reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
Będzie wszystko dobrze :) wchłoną się nam te torbiele. Trochę od tego może brzuch nudzić. Dostałaś jakieś leki?
Duphaston i sama ze swojego własnego zalecenia biorę acard 150 (nie sprawdzałam trombofilii, ale nie wykluczone, że na dniach się nie zdecyduje). I nie zapytałam lekarza na który tydzień i dzień wyglada ten mój obraz z USG i teraz nie wiem...

Ogólnie super bo większość badań robiłam do iui. Minus taki, że już na następną wizytę muszę mieć krzywa zrobioną i na samą myśl o piciu glukozy mi niedobrze 🤮

Też muszę zrobić krzywa na wizytę 5.02
Póki co zbieram się mentalnie do tego 🙈

No i gratuluję dziewczyny! ❤️ Cudownie, że są pęcherzyki a na następnej wizycie pewnie już będzie serducho 😁

Ja na następną mam nie robić żadnych badań . Ale też już robiłam wiele z nich np całą wirusówke. I krzywa cukrowa też pewnie będzie mnie czekała wcześniej niż normalnie.
A czemu krzywa wcześniej? Jakieś wskazania czy profilaktycznie? U mnie była już cukrzyca a do tego dziecko było bardzo duże więc jest prawdopodobieństwo, że skończę z insuliną żeby nie było takich kwiatków jak w poprzedniej ciąży 🤷

Duphaston i sama ze swojego własnego zalecenia biorę acard 150 (nie sprawdzałam trombofilii, ale nie wykluczone, że na dniach się nie zdecyduje). I nie zapytałam lekarza na który tydzień i dzień wyglada ten mój obraz z USG i teraz nie wiem...
Mój lekarz z kliniki mówi, że on daje wszystkim ciężarnym acard 150 profilaktycznie

jezeli nie miałaś jeszcze widocznego dobrze zarodka, to i tak by Ci nie powiedział na ile wygląda ciąża, bo na USG jej wiek się określa na początku właśnie na podstawie długości zarodka (CRL - od główki do dupki) :)

Tak, podglądam Was i kibicuję 😁

reklama
Do góry