reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Chce się którejś zerknąć z większym doświadczeniem niż ja? Do wizyty jeszcze trochę. To wyniki prenatalnych. Te wykresy to normy chyba tak? Środek uznaje za dobrze a jednak wiele parametrów nie mieści się w normach. Accard już biorę. Trochę się zmartwiłam. Jest czym? Jednak serce koniuszek po stronie żołądka,nogi za krótkie, wymiar dwuciemnieniowy za duży, i co to te zahamowanie wzrastania płodu przed 37tyg....

Załączniki

• Screenshot_20240320_214315_Chrome.jpg
    Screenshot_20240320_214315_Chrome.jpg
    74,5 KB · Wyświetleń: 170
  • Screenshot_20240320_214323_Chrome.jpg
    Screenshot_20240320_214323_Chrome.jpg
    176,9 KB · Wyświetleń: 165
Ostatnia edycja:
reklama
Chce się którejś zerknąć z większym doświadczeniem niż ja? Do wizyty jeszcze trochę. To wyniki prenatalnych. Te wykresy to normy chyba tak? Środek uznaje za dobrze a jednak wiele parametrów nie mieści się w normach. Accard już biorę. Trochę się zmartwiłam. Jest czym?
Jak w zaleceniach, Acard 150 mg wieczorem oraz kontrole wzrastania płodu.
A od siebie dodam: rzucenie palenia. To ma również wpływ na układ krwionośny. Ryzyko jest wyliczane również z wywiadu.

Chce się którejś zerknąć z większym doświadczeniem niż ja? Do wizyty jeszcze trochę. To wyniki prenatalnych. Te wykresy to normy chyba tak? Środek uznaje za dobrze a jednak wiele parametrów nie mieści się w normach. Accard już biorę. Trochę się zmartwiłam. Jest czym? Jednak serce koniuszek po stronie żołądka,nogi za krótkie, wymiar dwuciemnieniowy za duży, i co to te zahamowanie wzrastania płodu przed 37tyg....
wszystko jest w normie, nie musi być zawsze po środku. Mamy ten sam termin porodu 🙂 mogę zapytać ile masz lat?

Jak w zaleceniach, Acard 150 mg wieczorem oraz kontrole wzrastania płodu.
A od siebie dodam: rzucenie palenia. To ma również wpływ na układ krwionośny. Ryzyko jest wyliczane również z wywiadu.
accard już biorę, z tym paleniem cięż temat aż wstyd się przyznać, staram się ograniczać a wychodzi to słabo..Ale dziękuję serdecznie za odpowiedź:-)

accard już biorę, z tym paleniem cięż temat aż wstyd się przyznać, staram się ograniczać a wychodzi to słabo..Ale dziękuję serdecznie za odpowiedź:-)
idź sobie zapal, bo pewnie denerwuje Cię sytuacja z dzieckiem.
Sorry, ale dla mnie sprawa jest 0:1 - zachodzisz w ciąże = odstawienie wszystkich używek jak alkohol, papierosy i inne. Jeżeli to ciąża nie planowana, bo nie wyobrażam sobie planować i podejmować takiego ryzyka.
Nikotyna nie pozostaje bez wpływu na płód więc nie dziw się, że wyniki statystyki są takie, a nie inne. Dodatkowo rozbieżność daty porodu z OM z USG o 10dni.

