reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2025

reklama
Patrzę na te Wasze wyniki i zaczynam się martwić, moja beta z 30.12 to tylko 74,54. Okres był 2 albo 3 grudnia bo nie pamiętam. Jutro idę sprawdzić przyrost, ale jak widzę Wasze wartości w setkach z podobnego czasu to się zastanawiam czy nie jest u mnie za mało, choć nadal niby jeszcze miesci się w widełkach dla 3-4 tygodnia ciąży. Poza tym mam chyba wszystkie objawy, bolące piersi, rozpychanie macicy, mdlosci, wyczulenie na zapachy i ból głowy. Oby był Jutro odpowiedni przyrost, takze trzymajcie kciuki.

Patrzę na te Wasze wyniki i zaczynam się martwić, moja beta z 30.12 to tylko 74,54. Okres był 2 albo 3 grudnia bo nie pamiętam. Jutro idę sprawdzić przyrost, ale jak widzę Wasze wartości w setkach z podobnego czasu to się zastanawiam czy nie jest u mnie za mało, choć nadal niby jeszcze miesci się w widełkach dla 3-4 tygodnia ciąży. Poza tym mam chyba wszystkie objawy, bolące piersi, rozpychanie macicy, mdlosci, wyczulenie na zapachy i ból głowy. Oby był Jutro odpowiedni przyrost, takze trzymajcie kciuki.
Musisz na spokojnie poczekać do jutra i sprawdzić przyrost.
A 30.12 który to był dzień dpo u Ciebie?
U mnie na przykład pierwsza beta w 11 dpo była tylko 34. Następne wyniki pokazał piękne przyrosty i teraz cierpliwie trzeba czekać na wizytę.

Musisz na spokojnie poczekać do jutra i sprawdzić przyrost.
A 30.12 który to był dzień dpo u Ciebie?
U mnie na przykład pierwsza beta w 11 dpo była tylko 34. Następne wyniki pokazał piękne przyrosty i teraz cierpliwie trzeba czekać na wizytę.
30.12 to był 16 albo 15 dpo, ale mogła być w sumie i z dzień później. Rzeczywiście może za bardzo panikuje, po prostu tyle czekałam i pierwszy raz mam nadzieję, że w końcu będę mamą. To był dla mnie trudny rok, 10 miesięcy temu odeszła na raka moja Mamusia, która bardzo mnie wspierała w staraniach. Czuję, że ta ciąża to dar od niej i tak bardzo chcę żeby wszystko było w porządku...

30.12 to był 16 albo 15 dpo, ale mogła być w sumie i z dzień później. Rzeczywiście może za bardzo panikuje, po prostu tyle czekałam i pierwszy raz mam nadzieję, że w końcu będę mamą. To był dla mnie trudny rok, 10 miesięcy temu odeszła na raka moja Mamusia, która bardzo mnie wspierała w staraniach. Czuję, że ta ciąża to dar od niej i tak bardzo chcę żeby wszystko było w porządku...
Przykro mi. Współczuję Ci straty.
Na tym etapie trzeba się uzbroić w cierpliwość. Wiem, że to nie jest łatwe. Każda z nas ma obawy i się niepokoi. Ja też mam momenty paniki 🙈

Ja mam wizytę 07.01, czyli to będzie 4+5. Wiem, wcześnie, pewnie nic nie będzie widać. Ale idę ze względu na ból brzucha i muszę zapytać o moje stałe leki, czy mogę przyjmować je nadal, czy zmienić na coś innego. Tak dla świętego spokoju. Ciąża naprawdę wyczekana, bo na te dwie krechy czekałam jakieś 6-7 lat. Chce, żeby było wszystko pod kontrolą i w jak największym porządku. A może jest tu ktoś z Was, kto przyjmuje metformine? I wie czy można ją dalej brać w ciąży?

Ja mam wizytę 07.01, czyli to będzie 4+5. Wiem, wcześnie, pewnie nic nie będzie widać. Ale idę ze względu na ból brzucha i muszę zapytać o moje stałe leki, czy mogę przyjmować je nadal, czy zmienić na coś innego. Tak dla świętego spokoju. Ciąża naprawdę wyczekana, bo na te dwie krechy czekałam jakieś 6-7 lat. Chce, żeby było wszystko pod kontrolą i w jak największym porządku. A może jest tu ktoś z Was, kto przyjmuje metformine? I wie czy można ją dalej brać w ciąży?
Ja przyjmuję 2x1 Glucophage xr 1000. Wiem, że są różne poglądy lekarzy nt brania metforminy w ciąży, jedni każą zaprzestać inni brać dalej, mój lekarz z kliniki akurat zalecił mi kontynuację wg zaleceń diabetologicznych odstawić w okolicach 11- 12 tyg. Pewnie zależy to też trochę od konkretnego przypadku, ja akurat podczas starań często miałam podwyższoną glikemię na czczo. Jak najbardziej skonsultuj ten temat że swoim lekarzem.

mi endokrynolog kazal od razu z dniem pozytywnego testu przestac brac ale to bylo w 2022, po ciazy zmienilam lekarza i w ogole zrezygnowal z lekow, wiec byc moze teraz jest inaczej no i tak jak pisze anyzowa, to mocno zalezy od lekarza

reklama
Do góry