reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny.
Witam się i ja nieśmiało.
Termin wg OM 5.09, ale wydaje mi się,że ciąża jest młodsza, bo mam bardzo długie cykle.
Wczoraj na usg pęcherzyk, a raczej mini pierścionek, czyli zarodek już gdzieś tam majaczy. Za tydzień poszukiwania serduszka. Oby:*
Jestem cała w stresie, bo nasza historia starań jest tak długa i trudna ,że można książkę pisać.
Czekam na wyniki bety po 48h
Witaj! Fajnie, że jesteś 😃

reklama
Dziękuję wam bardzo za wsparcie. Po zobaczeniu wyniku rozsypalam się całkowicie ale teraz po wizycie mimo że nie wyjaśniła jeszcze nic trochę się uspokoiłam. Mam też do poniedziałku odpoczywać w domu więc chociaż tyle ze stres w pracy się nie dołoży do tego wszystkiego.
Masz dobre wieści- pęcherzyk jest tam, gdzie powinien być. Dobrze, że udało Ci się dostać do lekarza, teraz odpoczywaj według zaleceń lekarki 🥰

Zazdroszczę.
Mam nadzieję, że i ja doczekam serduszka i kolejnych etapów.
Ostatni raz byłam w zdrowej, szczęśliwie donoszonej ciąży 16lat temu.
Tak tak 16lat temu.
Potem straty, niepowodzenia, 2 nieudane procedury invitro. Masa badań, łez, rozczarowań...I nic.
I teraz ten niespodziewany cud.
Mam nadzieję,że cud będzie we mnie trwał.
Odebrałam wyniki..beta wzrosła o 86.6% to chyba dobrze?

Dobrze, beta powinna rosnąć minimum 66% co 48h. Także wszystko na tym etapie jest w porządku ❤️
I mocno trzymam kciuki by po tych wszystkich latach i stratach teraz było cały czas w porządku 🥰

Dobrze, beta powinna rosnąć minimum 66% co 48h. Także wszystko na tym etapie jest w porządku ❤️
I mocno trzymam kciuki by po tych wszystkich latach i stratach teraz było cały czas w porządku 🥰
Dzięki.
Czuje się jak dinozaur i pierworódka w jednym.
Tak mało już pamiętam z poprzedniej ciąży...

Zadzwoniłam do przychodni gdzie dziś pracuje moja gin i przyjęła mnie. W usg coś widać ale mówi że jeszcze za małe żeby miała 100% pewności że to ten pęcherzyk jeśli to on, to jest dobrze zlokalizowany. Mam w sobotę i poniedziałek ponownie rano oznaczyć betę, w weekend mam jej wysłać wynik i w poniedziałek po 16 przyjść z kolejnym wynikiem bety na USG. Nadzieja w tych kolejnych przyrostach i usg. Najpóźniej do czwartku będziemy wiedziały co dalej.
Dobrze, jest nadzieja, jest plan. Odpoczywaj, a my trzymamy kciuki za przyrosty i myślimy o Tobie❤️❤️❤️

Dzięki.
Czuje się jak dinozaur i pierworódka w jednym.
Tak mało już pamiętam z poprzedniej ciąży...

Ty poprzednia ciążę miałaś 16 lat temu, wiec to masa czasu. Ja miałam 4 lata temu i też pamiętam tyle co nic 😂 Cała wiedzą, która teraz mam jest dzięki temu forum, na które wróciłam jak zaczęłam się starać

reklama
Do góry