reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

4 bo ja też mam 37 latek 😁 etap ciąży trochę późniejszy bo 10+1 ale ja jeszcze nie byłam na żadnym USG tak że tylko nadzieja żyje, 13 mam położna i mam nadzieję usłyszeć serduszko.. ale będzie to stresujące 😥
Ja mam z om 10t 5d ;-) Właściwie to tylko dlatego jestem w ciąży, że mi się coś rozjechał cykl.

reklama
Jeszcze jedno proszę łopatologicznie wyjaśnić mi znaczenie „magnez dzieciorobny” 😁 padło kilka razy, próbowałam pojąć co to, ale nawet Google nie zna odpowiedzi 😉
To jakiś specjalny suplement wskazany przy staraniach?

To magnez polecany przez dziewczyny. Śmiały się na kreskach, że kilku osobom tak trafiło, że po miesięcznej kuracji zaszły w ciążę. Niekoniecznie to zasługa magnezu, ale tak został ochrzczony 😁

Załączniki

• IMG_5633.png
    IMG_5633.png
    454,5 KB · Wyświetleń: 45
To magnez polecany przez dziewczyny. Śmiały się na kreskach, że kilku osobom tak trafiło, że po miesięcznej kuracji zaszły w ciążę. Niekoniecznie to zasługa magnezu, ale tak został ochrzczony 😁
To teraz innym warto mówić, że pomaga. Może zadziała jak placebo ;-) i będzie wysyp ciąż :-)

To teraz innym warto mówić, że pomaga. Może zadziała jak placebo ;-) i będzie wysyp ciąż :-)
I teraz wszystko jasne ☺️ faktycznie można polecać innym, potęga podświadomości to wielka rzecz.
Ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży jadłam camembert na potęgę i też się tym stresuje i oczywiście w tym czasie byłam mocno chora, przyjęłam jedna tabletkę jakiego lekarstwa na zatkany nos 😵‍💫 też wariuje z tego powodu.

I teraz wszystko jasne ☺️ faktycznie można polecać innym, potęga podświadomości to wielka rzecz.
Ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży jadłam camembert na potęgę i też się tym stresuje i oczywiście w tym czasie byłam mocno chora, przyjęłam jedna tabletkę jakiego lekarstwa na zatkany nos 😵‍💫 też wariuje z tego powodu.

Camembert jest podobno w większości z mleka pasteryzowanego - takie sklepowe, ja w ciąży jem camembert tylko sprawdzam na opakowaniu skład. Spokojnie :)

Camembert jest podobno w większości z mleka pasteryzowanego - takie sklepowe, ja w ciąży jem camembert tylko sprawdzam na opakowaniu skład. Spokojnie :)

Akurat tu nie chodzi o to, czy mleko jest pasteryzowane czy nie, tylko o miękkość sera, w której łatwiej może się zalegnac listeria. W ciąży miękkie sery nawet pasteryzowane warto poddać obróbce cieplnej. Ja wcinam camembert w risotto ❤️

Dzięki@Padarka. @Żonkaa będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli :)
Widzę że jest nas parę w podobnym wieku. Super :D Ja mam 36 :) poprzednie ciążę chyba się tak nie stresowałam jak teraz
Jak jest jeszcze jakaś prywatna wrześniową grupa, jak można też chętnie bym dołączyła :*

reklama
Dzięki@Padarka. @Żonkaa będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli :)
Widzę że jest nas parę w podobnym wieku. Super :D Ja mam 36 :) poprzednie ciążę chyba się tak nie stresowałam jak teraz
Jak jest jeszcze jakaś prywatna wrześniową grupa, jak można też chętnie bym dołączyła :*
hej :)
W tym roku kończę 35 lat i jak to usłyszałam jestem stara kobieta 😳 a w cale się tak nie czuję 😆

Do góry