reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2024

4 bo ja też mam 37 latek 😁 etap ciąży trochę późniejszy bo 10+1 ale ja jeszcze nie byłam na żadnym USG tak że tylko nadzieja żyje, 13 mam położna i mam nadzieję usłyszeć serduszko.. ale będzie to stresujące 😥
Ja mam z om 10t 5d ;-) Właściwie to tylko dlatego jestem w ciąży, że mi się coś rozjechał cykl.

reklama
Jeszcze jedno proszę łopatologicznie wyjaśnić mi znaczenie „magnez dzieciorobny” 😁 padło kilka razy, próbowałam pojąć co to, ale nawet Google nie zna odpowiedzi 😉
To jakiś specjalny suplement wskazany przy staraniach?

To magnez polecany przez dziewczyny. Śmiały się na kreskach, że kilku osobom tak trafiło, że po miesięcznej kuracji zaszły w ciążę. Niekoniecznie to zasługa magnezu, ale tak został ochrzczony 😁

Załączniki

• IMG_5633.png
    IMG_5633.png
    454,5 KB · Wyświetleń: 52
To magnez polecany przez dziewczyny. Śmiały się na kreskach, że kilku osobom tak trafiło, że po miesięcznej kuracji zaszły w ciążę. Niekoniecznie to zasługa magnezu, ale tak został ochrzczony 😁
To teraz innym warto mówić, że pomaga. Może zadziała jak placebo ;-) i będzie wysyp ciąż :-)

To teraz innym warto mówić, że pomaga. Może zadziała jak placebo ;-) i będzie wysyp ciąż :-)
I teraz wszystko jasne ☺️ faktycznie można polecać innym, potęga podświadomości to wielka rzecz.
Ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży jadłam camembert na potęgę i też się tym stresuje i oczywiście w tym czasie byłam mocno chora, przyjęłam jedna tabletkę jakiego lekarstwa na zatkany nos 😵‍💫 też wariuje z tego powodu.

I teraz wszystko jasne ☺️ faktycznie można polecać innym, potęga podświadomości to wielka rzecz.
Ja zanim dowiedziałam się, że jestem w ciąży jadłam camembert na potęgę i też się tym stresuje i oczywiście w tym czasie byłam mocno chora, przyjęłam jedna tabletkę jakiego lekarstwa na zatkany nos 😵‍💫 też wariuje z tego powodu.

Camembert jest podobno w większości z mleka pasteryzowanego - takie sklepowe, ja w ciąży jem camembert tylko sprawdzam na opakowaniu skład. Spokojnie :)

Camembert jest podobno w większości z mleka pasteryzowanego - takie sklepowe, ja w ciąży jem camembert tylko sprawdzam na opakowaniu skład. Spokojnie :)

Akurat tu nie chodzi o to, czy mleko jest pasteryzowane czy nie, tylko o miękkość sera, w której łatwiej może się zalegnac listeria. W ciąży miękkie sery nawet pasteryzowane warto poddać obróbce cieplnej. Ja wcinam camembert w risotto ❤️

Dzięki@Padarka. @Żonkaa będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli :)
Widzę że jest nas parę w podobnym wieku. Super :D Ja mam 36 :) poprzednie ciążę chyba się tak nie stresowałam jak teraz
Jak jest jeszcze jakaś prywatna wrześniową grupa, jak można też chętnie bym dołączyła :*

reklama
Dzięki@Padarka. @Żonkaa będzie dobrze, bądźmy dobrej myśli :)
Widzę że jest nas parę w podobnym wieku. Super :D Ja mam 36 :) poprzednie ciążę chyba się tak nie stresowałam jak teraz
Jak jest jeszcze jakaś prywatna wrześniową grupa, jak można też chętnie bym dołączyła :*
hej :)
W tym roku kończę 35 lat i jak to usłyszałam jestem stara kobieta 😳 a w cale się tak nie czuję 😆

Do góry