reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2023

reklama
Halo halo czy ktoś tu jeszcze jest? Chciałam zapytać czy już czujecie ruchy dziecka . Obecnie jestem w 18 tygodniu 3 ciąża i nic trochę się martwię. Pozdrawiam

Halo halo czy ktoś tu jeszcze jest? Chciałam zapytać czy już czujecie ruchy dziecka . Obecnie jestem w 18 tygodniu 3 ciąża i nic trochę się martwię. Pozdrawiam
Mi też chodzi coś podobnego po głowie. Tylko u mnie pierwsza ciąża i przełom 18/19 tc. I też nie wiem czy potrafię rozpoznawać, czego się spodziewać, czy tego nie da się z niczym pomylić, czy da się...

U mnie dokładnie 18 i 3 dzień. W pierwszej ciąży ruchy poczułam w 20 tygodniu i było to takie wyraźne ze nie dało się tego pomylić
No to czekam...
Niestety nie wiem jak to jest w przypadku kolejnych ciąż, ale 18+3 to chyba jeszcze wcześnie jest, a maluch też może być leniuszkiem. 😁 Trzymam kciuki za rychłe kopnięcia.

Mi też chodzi coś podobnego po głowie. Tylko u mnie pierwsza ciąża i przełom 18/19 tc. I też nie wiem czy potrafię rozpoznawać, czego się spodziewać, czy tego nie da się z niczym pomylić, czy da się...
Ja bym powiedziała, że da się pomylić czasem :D
Szczególnie na początku jak są lżejsze te ruchy. U mnie tak często to koło 17 tygodnia zaczął kopać, ale wcześniej też się zastanawiałam czy to to czy nie to. Mi też ginekolożka dzisiaj powiedziała, ze u mnie może być wcześniej czuć i mocniej, bo jestem szczupła.
Czasem jak leżę w nocy to też jeszcze mam problemy zidentyfikować czy teraz to kopnął akurat czy to z jelit wzdęcie.
Najbardziej aktywny to jest jak zjem coś słodkiego albo owoce i się położę to wtedy potrafi szaleć to możecie spróbować tym sposobem ;)

Ja bym powiedziała, że da się pomylić czasem :D
Szczególnie na początku jak są lżejsze te ruchy. U mnie tak często to koło 17 tygodnia zaczął kopać, ale wcześniej też się zastanawiałam czy to to czy nie to. Mi też ginekolożka dzisiaj powiedziała, ze u mnie może być wcześniej czuć i mocniej, bo jestem szczupła.
Czasem jak leżę w nocy to też jeszcze mam problemy zidentyfikować czy teraz to kopnął akurat czy to z jelit wzdęcie.
Najbardziej aktywny to jest jak zjem coś słodkiego albo owoce i się położę to wtedy potrafi szaleć to możecie spróbować tym sposobem ;)
No to mi do szczupłości bardzo daleko... 😁 Albo nie ogarniam jeszcze, albo muszę poczekać.
Do czego byś to porównała?

reklama
No to mi do szczupłości bardzo daleko... 😁 Albo nie ogarniam jeszcze, albo muszę poczekać.
Do czego byś to porównała?
Mi to koleżanka śmiesznie wytłumaczyła, że jak jest takie ,,plum" to wtedy :D Tak jakby mnie palcem ktoś tykał w brzuch od środka. Plus też umiejscowienie, że to było zaraz nad kością łonową czyli bardzo nisko.
A już na 100 % byłam pewna jak kiedyś szukałam detektorem i nie mogłam znaleźć i akurat kopnął w jednym miejscu i jak przyłożyłam tam sondę to tam był, więc też miałam ułatwienie ;)

Do góry