reklama
montebello
Zaciekawiona BB
Nie chcę martwić, ale z tego co wiem to te jednostki przelicza się jak 1:1....A próbowałaś to sobie wrzucić w chat GPT, żeby przeliczył?
Xxxladyhxxx
Fanka BB :)
Dokładnie tak. W internecie są kalkulatory. Wg tego wynik to 15,6 mIU/ml. Dla świętego spokoju ja bym powtórzyła w tym samym labo co robiony pierwszy wynikNie chcę martwić, ale z tego co wiem to te jednostki przelicza się jak 1:1....
Właśnie jutro jeszcze zrobię w tym pierwszym, ale też już czytałam że to może być 1:1... tyle, że to dwa różne laboratoria, różne sprzęty więc idę jutro jeszcze do tego pierwszego, bo może jednak tam inaczej wyliczy. Jutro ostatnia nadzieja zatem.Dokładnie tak. W internecie są kalkulatory. Wg tego wynik to 15,6 mIU/ml. Dla świętego spokoju ja bym powtórzyła w tym samym labo co robiony pierwszy wynik
Xxxladyhxxx
Fanka BB :)
Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku. Być może to tylko niepotrzebny stresWłaśnie jutro jeszcze zrobię w tym pierwszym, ale też już czytałam że to może być 1:1... tyle, że to dwa różne laboratoria, różne sprzęty więc idę jutro jeszcze do tego pierwszego, bo może jednak tam inaczej wyliczy. Jutro ostatnia nadzieja zatem.
montebello
Zaciekawiona BB
Też mam nadzieję, że to może kwestia innego laboratorium.Właśnie jutro jeszcze zrobię w tym pierwszym, ale też już czytałam że to może być 1:1... tyle, że to dwa różne laboratoria, różne sprzęty więc idę jutro jeszcze do tego pierwszego, bo może jednak tam inaczej wyliczy. Jutro ostatnia nadzieja zatem.
A ja dzisiaj po pierwszym usg - jest pęcherzyk, a w nim pęcherzyk żółtkowy, więc jak na ten tydzień to wszystko okej
Kotciara
Moderator
Super ja już przebieram nogami w oczekiwaniu na swoja wizytę a to jeszcze ponad tydzieńTeż mam nadzieję, że to może kwestia innego laboratorium.
A ja dzisiaj po pierwszym usg - jest pęcherzyk, a w nim pęcherzyk żółtkowy, więc jak na ten tydzień to wszystko okej
No jeszcze z chatem GPT to obgadałam i potwierdził po wrzuceniu mu wyników, że to byly dwie różne metody pomiaru i cytuje:Trzymam kciuki, żeby było wszystko w porządku. Być może to tylko niepotrzebny stres
Obie metody są bardzo czułe, jednak elektrochemiluminescencja (ECLIA) jest uważana za bardziej nowoczesną technologię z potencjalnie wyższą czułością i specyficznością w niektórych przypadkach.
Różnice w wynikach między laboratoriami mogą wynikać nie tylko z metody, ale także z kalibracji sprzętu, używanych odczynników oraz standardów referencyjnych.
Czyli porównywać nie ma co, niepotrzebnie zrobilam sobie zamieszanie w głowie, jutro wrócę do tego pierwszego labu z poniedziałkowego pomiaru.
Gratulacje niech dalej rośnie zdrowo.Też mam nadzieję, że to może kwestia innego laboratorium.
Ostatnia edycja:
reklama
Podziel się: