu i tu na stymulacji i heparynie właśnie, ale ja miałam najpierw wszystko zdiagnozowane dopiero wzięliśmy się za starania, więc od samego początku na lekach i jakby mi ktoś powiedział, że żeby urodzić dziecko w wieku 22 lat i zajść w ciążę w wieku 21 trzeba się tyle wszystkiego nałykać i nakłuć to bym nie uwierzyła Więc dla Was dziewczyny po długoletnich staraniach i in vitro szacunek i pokłony za to ile przeszłyście, żeby tu być na prawdęTo jest niestety temat rzeka... Nam, starającym się wiele lat, towarzyszy duże poczucie niesprawiedliwości, patrząc na społeczeństwo.
Ale też ta niepłodność zostanie z nami już na zawsze i myślę, że mamy w sobie o wiele więcej obaw teraz. Nie oceniajcie nas, jak będziemy bez potrzeby panikować