reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Wpadłam tu do Was z październikówek się przywitać😍oficjalnie według om termin 2 pazdziernik,chociaż z usg wychodzi koniec września. A tak naprawdę cc planowane będzie w drugiej połowie września. Jestem po czterech cc,w piątej ciąży.

reklama
Wpadłam tu do Was z październikówek się przywitać😍oficjalnie według om termin 2 pazdziernik,chociaż z usg wychodzi koniec września. A tak naprawdę cc planowane będzie w drugiej połowie września. Jestem po czterech cc,w piątej ciąży.
Ooo gratulacje ☺️, podziwiam piąta cesarka, z ciekawości jak poprzednie blizny wszystko dobrze?

Ooo gratulacje ☺️, podziwiam piąta cesarka, z ciekawości jak poprzednie blizny wszystko dobrze?
Wszystko ok z bliznami. Chociaz pamiętam przy ostatniej cc lekarz mówił,że blizna zaczęła pękać. Pozszywal na nowo. Teoretycznie nie powinnam zajść w ciążę ale stało się. Zabezpieczenie zawiodło. Z dzidzia jednak wszystko ok,dbam o siebie jak mogę. Wszelkie badania wyszły dobrze.

Cześć, dołączam do grona wrześniowych mam ;) termin mam na 24 września. Jest to moja druga ciąża, poprzednia była biochemiczna. Czy Wy też nadal się stresujcie ciążą? Myślałam, ze po pierwszym trymestrze mi przejdzie. Ale cały czas odkładam podzielenie się ta informacja ze znajomymi, rodzina. Tylko kilka osób wie. Lekarz mówi, ze wszystko w porządku, ale ja nie mogę doczekać się wizyt (na razie mam co miesiąc).
Czy powiedziałyście już w pracy o ciąży?
Czy któraś z Was czuje już ruchy dziecka?

Witajcie 🙂 myślę że strach o dziecko już nam zostanie :) u mnie już wszyscy wiedzą o ciąży:)
Pracodawca super zareagował chociaż musiał kogoś nowego zatrudnić na zastępstwo miłego 🙂

Cześć, dołączam do grona wrześniowych mam ;) termin mam na 24 września. Jest to moja druga ciąża, poprzednia była biochemiczna. Czy Wy też nadal się stresujcie ciążą? Myślałam, ze po pierwszym trymestrze mi przejdzie. Ale cały czas odkładam podzielenie się ta informacja ze znajomymi, rodzina. Tylko kilka osób wie. Lekarz mówi, ze wszystko w porządku, ale ja nie mogę doczekać się wizyt (na razie mam co miesiąc).
Czy powiedziałyście już w pracy o ciąży?
Czy któraś z Was czuje już ruchy dziecka?
Mam podobny termin od niedawna czuje lekkie ruchy ale to moja druga ciąża, więc odczuwam je wcześniej :)
Jestem już dawno na zwolnieniu pracodawca miał czas zatrudnić kogoś w zastępstwie i jest wszystko w porządku ☺️ Czuje się już spokojniejsza odkąd nadszedł 2 trymestr i ruchy są odczuwalne, a Ty kiedy zamierzasz pójść na zwolnienie?

Mam podobny termin od niedawna czuje lekkie ruchy ale to moja druga ciąża, więc odczuwam je wcześniej :)
Jestem już dawno na zwolnieniu pracodawca miał czas zatrudnić kogoś w zastępstwie i jest wszystko w porządku ☺️ Czuje się już spokojniejsza odkąd nadszedł 2 trymestr i ruchy są odczuwalne, a Ty kiedy zamierzasz pójść na zwolnienie?

To już nie mogę się doczekać odczuwalnych ruchów. :) Pracuje zdalnie, mam zamiar pracować tak do końca 6 miesiąca. Myśle, ze jak dałam radę pracować z wymiotami na początku to już gorzej nie będzie :D

To już nie mogę się doczekać odczuwalnych ruchów. :) Pracuje zdalnie, mam zamiar pracować tak do końca 6 miesiąca. Myśle, ze jak dałam radę pracować z wymiotami na początku to już gorzej nie będzie :D
Drugi trymestr jest z reguły najbardziej łaskawy, ja pracowałam do końca 7 miesiąca i czułam się bardzo dobrze :)

reklama
Jejku jak ja bym chciała tego łaskawego 2 trymestru 😅🫣
A tu zawroty glowy, ciągły spadek mocy, nie mam siły wstać z wyra...
Byle przetrwać do końca..

To u mnie podobnie, codziennie drzemka i jak się uda to spacer. Ale liczę, ze jeszcze będzie lepiej :)

Czy któraś z Was dziewczyny zna już płeć dziecka?

Jeśli jest opcja dołączenia do wątku prywatnego - to poproszę ;)

Do góry