reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

A u nas melduje, ze jest wszystko dobrze. Mamy piękne dzieciątko, było widać już główkę, rączki, brzuszek. Serducho bije 170/min. Zdrowy dzieciak na ten moment. Dostałam skierowanie na badania genetyczne i na kolejne badania krwi już w kierunku toxo,HIV,hcv etc. Te wyniki, które miałam robione dzisiaj są w normie. Takze moje 13 tys leukocytów jest całkowita norma. Jest dobrze. Kamień spadł mi z serca. Takze oficjalnie termin porodu mam na 12.09.
Mamy równo termin 🩷
A jakie książki polecacie dla tych które po raz pierwszy zostaną mamami?
Ja w pierwszej ciąży miałam książki z Natuli :-)

reklama
Mnie można dopisać do pierwszej strony z terminem 28.08 :)

Czuję się mega zmęczona, bez sił.. 30 minut spaceru i już czułam że czas odpocząć, wydaje mi się że w poprzedniej ciąży tak nie miałam, ale mam też krótką pamięć :p

Mi się sprawdziła książka ' błękitny poród' oraz 'poród naturalny' z wyd. Natuli. Byłam przerażona wizją porodu, aż tak, że na myśl o porodach sn czy cc chciało mi się płakać.. a po przeczytaniu tych książek wszystko mi się ułożyło w głowie, przestałam się bać i nastawiłam pozytywnie na poród sn( finalnie było cc więc byłam troche niepocieszona :p)

te co ja polecam na początek to (tematycznie):
1. Dr Feleszko
2. Fizjomommy i mamafizjoterapeuta
3. Rozgryzamy
4. Zaufaj Położnej
5. Sleeplikeababy, cień wiatru i pani od spania
6. Hajfija

Później tata_stomatolog. Mnie bardzo pomogły i uważam że warto obserwować :)
Też je obserwuję 🙂

Cześć Dziewczyny, podglądam Was od jakiegoś czasu i postanowiłam nieśmiało dołączyć.
Jestem w 9 tygodniu, termin koniec sierpnia/początek września. Fajnie poczytać posty i czegoś się dowiedzieć, tymbardziej, że to moja pierwsza ciąża. Czy tylko tutaj jesteście? Czy jest gdzieś jakaś prywatna grupa?
Na razie chyba tylko tutaj

Dziewczyny nie zdajecie sobie sprawy z mocy jaką macie. Instynkt bycia mamą serio, możecie być zielone a i tak będziecie robiły wszystko najlepiej jak trzeba nie mając zielonego pojęcia o tym. zaufajcie sobie przede wszystkim :) dobry pediatra, koleżanki z dziećmi i książki to można na odprężenie czytać albo po nocach przy karmieniu kryminały czy romanse ;)
Też mam podobne odczucia. W pierwszej ciąży przeglądałam sobie jakieś książki Natuli, ale tak prawdę mówiąc to najbardziej pomogły mi spotkania z położną (te na nfz). Miała całą listę tematów począwszy od porodu a kończąc na opiece nad noworodkiem (i to mnie najbardziej interesowało) i karmieniu piersią. Sprzedała mi sporo fajnych rad w co się zaopatrzeć, co się sprawdza a co mniej. Jedyne co mogłam trochę bardziej zgłębić jeśli chodzi o insta to właśnie profil fizjomommy. Przy pierwszym dziecku nie bardzo człowiek ogarnia co jest normą a co nie, więc taka wiedza jest na wagę złota.

reklama
Do góry