reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2025

Zobacz załącznik 1685141
Piszę 5 tc 2 dni.... martwię się czy zarodek się pojawi a nie kiedy zaszlam

Będę brutalnie szczera. Nie wygląda to niestety dobrze.
Byłaś na USG 16.01 i pęcherzyk wskazywał na 4t6d, a dzisiaj po 11 dniach masz 5t2d
To jest zdecydowanie za mały przyrost. Wręcz jego brak - GS z 0.98 na 1.4 (pęcherzyk ciążowy powinien rosnąć min. 1mm na dobę)
Gdzie w innym poście w ogóle pisałaś, że z OM to gdzieś już pewnie 8-9tc

W teorii pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się przy pęcherzyku max. 10mm i zaraz potem zarodek. Jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego, ani zarodka to mówimy o pustym jaju płodowym

reklama
Hej dziewczyny ,czy ja mogę narazie do was nieśmiało dołączy? Co prawa termin mam na październik ale narazie nie ma wątku a ja nie czuje się na siłach żeby ją założyć 😔
OM 28.12
testy pozytywne od 21.01
Beta 26.9 progeteron 59.24 22.01
Beta 86.7 progesteron 72.41 24.01
Beta 281.4 proga nie badałam już 27.01
To moje pierwsze takie piękne przyrosty , mam za sobą 2 biochemy w zeszłym roku , z mężem staraliśmy się prawie 1.5 roku 🥰🥹

Będę brutalnie szczera. Nie wygląda to niestety dobrze.
Byłaś na USG 16.01 i pęcherzyk wskazywał na 4t6d, a dzisiaj po 11 dniach masz 5t2d
To jest zdecydowanie za mały przyrost. Wręcz jego brak - GS z 0.98 na 1.4 (pęcherzyk ciążowy powinien rosnąć min. 1mm na dobę)
Gdzie w innym poście w ogóle pisałaś, że z OM to gdzieś już pewnie 8-9tc

W teorii pęcherzyk żółtkowy powinien pojawić się przy pęcherzyku max. 10mm i zaraz potem zarodek. Jeżeli pęcherzyk ma powyżej 25mm i nie ma pęcherzyka żółtkowego, ani zarodka to mówimy o pustym jaju płodowym
Na szczęście ma 1.40mm więc jeszcze tydzień do następnej wizyty chyba nie jest przesądzony

Ostatnia edycja:
Hej dziewczyny ,czy ja mogę narazie do was nieśmiało dołączy? Co prawa termin mam na październik ale narazie nie ma wątku a ja nie czuje się na siłach żeby ją założyć 😔
OM 28.12
testy pozytywne od 21.01
Beta 26.9 progeteron 59.24 22.01
Beta 86.7 progesteron 72.41 24.01
Beta 281.4 proga nie badałam już 27.01
To moje pierwsze takie piękne przyrosty , mam za sobą 2 biochemy w zeszłym roku , z mężem staraliśmy się prawie 1.5 roku 🥰🥹
Zostań z nami ☺️ Udało się znaleźć jakiegoś lekarza?

Zostań z nami ☺️ Udało się znaleźć jakiegoś lekarza?
na NFZ narazie nie . Zadzownie jutro do mojej przychodni zapytać o wizytę u jeden z babeczek ma dobre opinie ,widziałam że w szpitalu przyjmuje w Zabrzu więc nie jest źle . Jeszcze się też nie skupiałam ma szukaniu ,bo jeszcze czuje się taka nowa i nie chce za szybko planować 🫣

na NFZ narazie nie . Zadzownie jutro do mojej przychodni zapytać o wizytę u jeden z babeczek ma dobre opinie ,widziałam że w szpitalu przyjmuje w Zabrzu więc nie jest źle . Jeszcze się też nie skupiałam ma szukaniu ,bo jeszcze czuje się taka nowa i nie chce za szybko planować 🫣
Będzie dobrze 🤞 Musi! Takie piękne przyrosty w końcu 🫶

Ostatnia edycja:
Będzie dobrze 🤞 Musi! Takie piękne przyrosty w końcu 🫶
no też jestem dobrej myśli 🥰 z jednej strony chciałabym za 2 dni sprawdzić betę a z drugiej wiem że będę się stresować czekać na wynik 🫣 nie wiem czy nie zbadać znowu po 72h i później odpuścić już badanie .. sama nie wiem 🫣milion myśli na minutę mam 😅

reklama
Do góry