reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny.
Witam się i ja nieśmiało.
Termin wg OM 5.09, ale wydaje mi się,że ciąża jest młodsza, bo mam bardzo długie cykle.
Wczoraj na usg pęcherzyk, a raczej mini pierścionek, czyli zarodek już gdzieś tam majaczy. Za tydzień poszukiwania serduszka. Oby:*
Jestem cała w stresie, bo nasza historia starań jest tak długa i trudna ,że można książkę pisać.
Czekam na wyniki bety po 48h
Witaj! Fajnie, że jesteś 😃

reklama
Dziękuję wam bardzo za wsparcie. Po zobaczeniu wyniku rozsypalam się całkowicie ale teraz po wizycie mimo że nie wyjaśniła jeszcze nic trochę się uspokoiłam. Mam też do poniedziałku odpoczywać w domu więc chociaż tyle ze stres w pracy się nie dołoży do tego wszystkiego.
Masz dobre wieści- pęcherzyk jest tam, gdzie powinien być. Dobrze, że udało Ci się dostać do lekarza, teraz odpoczywaj według zaleceń lekarki 🥰

Zazdroszczę.
Mam nadzieję, że i ja doczekam serduszka i kolejnych etapów.
Ostatni raz byłam w zdrowej, szczęśliwie donoszonej ciąży 16lat temu.
Tak tak 16lat temu.
Potem straty, niepowodzenia, 2 nieudane procedury invitro. Masa badań, łez, rozczarowań...I nic.
I teraz ten niespodziewany cud.
Mam nadzieję,że cud będzie we mnie trwał.
Odebrałam wyniki..beta wzrosła o 86.6% to chyba dobrze?

Dobrze, beta powinna rosnąć minimum 66% co 48h. Także wszystko na tym etapie jest w porządku ❤️
I mocno trzymam kciuki by po tych wszystkich latach i stratach teraz było cały czas w porządku 🥰

Dobrze, beta powinna rosnąć minimum 66% co 48h. Także wszystko na tym etapie jest w porządku ❤️
I mocno trzymam kciuki by po tych wszystkich latach i stratach teraz było cały czas w porządku 🥰
Dzięki.
Czuje się jak dinozaur i pierworódka w jednym.
Tak mało już pamiętam z poprzedniej ciąży...

Zadzwoniłam do przychodni gdzie dziś pracuje moja gin i przyjęła mnie. W usg coś widać ale mówi że jeszcze za małe żeby miała 100% pewności że to ten pęcherzyk jeśli to on, to jest dobrze zlokalizowany. Mam w sobotę i poniedziałek ponownie rano oznaczyć betę, w weekend mam jej wysłać wynik i w poniedziałek po 16 przyjść z kolejnym wynikiem bety na USG. Nadzieja w tych kolejnych przyrostach i usg. Najpóźniej do czwartku będziemy wiedziały co dalej.
Dobrze, jest nadzieja, jest plan. Odpoczywaj, a my trzymamy kciuki za przyrosty i myślimy o Tobie❤️❤️❤️

Dzięki.
Czuje się jak dinozaur i pierworódka w jednym.
Tak mało już pamiętam z poprzedniej ciąży...

Ty poprzednia ciążę miałaś 16 lat temu, wiec to masa czasu. Ja miałam 4 lata temu i też pamiętam tyle co nic 😂 Cała wiedzą, która teraz mam jest dzięki temu forum, na które wróciłam jak zaczęłam się starać

reklama
Do góry