reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2024

Cześć dziewczyny :) to ja z wysoką Beta-HCG w 7 tyg. Byłam dzisiaj na wizycie u Pani ginekolog, wszystko pięknie, serduszko bije, ciąża starsza o 3 dni, termin porodu wg miesiączki 10.09, według USG 7.09. A poszłam z duszą na ramieniu i obawiałam się zaśniadu. Proszę was nie czytajcie wszystkiego co jest w internecie i nie stresujcie się na zapas. A beta to chyba jakiś błąd w laboratorium. Kolejną wizytę mam na prenatalne 27.02.2024. Ściskam wszystkie i życzę samych dobrych wieści od lekarza :)
In Love Hearts GIF by SpongeBob SquarePants

reklama
Magnez jem co któryś dzień, jak mi się przypomni. Może faktycznie zacznę regularnie go jeść. Staram się wypijać te 2l chociaż.
Z tym kołataniem to miałam tak, że jak słabo żywiłam i dużo trenowałam na siłowni to tylko czułam kołatanie a potem już tylko wpadałam w ciemność. Dawno jednak omdleń nie było. Fakt faktem - mam trochę trefne serce, bo podczas covidu przypaletalo mi się zapalenie mięśnia sercowego i od tego czasu jakoś częściej sapałam. Ale nie jak teraz…
Magnez w ciąży to podstawa.

Cześć dziewczyny :) to ja z wysoką Beta-HCG w 7 tyg. Byłam dzisiaj na wizycie u Pani ginekolog, wszystko pięknie, serduszko bije, ciąża starsza o 3 dni, termin porodu wg miesiączki 10.09, według USG 7.09. A poszłam z duszą na ramieniu i obawiałam się zaśniadu. Proszę was nie czytajcie wszystkiego co jest w internecie i nie stresujcie się na zapas. A beta to chyba jakiś błąd w laboratorium. Kolejną wizytę mam na prenatalne 27.02.2024. Ściskam wszystkie i życzę samych dobrych wieści od lekarza :)

Gratulacje! To są super wieści! Patrzę na te zdjęcia i moja ciąża jest starsza o 3 dni i tak sobie myślę, że jejku, to mój dzidziuś już też ma widoczne rączki i nóżki? 🥹

A co do magnezu - mam ten dzieciorobny ale jest podobno duża dawka. Biorę jedna na dzień zamiast 3. Ale może macie jakiś super magnez, taki sprawdzony, idealny na nasz stan? 🤰🏻❤️

Hej dziewczyny, mam takie pytanie do was - czy zauważyłyście może w ciąży kołatanie serca? Wejście po schodach teraz sprawia że nie mogę złapać tchu. Łapie zadyszkę mówiąc coś więcej. Serce mi łomocze jak zjem, jak się położę zbyt nisko. Nie wiem czy to całkiem normalne…
Tak. Nawet podczas rozmowy potrafię złapać zadyszkę 🙈
Gratulacje! To są super wieści! Patrzę na te zdjęcia i moja ciąża jest starsza o 3 dni i tak sobie myślę, że jejku, to mój dzidziuś już też ma widoczne rączki i nóżki? 🥹
Też o tym pomyslalam. Jeszcze 8 dni do wizyty i też zobaczę swoją kruszynie.

O dziwo od poniedziałku jestem jak nowonarodzona. Czuje się naprawdę dobrze. Mogłoby tak zostac. Chętnie do pracy bym wróciła. Bo takie siedzenie w domu już mi się znudziło. Jak się źle czułam to cieszyłam się że nie muszę iść. Ale dziś bardzo brakuje. Zwłaszcza że bardzo lubię swoją pracę.

A co do magnezu - mam ten dzieciorobny ale jest podobno duża dawka. Biorę jedna na dzień zamiast 3. Ale może macie jakiś super magnez, taki sprawdzony, idealny na nasz stan? 🤰🏻❤️

Ja zwykły aspargin biorę, bo ten co mam na oku ma też Wit b6 a moje suplementy ciążowe też to mają i muszę spytać ginekologa czy prawie 300% normy dziennej b6 nie będzie za dużo.
Do skończenia opakowania też brałam jedna tabletkę dziennie tego yango ale mi tam na 10 dni chyba tabletek zostało po potwierdzeniu ciąży, więc niedługo.

reklama
Do góry