idź sobie zapal, bo pewnie denerwuje Cię sytuacja z dzieckiem.
Sorry, ale dla mnie sprawa jest 0:1 - zachodzisz w ciąże = odstawienie wszystkich używek jak alkohol, papierosy i inne. Jeżeli to ciąża nie planowana, bo nie wyobrażam sobie planować i podejmować takiego ryzyka.
Nikotyna nie pozostaje bez wpływu na płód więc nie dziw się, że wyniki statystyki są takie, a nie inne. Dodatkowo rozbieżność daty porodu z OM z USG o 10dni.
Rozbieżność jest taka,bo miałam nieregularne miesiączki po ponad 40dni i przy nieregularnych cyklach nie ustala się daty na podstawie ostatniej miesiączki, tylko z usg. Nie pije alko,kawy,nie ćpam czy jakie tam używki jeszcze masz w głowie. Nie, nie denerwuje mnie sytuacja z dzieckiem..cieszę się z tego że je będę mieć😊 ryzyko palenia znam, mam lekarza prowadzącego,byłam na prenatalnych i rozmawiałam na ten temat. Wstawiłam wyniki, bo sprawdzałam każdy poszczególny parametr w internecie a wszędzie był inny zakres norm. Wiem że są tu kobiety po długich staraniach, po stratach i które spodziewają się już któregoś dzidziusia z rzędu i mają na prawdę ogromną wiedzę. Nie potrzebnie tak ostro reagujesz, nie powinnaś kogoś oceniać. Doradzić czy coś jak najbardziej ale nie tak ostro. Życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży pozdrawiam 😊😊

ryzyko palenia znam, mam lekarza prowadzącego,byłam na prenatalnych i rozmawiałam na ten temat.
Dlatego przez 1,5 msc od informacji o ciąży nie rzuciłaś palenia, palisz dalej i pytasz ludzi w internecie ;) A znając ryzyko palenia w ciąży pytasz jakie może być zahamowanie wzrostu płodu.
Nie potrzebnie tak ostro reagujesz, nie powinnaś kogoś oceniać. Doradzić czy coś jak najbardziej ale nie tak ostro.
Kobiety, które palą i piją w ciąży będę zawsze oceniać, zawsze będę ostra i zawsze będę krytykować.

Ostatnia edycja:
reklama
Rozbieżność jest taka,bo miałam nieregularne miesiączki po ponad 40dni i przy nieregularnych cyklach nie ustala się daty na podstawie ostatniej miesiączki, tylko z usg. Nie pije alko,kawy,nie ćpam czy jakie tam używki jeszcze masz w głowie. Nie, nie denerwuje mnie sytuacja z dzieckiem..cieszę się z tego że je będę mieć😊 ryzyko palenia znam, mam lekarza prowadzącego,byłam na prenatalnych i rozmawiałam na ten temat. Wstawiłam wyniki, bo sprawdzałam każdy poszczególny parametr w internecie a wszędzie był inny zakres norm. Wiem że są tu kobiety po długich staraniach, po stratach i które spodziewają się już któregoś dzidziusia z rzędu i mają na prawdę ogromną wiedzę. Nie potrzebnie tak ostro reagujesz, nie powinnaś kogoś oceniać. Doradzić czy coś jak najbardziej ale nie tak ostro. Życzę Ci spokojnej i zdrowej ciąży pozdrawiam 😊😊
Wybaczcie, że wam się wpycham na grupę, ale nie mogę, po prostu nie mogę!
Narażasz swoje dziecko świadomie na utratę życia i zdrowia, chwalisz się tym w Internecie i jeszcze śmiesz pisać, że przecież nie ćpasz. No nie, nie zgadzam się z tym. Ty właśnie to robisz, tytoń czy nikotyna to dalej są narkotyki. Badasz dziecko, robiąc usg prenatalne, a tak naprawdę zupełnie cię nie obchodzi, czy to dziecko będzie zdrowe czy nie, bo je świadomie trujesz. Uważam, że bardzo dobrze, że twoja postawa jest piętnowana i tak, mamy prawo cię oceniać. Nieważne jakie jest twoje wytłumaczenie w tym temacie. Mam nadzieję, że zdajesz sobie sprawę z tego, że dzieci palaczek rodzą się zwykle z hipotrofią, 98% palaczek ma zielone wody i większość z tych dzieci później ma astmę lub inne problemy zdrowotne. Polecam rzucić palenie, bo to co robisz to skrajna nieodpowiedzialność.

Do góry