reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Cześć, chciałabym nieśmiało dołączyć do Was :) na koncie mam 3 poronienia zatrzymana i jedna zdrowa córeczkę 🥰 chcemy dla niej rodzeństwa, więc mam nadzieję że tym razem się uda :) według om dziś 9+4 a według usg ciaza tydzień młodsza.. wizyta 4 lutego i już cała się denerwuje czy wszystko w porządku, to będzie dla mnie decydujaca wizyta bo na tym etapie w poprzednich ciążach serduszko się zatrzymało :(

reklama
Prenatal uno, omega 3 (jesli ktos ma jakis fajny preparat, to bede wdzieczna za polecajki).

Dziewczyny, czy ktoras z was moze ma niedoczynnosc? Ja mam, jestem pod kontrola endokrynologa. Mam zalecenie badania tsh i ft4 co 3/4 tyg. Ostatnio czytam o diecie, ktora moze wspomoc tarczyce (poki co suplementuje jod w witaminach ciazowych). Ale poki co moja dieta to walka o przetrwanie, przyswajam tylko biale pieczywo z maslem, wedline (tylko wieprzowa) i mam straszne ciagoty do parowek. Dieta idealna 😄
Ja też niedoczynność. Co miesiąc TSH i FT4. W poprzedniej ciąży zwiększali mi dawkę i tyle :-) diety żadnej nie mam

Ja biorę pregna start (przestawiłam się z femibionu bo tam było żelazo) + pregna DHA. Muszę mieć niestety bez żelaza bo mam go za dużo! A pregna plus bez żelaza jest jakaś uboga w składniki. A Wy macie w swoich suplementach żelazo? Jak nie to podpowiedzcie co brać "lepszego" niż pregna :)
Ale pregna ma żelazo w składzie. Sama ja biorę i jest widoczne w ulotce.

Ale pregna ma żelazo w składzie. Sama ja biorę i jest widoczne w ulotce.
Moja chyba nie ma
20250130_122739.jpg

Tylko w pregnę plus wmieszali już DHA a mam wrażenie, że ma mniej składników nić pregna start.. brałam ją przez chwilę ale wróciłam do tej start plus osobno dha
Ja jestem w szoku że pregna start ma żelazo, nie widzę tej informacji nigdzie, zastanawiam się czy nie miała wtedy gdy miała dwie formy kwasu foliowego? 🤷‍♀️

Prenatal uno, omega 3 (jesli ktos ma jakis fajny preparat, to bede wdzieczna za polecajki).

Dziewczyny, czy ktoras z was moze ma niedoczynnosc? Ja mam, jestem pod kontrola endokrynologa. Mam zalecenie badania tsh i ft4 co 3/4 tyg. Ostatnio czytam o diecie, ktora moze wspomoc tarczyce (poki co suplementuje jod w witaminach ciazowych). Ale poki co moja dieta to walka o przetrwanie, przyswajam tylko biale pieczywo z maslem, wedline (tylko wieprzowa) i mam straszne ciagoty do parowek. Dieta idealna 😄
U mnie niedoczynność. Wyszła mi po pierwszej ciąży 😪 aktualnie Euthyrox 50, zalecenia mam podobne - badania co 4 tyg. W grudniu TSH było 1,9, a teraz już mi wskoczyło na 2,66. W piątek mam mieć kontrolę u endo

W pierwszej ciąży rządziły mną frytki 😂 mogłam jeść cały czas.

U mnie niedoczynność. Wyszła mi po pierwszej ciąży 😪 aktualnie Euthyrox 50, zalecenia mam podobne - badania co 4 tyg. W grudniu TSH było 1,9, a teraz już mi wskoczyło na 2,66. W piątek mam mieć kontrolę u endo

W pierwszej ciąży rządziły mną frytki 😂 mogłam jeść cały czas.

reklama
Ja biorę pregna start (przestawiłam się z femibionu bo tam było żelazo) + pregna DHA. Muszę mieć niestety bez żelaza bo mam go za dużo! A pregna plus bez żelaza jest jakaś uboga w składniki. A Wy macie w swoich suplementach żelazo? Jak nie to podpowiedzcie co brać "lepszego" niż pregna :)
Ja biorę Mama DHA premium +.
Pod względem leków czy supli zaglądam do Pana Tabletki bo ma fajne zestawienia.

Do góry