reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Wróciłam do domu dopiero, ponad 2h na lekarza czekałam. Jest zarodek, nie poroniłam. Trochę mniejszy niż na wtorkowym usg ale we wtorek byłam na NFZ i mnie 5 min może badał. Mógł źle wymierzyć. Ma 1,3cm serce bije 159 ud/min i wszystko wygląda w porządku. Pani nie wie skąd plamienie, mówi że się zdarza w 1 trymestrze. Dostałam duphaston 2x1 i mam do wizyty u mojego prowadzącego brać.

To dobre wieści! Maluszek się trzyma, jest z nim wszystko dobrze ❤️
Odpoczywaj teraz dużo, staraj się nie przeciążać.

Ale to że w takiej sytuacji musiałaś czekać 2h to straszne.

reklama
Wróciłam do domu dopiero, ponad 2h na lekarza czekałam. Jest zarodek, nie poroniłam. Trochę mniejszy niż na wtorkowym usg ale we wtorek byłam na NFZ i mnie 5 min może badał. Mógł źle wymierzyć. Ma 1,3cm serce bije 159 ud/min i wszystko wygląda w porządku. Pani nie wie skąd plamienie, mówi że się zdarza w 1 trymestrze. Dostałam duphaston 2x1 i mam do wizyty u mojego prowadzącego brać.
Oszczędzaj się teraz ile możesz! Trzymam kciuki aby to się nie powtórzyło i wszystko było okay. Kiedy wizyta u prowadzącego?

Witam Was w piąteczek. Chciałam się tylko pochwalić, że nie mam cukrzycy póki co ale i tak będę stosowała dietę z niskim ig 😏 chociaż z tej radości upiekłam bułkę drożdżową z kruszonką, zjadłam dwa kawałeczki i mi niedobrze od nadmiaru cukru 🙈 o dziwo reszta wyników łącznie z tarczycą też piękne 😏
Ojej, o 7.50 już miałaś świeżo upieczoną drożdżówkę? Podziwiam🤩 Brzmi smakowicie! Mniam! Cieszę się, że wyniki super wyszły🥰

Jak wspaniale..kamień z serca.
Zalecili oszczędzanie się i leżenie?

Dziewczyno, kamień z serca❤️ Odpoczywaj, ale tak naprawdę! Idź na zwolnienie, jeśli możesz. To pewnie był krwiak. Będzie dobrze🫂

Oszczędzaj się teraz ile możesz! Trzymam kciuki aby to się nie powtórzyło i wszystko było okay. Kiedy wizyta u prowadzącego?

5 lutego, do tego czasu dostałam duphaston i on ma zdecydować co dalej. Jakby się powtórzyło to mam na sor jechać.
Ja tam jechałam z myślą, że już po wszystkim. Ten skrzep był wielki ale jak wypadł to przestałam krwawić też. No dziwne bardzo, znajoma mowi że też tak miała w ciąży ze swoim synem i wszystko potem było ok.
Mam nadzieję, że to był ostatni raz.

Jak wspaniale..kamień z serca.
Zalecili oszczędzanie się i leżenie?

No powiedziała, że jak pracuje przy kompie to się nie nadwyręża ale mam unikać stresów.
Sek w tym że jestem na zleceniu i nie jestem chroniona. Boję się, że jak tak szybko ucieknę na zwolnienie to góra stwierdzi, że po co mnie trzymać i do odstrzału 🫠Chociaż moja szefowa jest Cudowna i mówi, że z kadrami pogada by zrobić tak, by było jak najlepiej dla mnie.

No powiedziała, że jak pracuje przy kompie to się nie nadwyręża ale mam unikać stresów.
Sek w tym że jestem na zleceniu i nie jestem chroniona. Boję się, że jak tak szybko ucieknę na zwolnienie to góra stwierdzi, że po co mnie trzymać i do odstrzału 🫠Chociaż moja szefowa jest Cudowna i mówi, że z kadrami pogada by zrobić tak, by było jak najlepiej dla mnie.
Pogadaj z przełożoną i przedstaw sprawę Jasno. Może uda się odciążyć Cię z obowiązków stresowych, kontaktu z niektórymi ludźmi, którzy wywołują ten stres?
Praca pracą, ale chodzi o Ciebie i ciążę.

reklama
Pogadaj z przełożoną i przedstaw sprawę Jasno. Może uda się odciążyć Cię z obowiązków stresowych, kontaktu z niektórymi ludźmi, którzy wywołują ten stres?
Praca pracą, ale chodzi o Ciebie i ciążę.

Tak już z dyrektorka gadałam, ma spróbować zadziałać bym mogła iść na zwolnienie szybciej. Dziękuję za rady ❤️

Do góry