reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

reklama
U nas żadne plamienia po stosunku się nie zdarzały w poprzedniej i tej ciąży, nie jest to na pewno reguła, co mówi lekarz?
Luteina 2 tyg i bez stosunków narazie. 21 na wizycie zobaczymy co dalej. Ale dużo się słyszy o plamkach po stosunku koleżanki też mówiły że miały ale wiadomo każda ciąża jest inna, jeśli dla dziecka ma być to zagrożeniem to oczywiście odpuszczam

Ja przychodzę z informacją,że moje plamienia chyba się skończyły. Mój lekarz przyjął mnie wczoraj na dyżurze w szpitalu, zrobił USG i nie widać nic niepokojącego. Krwiak mały Jet ale mówił, żeby o tym nie myśleć bo to częste zjawisko. Teraz jest moment,że tworzy się łożysko, widać było już nawet w którym miejscu i takie plamienie nie powinno niepokoić. Ale dodatkowo dostałam luteinę i nakaz polegiwania do niedzieli. Narazie jeszcze nie chciałam zwolnienmia ale zastanawiam się czy jednak się nie zdecydować. Jak chwilę pochodzę to zaczyn boleć mnie w dole brzucha i jestem jakaś osłabiona. Najlepiej mi jak leżę w łóżku.

Taak,oby było tylko wszystko dobrze, bo juz mam chore mysli wysnute w sumie na podstawie niczego😅czemu jeśli można zapytać?
Miałam krwiaka na początku ciąży. A później abstynencję nam przedłużył, ale nie zapytałam dlaczego. Jestem też po konizacji szyjki, więc może to ma też wpływ... Chociaż nawet nie mam ochoty na tym etapie...🙈

Witam was dziewczyny powiedzcie mi czy was też boli brzuch ? Raz bardziej raz mniej. Tak jak na okres, coś podobnego i kłucie. Boli praktycznie codziennie bez względu na porę dnia.

Witam was dziewczyny powiedzcie mi czy was też boli brzuch ? Raz bardziej raz mniej. Tak jak na okres, coś podobnego i kłucie. Boli praktycznie codziennie bez względu na porę dnia.

Tak, z tym że często przechodzi jak się położę. Chociaż mam takie dni jak wczoraj, ze boli bez znaczenia w jakiej pozycji jestem. To między innymi było powodem mojego zwolnienia w pracy, ponieważ nie wyrabiałam z bólu siedząc.

reklama
Ja przychodzę z informacją,że moje plamienia chyba się skończyły. Mój lekarz przyjął mnie wczoraj na dyżurze w szpitalu, zrobił USG i nie widać nic niepokojącego. Krwiak mały Jet ale mówił, żeby o tym nie myśleć bo to częste zjawisko. Teraz jest moment,że tworzy się łożysko, widać było już nawet w którym miejscu i takie plamienie nie powinno niepokoić. Ale dodatkowo dostałam luteinę i nakaz polegiwania do niedzieli. Narazie jeszcze nie chciałam zwolnienmia ale zastanawiam się czy jednak się nie zdecydować. Jak chwilę pochodzę to zaczyn boleć mnie w dole brzucha i jestem jakaś osłabiona. Najlepiej mi jak leżę w łóżku.
Łatwo powiedzieć trudniej zrobić ale postaraj się o tym tak nie myśleć. Rozumiem Cię w 100% moja droga. Jednak lekarz głupi nie jest, pierwszej ciąży nie prowadzi. Leż odpoczywaj i zasuwaj na zwolnienie. Główka do góry! Przesyłam usciski i milion pozytywnych myśli!🥰

Do góry